De beste backpacks van Osprey (2024)

Echte avonturiers die graag op pad gaan hebben een stevige en duurzame backpack nodig die comfortabel zit en voldoende ruimte heeft om alle spullen veilig, netjes en georganiseerd op te kunnen bergen. Wil je te weten komen welke de beste backpacks zijn van Osprey? Dan kan je de tekst die hieronder volgt even doornemen voor een handige opsomming.

Een goede backpack kopen

Als je een goede backpack in huis wilt halen, dan moet je eerst kijken naar bepaalde punten. Er zijn namelijk verschillende merken, formaten en stijlen backpacks die elk geschikt zijn voor een andere functie. Daar komt nog bij dat bepaalde backpacks speciaal ontworpen zijn voor heren, voor dames of unisex en dat de meeste goede backpacks best iets meer mogen kosten dan backpacks van minder goed kwaliteit. De zaken waar je op moet letten als je een goede backpack wilt kopen zijn als volgt:

  • De kwaliteit
  • Het gewicht
  • Het formaat
  • De vakken en de openingen
  • Het draagcomfort
  • De rug ondersteuning
  • De ventilatie
  • Het drinkwatersysteem
  • De waterdichtheid
  • Het design en de stijl

Het merk Osprey

Osprey is een gerenommeerd Amerikaans bedrijf die in 1974 is opgericht. Het gaat om een merk van betrouwbare A-kwaliteit rugzakken met een zeer goede afwerking, ook wel backpacks genoemd, die comfortabel, stevig en stijlvol zijn. De Osprey backpacks die het meest verkocht worden, zijn de Xenith, Xena, Aether, Ariel, Atmos, Aura, Kestrel, Kyte, Stratos, Sirrus, Rook, Renn, Farpoint, Fairview en Sojourn.

Verschillende van deze backpacks zijn voornamelijk ontworpen voor dames, anderen voor heren en de Sojourn is geschikt voor beiden.


Nummer 1: Osprey Farpoint Trek

Deze lichtgewicht backpack is beschikbaar is meerdere formaten, waaronder in 55 en in 75 liter. De Osprey Farpoint Trek is voorzien van verschillende praktische vakken met een georganiseerde verdeling, een frontloader, meerdere ventilatiekanalen en een regenhoes. Je kunt de Osprey Farpoint Trek overigens uitbreiden met een Daylite Series daypack voor de handigheid.


Nummer 2: Osprey Fairview

De compacte Osprey Fairview backpack heeft een licht gewicht en voldoet aan alle afmetingen van een standaard handbagage. Deze backpack heeft daarnaast smalle schouderbanden, meerdere afsluitbare vakken, een gewatteerde heupgordel, een veilige rits die goed vergrendelt en is goed vanaf de bovenkant van de tas bereikbaar.


Nummer 3: Osprey Ariel

De Osprey Ariel is een ruime backpack voor echte backpackers die verschillende vakken heeft voor een veilige en georganiseerde opberging van je spullen. De backpack is van een aantal ventilatiekanalen voorzien en je kunt je drinkfles aan de zijkant van de backpack bewaren. De Osprey Ariel komt overigens ook met een regenhoes en is te koop in twee verschillende maten, namelijk small en medium.


Nummer 4: Osprey Aether

De Osprey Aether is een grote backpack die goed op je lichaamsbouw afgesteld kan worden bij de schouders en de heupen. Het gaat om een backpack met meerdere vakken die goed verdeeld zijn, waaronder ook een handig vak aan de voorkant. Deze backpack is daarnaast voorzien van een AntiGravity systeem, wat deze tas zeer geschikt maakt voor comfortabel langdurig gebruik.


Nummer 5: Osprey Stratos

Echte backpackers opgelet! Als je graag langdurige trektochten maakt, dan is de Osprey Stratos de ideale backpack om mee te nemen op je reis. Deze stevige backpack is namelijk heel ruim, weegt niet bepaald veel en heeft een interne vakverdeler waardoor je al je spullen op een nette en organisatorische wijze op kunt bergen. De Osprey Stratos is overigens van een handige regenhoes voorzien zodat je ook tijdens slecht weer door kunt gaan met je tocht.


Nummer 6: Osprey Xena

De Osprey Xena is een dames backpack die ideaal is als je graag trektochten maakt. Deze ruime backpack is geschikt voor zware bepakking, een licht gewicht en is urenlang comfortabel te dragen. Daar komt nog bij dat de Osprey Xena een stijlvol design heeft en robuust is.


Nummer 7: Osprey Kyte

De Osprey Kyte is een grote backpack die voornamelijk geschikt is voor het maken van trektochten, maar ook als je dagenlang gaat hiken of een actieve reis hebt geboekt. Deze backpack is zeer comfortabel, voorzien van een regenhoes en met bevestigingspunten voor zaken zoals een wandelstok, waterfles en ijsbijlhaken. De Osprey Kyte komt ten slotte met een praktische vakverdeling met een u-vormige frontloader waarbij je gemakkelijk toegang krijgt tot al je spullen.


Nummer 8: Osprey Sojourn

De Sojourn is een ruim model uit de Osprey collectie die zowel als backpack als koffer kan worden beschouwd. Deze backpack is voorzien van handige wieltjes, maar je kunt de backpack dankzij het draagsysteem ook op de rug doen.