Barcelona met een beperkt budget: 10 tips voor backpackers

Barcelona met een beperkt budget kan lastig zijn. Wel is het één van de populairste locaties voor backpackers zijn om op vakantie te gaan. Als je in Barcelona wilt backpacken, kan het daarom handig zijn om gebruik te maken van een aantal tips. Wij hebben de volgende tips voor een backpack vakantie naar Barcelona met een beperkt budget.

Vermijd taxi's

Als je een beperkt budget hebt op vakantie, is het belangrijk om de taxi's te vermijden. Het is erg makkelijk om even een taxi aan te spreken om je te vervoeren. Dit gaat na een tijdje echter flink oplopen in de kosten. Aangezien je in Barcelona blijft, kun je net zo goed met de voet overal komen. Anders kun je andere mogelijkheden zoals de bus of de metro gebruiken.

Neem gratis looptours

In Barcelona met een beperkt budget wil je natuurlijk wel voldoende zien. Gratis looptours zijn hier een goede optie voor. Hierdoor kun je meer van Barcelona zien zonder dat je meer geld uit gaat geven.

backpacking BarcelonaHuur accommodaties buiten het centrum

In het centrum van Barcelona is het relatief duur om een accommodatie te huren. Daarom kun je het beste gaan voor een plek buiten het centrum. Hierdoor kunnen de kosten zo 50 euro per nacht lager worden. Vooral als je voor goedkope accommodaties gaat, is het verschil in prijs enorm.

Kook zelf je eten

Tijdens een vakantie in Barcelona met een beperkt budget zit je er natuurlijk niet op te wachten om zelf je eten te gaan koken. Echter is het één van de beste manieren om geld te besparen. Dit heeft ermee te maken dat je door je eten zelf te koken minder geld uitgeeft per gerecht dat je kunt eten. Daarom is dit erg voordelig.

Ga naar het strand

Barcelona ligt dicht bij de Middellandse Zee. Daarom is het makkelijk om vanuit hier naar het strand toe te gaan. Aangezien het strand gratis is, is het mogelijk om hier de hele dag te spenderen zonder dat je extra geld hoeft te betalen. Hierdoor kun je lekker zwemmen en zonnen zonder dat je extra geld uit hoeft te geven.

Bezoek gratis musea op de eerste zondag van de maand

In Barcelona met een beperkt budget kun je de eerste zondag van de maand gratis musea bezoeken. Het grootste gedeelte van de musea in Barcelona doet hieraan mee. Voor mensen met een beperkt budget, is dit de ideale manier om veel te zien en geen geld uit te geven.

Eet niet bij toeristische locaties

Als je niet zelf wilt koken, is het aan te raden om toeristische locaties te vermijden voor eten. Als je gaat eten bij de toeristische locaties, is de kans groot dat je te maken krijgt met hogere prijzen. Daarom is het aan te raden om buiten het centrum te gaan eten. Hierdoor vermijd je de enorm hoge prijzen die je anders zult vinden.

backpackers barcelona

Koop meerdere metrokaartjes in één keer

Als je met de metro wilt reizen, is het aan te raden om meerdere metrokaartjes in één keer te kopen. Dit heeft ermee te maken dat metrokaartjes in grote aantallen een stuk goedkoper zijn. Vooral als je weet dat je een langere tijd in Barcelona gaat backpacken, is het ideaal om direct meerdere metrokaartjes te kopen. Zo is het mogelijk om te kijken naar hoeveel metrokaartjes je nodig hebt. Hierdoor kun je al deze kaartjes in één keer kopen. Als je bijvoorbeeld twee kaartjes per dag gebruikt, kun je deze allemaal in één keer kopen.

to go flesGebruik een waterfles

Op vakantie naar Barcelona met een beperkt budget kan het erg duur worden om elke keer drinken te kopen. Daarom is het aan te raden om een waterfles te halen. Het is op verschillende punten mogelijk om je waterfles gratis bij te vullen. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om altijd wat te drinken bij je te hebben. Als je dorst hebt, kun je wat drinken uit je waterfles. Op het moment dat je zin hebt in wat anders te drinken, kun je dit natuurlijk ook halen. Een andere goede optie voor mensen die niet graag water drinken is om een to-go coldbrewfles als deze mee te nemen – dan heb je altijd water met een smaakje!

Kijk uit voor zakkenrollers

Als je een beperkt budget hebt, is het belangrijk om uit te kijken voor zakkenrollers. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je in één keer je budget kwijt bent. In grote steden kunnen overal zakkenrollers op de loer liggen. Vooral als het ergens erg druk is, moet je uitkijken voor de zakkenrollers. Dit gaat vaak zo snel dat je niet door hebt dat ze iets van je hebben gestolen.

Last update: 8 oktober 2022

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *