Beste kinderdragers: comfortabel wandelen met je kleintje op je rug

Hou je ervan om eropuit te trekken met je kleintje en je gezin? Dan is een goede kinderdrager onmisbaar. Wanneer je een uitstapje plant en je een kleintje hebt, wil je ervoor zorgen dat jij en je kind zich comfortabel voelen. Hoewel je wellicht een kinderwagen kunt meenemen, kan dit in de praktijk vaak onhandig zijn.

Denk bijvoorbeeld aan wanneer je een restaurant binnenstapt waar de tafels dicht op elkaar staan, een museum bezoekt met veel fragiele items of door smalle straten loopt in de stad. Met een kinderdrager loop je niet tegen dit soort onhandige problemen aan. Het is wel belangrijk dat je een kwalitatieve kinderdrager hebt die comfortabel zit. Daarom hebben we in dit artikel enkele handige tips en onze top 5 van beste kinderdragers voor je samengesteld.

Osprey

Comfortabel op pad met de Osprey Poco Child Carrier. Een wandeling met kleine kinderen wordt nog beter dankzij het comfortabele draagsysteem. Je kind zit veilig in zijn zitje dankzij het verstelbare veiligheidssysteem. Daarnaast zijn diverse spullen overzichtelijk op te bergen in ritsvakjes en...

Osprey

De Osprey Poco Plus Child Carrier is perfect voor een wandeltocht met jonge kinderen. Veiligheid van het kind staat voorop bij deze Child Carrier. De veiligheidsgordel, het zitvlak en de voetsteunen zijn verstelbaar. Hierdoor kunnen kinderen van verschillende lengtes en leeftijden gebruik maken...

Osprey

De Osprey Poco Plus Child Carrier is perfect voor een wandeltocht met jonge kinderen. Veiligheid van het kind staat voorop bij deze Child Carrier. De veiligheidsgordel, het zitvlak en de voetsteunen zijn verstelbaar. Hierdoor kunnen kinderen van verschillende lengtes en leeftijden gebruik maken...

Wat is een kinderdrager?

Stel je voor het is weekend, het is prachtig weer en je wilt er samen met je partner op uit gaan. Wellicht hebben jullie zin om een lekkere wandeling te maken in het bos of om een lang blokje om te lopen rondom het dorp. Zulke momenten wil je al vanaf vroeg af aan delen met je kind. Uiteraard kun je je kind niet zomaar meenemen op een lange wandeling.

De kinderwagen meenemen naar het bos is niet per se een handige manier en vaak biedt een draagzak niet meer genoeg comfort en ondersteuning voor baby’s die hun eerste levensjaar aantikken. Met behulp van de kinderdrager hoef je je hier geen zorgen meer om te maken. Maar wat is de kinderdrager precies? Het is als het ware een rugzak die speciaal ontworpen is om een kind in te dragen.

Het is voorzien van een stevig frame, het is comfortabel voor je kind en je kan het zelfs op en afdoen wanneer je kindje in de drager zit. Ideaal voor wanneer je een pauze wilt inlassen tijdens de wandeling terwijl je kindje nog lekker aan het slapen is.

De voordelen van goede kinderdragers

Het gebruiken van de kinderdragers is ideaal voor actieve gezinnen. Maak je graag dagtochtjes of lange wandelingen en wil je graag dat je kind mee kan genieten van deze activiteiten? Dan is de kinderdrager een essentieel accessoire. De kinderdrager zorgt ervoor dat je kindje veilig en comfortabel zit, terwijl jij actief kan bewegen.

Je kindje kan perfect in slaap vallen in de kinderdrager, net zoals dat het in slaap zou vallen in de kinderwagen. Alleen hoef jij dankzij de kinderdrager niet rond te lopen met een grote wagen. Een wandeling in het bos wordt dankzij de kinderdrager ineens een mogelijkheid.

Let hierop bij het aanschaffen van je kinderdrager

Het is belangrijk dat jij op zoek gaat naar een kwalitatieve kinderdrager. De kinderdrager wordt namelijk, net zoals een rugzak, op je rug gedragen. Tijdens een lange wandeling of een dagtocht is het dus belangrijk dat de kinderdrager comfortabel op jouw rug zit. Ondanks dat je vaak pas tijdens het dragen erachter komt of de kinderdrager fijn zit of niet, zijn er enkele tips die een succesvolle aankoop garanderen.

Let er allereerst op of jouw kinderdrager een metalen frame heeft. Een metalen frame heeft enkele voordelen. Allereerst maakt het de kinderdrager een stuk steviger, maar daarnaast zorgt het ook dat je hem langer kan gebruiken. Ook is het hierdoor stevig genoeg om het soms op de grond of op een bankje te zetten tijdens een wandelpauze. Zorg ook dat de kinderdrager een heupband heeft.

De heupband geeft extra steun en zorgt dat het gewicht beter verdeeld wordt over het lichaam. Als laatste heb je er ook veel baat aan wanneer je zorgt dat de drager verstelbaar is. Zo kan zowel jij als jouw partner er gebruik van maken.

Beste kinderdragers van 2024

Osprey Poco Child Carrier

De Osprey Poco Plus kinderdrager is de ideale metgezel voor een wandeling met jonge kinderen. De veiligheid van het kind staat hierbij voorop. De verstelbare veiligheidsgordel, het zitvlak en de voetsteunen zorgen ervoor dat kinderen van verschillende leeftijden en lengtes veilig kunnen worden meegenomen. De kinderdrager heeft daarnaast voldoende opbergruimte in diverse vakjes.

De gevoerde, verstelbare schouderbanden maken de wandeltocht voor zowel het kind als de ouders comfortabel. De kinderdrager is geschikt voor kinderen met een gewicht tussen de 7,25 en 18 kg. Het geventileerde rugpaneel zorgt voor extra comfort tijdens het dragen.

De Osprey Poco Plus kinderdrager is uitgevoerd in de kleur blauw en gemaakt van stevig nylon materiaal. Dankzij het meegeleverde noodfluitje en de verstelbare heupriem ben je altijd goed voorbereid op onverwachte situaties. De kinderdrager heeft ook een ingebouwd zonnescherm met UPF 50+ bescherming en een regenhoes om je kindje te beschermen tegen regen en zon.


Deuter Kid Comfort Kinderdrager

Als je als ouder op zoek bent naar een goede kinderdrager, dan kan de Deuter Kid Comfort Kinderdrager midnight wel eens de ideale oplossing zijn voor jou en je kleintje. Deze kinderdrager biedt namelijk het ultieme comfort voor zowel jou als je kindje.

Met behulp van de zachte voering kan je kindje comfortabel op je rug zitten, zonder dat het te warm of te koud wordt. De voetensteuntjes zorgen ervoor dat je kind zijn voeten kan ondersteunen, terwijl het zachte kussen dient als rustplaats voor zijn hoofdje tijdens het slapen. De heupband verdeelt het gewicht bovendien beter en beschikt over een handig opbergtasje voor bijvoorbeeld je telefoon, portemonnee of zonnebril.

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kindje en daarom is het goed om te weten dat deze kinderdrager geschikt is voor zowel mannen als vrouwen en ideaal is voor wandelingen. Met een inhoud van 14 liter biedt deze kinderdrager genoeg ruimte om essentiële spullen mee te nemen.

Niet alleen beschikt deze kinderdrager over handige opbergtasjes op de heupband, maar ook over een voorvak waar je extra spullen kunt opbergen. Daarnaast is er een drinksysteem en rugventilatie aanwezig voor extra comfort tijdens het wandelen.


Vaude Shuttle Comfort Kinderdrager

Als jonge ouder wil je natuurlijk zo veel mogelijk quality time doorbrengen met je kindje. Een kinderdrager kan hierbij een uitkomst bieden, zeker als je samen de buitenlucht in wilt trekken en mooie wandelingen wilt maken. De Vaude Shuttle Comfort Kinderdrager black is een perfecte optie voor jou en jouw kindje.

De kinderdrager is speciaal ontworpen om de druk van het gewicht van het kindje gelijkmatig over het lichaam te verdelen. Hierdoor ontstaat er geen overmatige druk op één plek, waardoor de drager comfortabel blijft, ook bij langere wandelingen. Ook zijn de schouderbanden en heupgordel gewatteerd, waardoor ze zacht aanvoelen op de huid.

De kinderdrager groeit mee met jouw kindje en is geschikt voor kinderen tot 105 cm of 18 kg. Dankzij de verstelbare voetlussen kan de drager perfect aangepast worden aan de grootte van jouw kindje. Zo zit jouw kindje altijd comfortabel en veilig.