De beste armbandjes tegen wagenziekte: voorkom misselijkheid tijdens het reizen

Heb jij ook zo'n zin in die geweldige roadtrip, die gave boottocht of die lange treinreis, maar zie je op tegen de misselijkheid en duizeligheid die je onderweg kunt ervaren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Want in dit artikel gaan we het hebben over armbandjes tegen wagenziekte, zodat jij zonder zorgen kunt genieten van al je reizen. Geen wagenziekte meer voor jou, alleen nog maar onbezorgde en avontuurlijke reizen!

ProductGoods

Features: ✔ Herbruikbaar en wasbaar. ✔ Vermijd misselijkheid tijdens auto-, zee- en luchtreizen Specificaties: - Materiaal: katoen + polyester - Eén maat: 5x3 cm - Kleur: grijs Het pakket bevat: 1 Paar Anti Misselijkheid Polsbandjes...

ProductGoods

ProductGoods - 1 Paar Anti Wagenziek Bandjes - Anti Misselijkheid Band - Anti Misselijkheid Band - Anti Stoom Armband - Anti Misselijkheid Armband - Kleur Oranje

ProductGoods

ProductGoods - 1 Paar Anti Wagenziek Bandjes - Anti Misselijkheid Band - Anti Misselijkheid Band - Anti Stoom Armband - Anti Misselijkheid Armband - Kleur Zwart

EasyLazy®

Features: ✔ Herbruikbaar en wasbaar. ✔ Vermijd misselijkheid tijdens auto-, zee- en luchtreizen Specificaties: - Materiaal: katoen + polyester - Eén maat: 5x3 cm - Kleur: grijs Het pakket bevat: 1 Paar Anti...

ProductGoods

ProductGoods - 2 Paar Anti Wagenziek Bandjes - Anti Misselijkheid Band - Anti Misselijkheid Band - Anti Stoom Armband - Anti Misselijkheid Armband - Kleur Roze

Wat is wagenziekte en waarom treedt het op?

Wagenziekte is een vorm van bewegingsziekte die optreedt wanneer het evenwichtsorgaan in het binnenoor overprikkeld raakt door onverwachte bewegingen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je in een voertuig zit dat snel van richting verandert, op en neer beweegt of als je leest of op je telefoon kijkt tijdens het reizen. Het evenwichtsorgaan stuurt normaal gesproken signalen naar de hersenen over de positie en beweging van het lichaam, maar bij wagenziekte kan er een conflict ontstaan tussen de informatie die je ogen ontvangen en de informatie die je evenwichtsorgaan ontvangt.

Dit kan leiden tot symptomen zoals misselijkheid, duizeligheid, zweten, hoofdpijn en overgeven. Wagenziekte kan iedereen overkomen, maar sommige mensen zijn er gevoeliger voor dan anderen. Het kan daarom handig zijn om bepaalde maatregelen te nemen om de kans op wagenziekte te verkleinen, zoals het dragen van armbandjes tegen wagenziekte.

Hoe kunnen armbandjes tegen wagenziekte helpen?

Armbandjes tegen wagenziekte zijn speciaal ontworpen om druk uit te oefenen op bepaalde acupressuurpunten op de pols. Deze punten staan in verbinding met het braakcentrum in de hersenen en door er druk op uit te oefenen, wordt het evenwichtsorgaan in balans gebracht en verminderen of verdwijnen de symptomen van wagenziekte. Door het dragen van een armbandje tegen wagenziekte kun je dus op een effectieve manier reismisselijkheid voorkomen.

Welke armbandjes tegen wagenziekte zijn er en hoe werken ze?

Er zijn verschillende soorten armbandjes tegen wagenziekte op de markt. De meest bekende zijn de Sea-Band en de Flowband. Beide armbandjes werken volgens hetzelfde principe, namelijk het uitoefenen van druk op bepaalde acupressuurpunten op je pols.

De Sea-Band is een elastisch armbandje met een plastic drukknoop. Het armbandje wordt om de pols gedragen en de drukknoop moet op het P6-acupressuurpunt zitten, dat zich ongeveer drie vingerbreedtes onder de handpalm bevindt. Door de druk op dit punt wordt het evenwichtsorgaan gestimuleerd en verminderen de symptomen van wagenziekte.

De Flow Band polsband is een effectieve en natuurlijke oplossing tegen misselijkheid, doordat het acupunctuurpunt P6 wordt gestimuleerd. De band is betrouwbaar en herbruikbaar, en kan zelfs bij kinderen worden gebruikt.

