Koffer merken: wat zijn de beste merken van reiskoffers anno 2024

Er zijn tientallen verschillende koffermerken, elk natuurlijk met hun eigen kwaliteiten. Zo staat de ene bekend om de voordelige prijzen en de ander om de degelijke materialen. Maar: welke koffermerken zijn over het algemeen het best en leveren dus ook alleen maar goede koffers? Wij zochten het voor je uit en zetten de top 6 beste koffermerken voor je op een rijtje.

Koffer merken: dit zijn onze favorieten

Merk 1: Samsonite

Een van ’s werelds meest bekende koffermerken is toch wel Samsonite. Dit merk gaat al jaren mee en heeft nog niets van de opgebouwde populariteit verloren.

Samsonite is zelfs zó populair dat ze zelfs al een aantal jaren wereldwijde marktleider zijn op het gebied van reiskoffers. Dat heeft logischerwijs alles te maken met de uitstekende kwaliteit die het merk je biedt.

Je krijgt vaak vernieuwende koffers van gerecycled materiaal of met nog betere opbergmogelijkheden. Verder gaat de koffer vaak jaren mee, dus kun je er extra lang van genieten. De koffers van Samsonite zijn vaak gemiddeld tot iets duurder qua aanschafprijs, maar met alle handige features en de lange levensduur betaalt zich dit op de lange termijn zeker uit.


Merk 2: American Tourister

American Tourister wordt tegenwoordig ook wel eens bestempeld als het ‘kleinere broertje’ van Samsonite. Sinds een aantal jaar valt American Tourister namelijk onder het Samsonite-concern. Dat betekent eigenlijk dat je net zulke goede kwaliteit kunt verwachten, maar vaak tegen een lagere prijs. American Tourister staat met name bekend om hun grote reiskoffers met een zachte buitenkant, maar ze hebben ook nog genoeg andere soorten koffers in het assortiment.

Een ander uniek kenmerk van American Tourister zijn de vele keuzes in kleuren. Zo heb je vaak keuze uit meer dan alleen zwart en blauw. Soms kun je zelfs kiezen uit fellere of neon kleuren. Perfect om je koffer te personaliseren en niet snel meer uit het oog te raken!


Merk 3: SuitSuit

Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf richt zich helemaal op retro-koffers, met name populair bij vrouwen. Door de unieke combinatie van vormgeving en kleurcombinaties neemt een SuitSuit koffer je mee terug naar een decennium uit de vorige eeuw, bijvoorbeeld met de Fab Seventies of Fabulous Fifties koffer.

Hoewel de koffers er retro uitzien, zijn ze van de binnenkant voorzien van de nieuwste indelingen. Zo kun je al je spullen handig en vooral goed geordend mee op reis nemen. SuitSuit koffers zijn soms wat duurder dan gemiddeld, maar alles bij elkaar is een SuitSuit koffer dat absoluut waard!


Merk 4: Delsey

Delsey komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is daar al jaren enorm populair. De laatste jaren is het merk ook een stuk bekender geworden buiten Frankrijk: je kunt hun koffers nu kopen in ruim 100 landen, verspreid over de hele wereld! wij begrijpen zeker waarom de koffers van Delsey zo populair zijn.

Dat heeft in eerste instantie al te maken met de kwaliteit die Delsey nastreeft. Zo worden er uitsluitend koffers gemaakt van goede en gegarandeerde kwaliteit. Om hier zeker van te zijn, test Delsey elk nieuw model grondig voordat deze in de verkoop gaat. Niet alleen dat, want er wordt nog veel meer gedaan om jouw koffer zo kwalitatief mogelijk te maken. kijk bijvoorbeeld ook eens naar de ritsen. Die zijn van een speciale SECURITECH uitvoering, bedoeld om jouw koffer nog veiliger te maken.


Merk 5: TravelZ

TravelZ staat bekend om de enorm goede prijs-kwaliteit verhouding voor de producten. De Nederlandse importeur achter TravelZ draait al ruim 75 jaar mee op de markt en heeft daardoor genoeg ervaring om kwalitatieve koffers aan te kunnen bieden. Voor die kwaliteit hoef je niet eens veel te betalen: TravelZ staat bekend om de relatief lage prijzen voor hun producten.

Zo worden er bijvoorbeeld iets goedkopere, maar nog steeds kwalitatieve producten gebruikt in de koffers. Op die manier heb je nog steeds een uitstekende koffer, maar wel voor een lagere prijs. Je vindt bij TravelZ niet alleen verschillende soorten reiskoffers, maar ook reisaccessoires en zelfs boodschappentrolleys.


Merk 6: Princess Traveller

Met een Princess Traveller hoef je eigenlijk op geen enkel punt van je koffer een concessie te doen. Koffers van Princess Traveller zijn namelijk de perfecte middenmoter. Dat begint al met de prijzen van alle koffers: die liggen meestal keurig rond het gemiddelde binnen een productcategorie.

Betekent dat dat je in moet leveren op kwaliteit van de koffer? Absoluut niet! Sterker nog: de kwaliteit is ruim voldoende voor een koffer. Ook qua soorten koffers, indeling van de koffer en uiterlijk van de koffer valt er genoeg te kiezen. Er zijn meerdere soorten, groottes, kleuren, indelingen en zachte of harde buitenkanten. Bijkomend voordeel: Princess Traveller is nog een Nederlands merk ook. Dit alles maakt koffers van Princess Traveller een van de beste all-round koffermerken van dit moment.

Er zijn dus meer dan genoeg goede keuzemogelijkheden als je op zoek bent naar een nieuwe koffer. Welke koffer uiteindelijk het beste bij je past, is afhankelijk van een hoop factoren. Denk aan je budget, hoeveel ruimte je nodig hebt en welk design je het leukst vindt. Wij raden je in elk geval aan zeker op zoek te gaan naar een koffer van een van deze merken die ook binnen je wensen past; dan weet je zeker dat je een perfecte koffer voor jou vindt!