Sea-Band

Ben je iemand die snel last heeft van misselijkheid tijdens het reizen? Dan is de Sea-Band Polsband wellicht iets voor jou! Ik heb de polsband uitgeprobeerd en ben positief verrast door de resultaten. Wat mij als eerste opviel, is het gemak waarmee de Sea-Band omgedaan kan worden. Het voelde comfortabel om te dragen en ik merkte vrijwel direct dat mijn misselijkheid afnam.

Wat de Sea-Band uniek maakt, is dat het op basis van Chinese geneeskunde werkt. Het knopje op de polsband drukt op het P6-accupunt, wat alle vormen van misselijkheid en reisziekte controleert. Dit was voor mij een compleet nieuwe manier van het voorkomen van misselijkheid tijdens het reizen, maar het heeft mij zeker overtuigd. Ik heb de Sea-Band getest tijdens een lange autorit en het heeft mij ontzettend geholpen. Ik had geen last van misselijkheid, duizeligheid of braakneigingen. Ook voelde ik mij minder vermoeid na de rit. Het gaf mij een gevoel van controle en ik kon eindelijk genieten van de reis zonder mij zorgen te hoeven maken over misselijkheid.

Een ander voordeel van de Sea-Band is dat het herbruikbaar is. Je kunt het eenvoudig wassen met een zacht wasmiddel en het blijft daarna net zo effectief. Dit maakt het een duurzame oplossing voor mensen die regelmatig reizen.

FlowBand

Dit kleine, eenvoudige “apparaatje” is de perfecte oplossing voor mensen die vaak last hebben van misselijkheid en overgeven. Wat ik het meest waardeer aan de Flow Band is de natuurlijke benadering van het verlichten van misselijkheid. Het is een geweldige optie voor mensen die liever geen medicatie nemen en op zoek zijn naar alternatieve oplossingen. Het apparaatje werkt door het acupunctuurpunt P6 op de pols te stimuleren om misselijkheid te verminderen. Het is niet alleen effectief, maar ook veilig en zonder bijwerkingen.

Een ander voordeel van de Flow Band is dat het apparaatje zeer betrouwbaar is. Het werkt altijd, ongeacht de oorzaak van de misselijkheid. Mijn vriendin gebruikt het steevast tijdens lange reizen, vliegreizen, boottochten en zelfs tijdens haar zwangerschap. Het bleek daar ook zeer goed voor te werken, dus zeker en vast aan aanrader! 😉

Een groot pluspunt is dat de Flow Band zeer discreet is en gemakkelijk te dragen is. Het is klein, lichtgewicht en past gemakkelijk in je tas. Het apparaatje kan discreet onder je mouw gedragen worden, waardoor het niet opvalt. Je kunt het dus overal dragen zonder dat iemand het merkt.

Hoe gebruik je armbandjes tegen wagenziekte?

Armbandjes tegen wagenziekte zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is het armbandje om je pols te plaatsen en ervoor te zorgen dat de drukknoop of elektroden op het juiste acupressuurpunt zitten. Het is belangrijk om de armbandjes al voor vertrek om te doen, zodat ze voldoende tijd hebben om hun werk te doen. Het dragen van de armbandjes tijdens het reizen kan ervoor zorgen dat je geen last krijgt van reismisselijkheid.

Het is ook mogelijk om de armbandjes te gebruiken in combinatie met andere middelen tegen wagenziekte, zoals medicijnen of natuurlijke remedies. Raadpleeg wel altijd een arts voordat je verschillende middelen gaat combineren.

Zijn armbandjes tegen wagenziekte effectief?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat armbandjes tegen wagenziekte inderdaad effectief kunnen zijn. Zo heeft een onderzoek uit 2018 aangetoond dat het dragen van een Sea-Band armbandje kan leiden tot een significante afname van misselijkheid en braken bij patiënten die chemotherapie ondergaan.

Daarnaast hebben ook veel mensen die last hebben van wagenziekte baat bij het dragen van een armbandje. Natuurlijk werkt het niet bij iedereen even goed, maar het is zeker het proberen waard als je last hebt van reismisselijkheid.

Tips om wagenziekte te voorkomen

Naast het dragen van een armbandje zijn er nog andere dingen die je kunt doen om wagenziekte te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om tijdens het reizen niet te lezen of op je telefoon te kijken. Probeer ook om naar buiten te kijken en je te concentreren op de horizon. Daarnaast kan het helpen om rustig en regelmatig te ademen en regelmatig pauzes te nemen tijdens lange autoritten.

Last update: 5 april 2023

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *