De beste kofferweegschalen van 2024

Een kofferweegschaal of bagageweger is een klein en handig apparaatje dat iedereen die regelmatig met het vliegtuig reist zou moeten hebben. Dit heeft namelijk alles te maken met de gestelde eisen aan het maximumgewicht van een koffer in het vliegtuig. Wettelijk gezien is dat maximaal 32 kilogram, maar maatschappijen zijn vrij om zelf een ander maximum in te stellen. Daardoor komt het voor dat je vaak maximaal 20 kilogram aan ruimbagage mag hebben.

Dit wordt gedaan om het personeel wat te ontlasten, maar ook om de ‘weight and balance’ van het vliegtuig in orde te houden. Een vliegtuig mag namelijk een maximaal totaalgewicht hebben om veilig te kunnen landen en opstijgen. Om dus aan deze eisen te voldoen, kan een kofferweegschaal je thuis al enorm helpen!

BOTC

Reizen zonder stress: Travel Inspira hangende bagageweegschaal voorkomt eenvoudig overgewicht-bagagekosten; een must have voor op reis.Capaciteit - 110lb/50kg, Gradatie: 0.1lb/50g,Cool Backlight LCD Display - Gemakkelijk af te lezen bij weinig licht;Rubber Paint Handgreep - Zorgt voor een...

Rheme

WeegschaalDigitale hang koffer weegschaal weegt de koffers/tassen tot 50 kg. Draagbare bagage weegschaal die je echt niet mag missen! Dit artikel heeft een weeg capaciteit van 50 KG. Ideaal om thuis gebruik van te maken voordat je op vakantie gaat. Het heeft vele praktische functies waar je veel...

Nuvance

Weeg gemakkelijk je bagage met de digitale bagageweger van Nuvance en reis zonder stress! Met de digitale kofferweegschaal weeg je tot 50kg. Til je koffer eenvoudig op dankzij de comfortabele handgreep en weeghaak. Binnen een oogopslag lees jij het gewicht van je bagage af. Zo voorkom...

Merkloos

Weeg eenvoudig jouw koffer (of andere spullen) met deze koffer weegschaal. Hang de koffer aan het stevige handvat en je weet meteen hoe veel je koffer weegt, u kunt dit digitaal aflezen. Zo kun je gedoe op het vliegveld en eventuele bijkomende kosten voorkomen. Je kunt met de kofferweegschaal tot...

TIKAI

Beschrijving: Weegschaal Met deze digitale kofferweegschaal heb je nooit meer last van te zware bagage. Nauwkeurige digitale en gemakkelijk te lezen lcd-scherm. Haal de band door het handvat van je...

Waarom is een bagageweger belangrijk?

We gaven het al aan in de introductie van deze blog: een koffer moet tijdens het vliegen voldoen aan een maximumgewicht. Dit wordt altijd nog eens nagemeten voor je incheckt. Om dan te voorkomen dat je koffer te zwaar blijkt, is het verstandig dit thuis al te controleren. Een bagageweger kan je daarbij helpen.

Anders dan bij een normale weegschaal, kan een bagageweger je bagage wegen door deze aan het apparaat op te hangen. Je hoeft je koffer dan dus niet te laten balanceren op je eigen weegschaal. Vaak blijft deze niet uit zichzelf op je weegschaal staan of ontneemt je koffer het zicht op het display waar het uiteindelijke gewicht op verschijnt. Het wegen van je koffer door er zelf mee op de weegschaal te gaan staan is ook een enorm gedoe.

Daarom is een kofferweegschaal een ideale uitkomst. Je kunt je koffer super makkelijk aan dit apparaat hangen en binnen een paar seconden weet je precies hoeveel je koffer weegt. Veel makkelijker en sneller dan dat gaat het dus niet lukken. Als je regelmatig met het vliegtuig reist en daardoor aan deze maximale gewichten bent verbonden, is zo’n bagageweger echt een must.

Waar moet je op letten bij een kofferweegschaal?

Er zijn een aantal belangrijke elementen waar je op moet letten bij een kofferweegschaal. Ten eerste moet je kijken naar het belastbare gewicht van deze weegschaal. Aangezien je maximaal 32 kilogram mee mag nemen, moet je een weegschaal nemen die dat sowieso kan meten.

Meestal beginnen deze weegschalen te meten vanaf 100 gram en lopen ze op tot 50 kilogram, waardoor je daar waarschijnlijk geen problemen mee krijgt. Niet noodzakelijk, maar wel handig: een indicatie bij overbelasting. Als je een koffer weegt die te zsaar is voor je weegschaal, krijg je hiervan een melding. Zo kun je voorkomen dat je je weegschaal stukmaakt vanwege het te hoge gewicht.

Daarnaast is de nauwkeurigheid van een kofferweegschaal een belangrijk element. Als je zeker wilt weten of je koffer net wel of net niet binnen de eisen valt, wil je een zo nauwkeurig mogelijke weegschaal. Een voorbeeld hiervan is een weegschaal die afrond op tientallen, wat in de meeste gevallen nauwkeurig genoeg is.

Verder zijn er nog een aantal kleinere aspecten waar je even snel op kunt letten. Zo zijn er de afmetingen van de bagageweger. Dit moet in onze ogen een compact apparaat zijn wat je makkelijk meeneemt of op kan bergen. Gelukkig zijn bijna alle bagagewegers compact van vorm. Ook het materiaal kan van belang zijn als je zeker wilt weten dat je een stevige en degelijke bagageweger aanschaft.

Ten slotte kun je ook nog letten op het type batterijen van de kofferweegschaal of op een automatische uitschakeling om batterijen te besparen.

Onze top 3 kofferweegschalen / bagagewegers

Nummer 1: TIKAI digitale kofferweegschaal

Deze ontzettend lichte weegschaal van 90 gram kan tot wel 50 kilogram aan bagage meten. Via het eenvoudige systeem met een riem kun je al je bagage makkelijk aan de weegschaal ophangen. Op het digitale lcd-scherm lees je vervolgens een meting van jouw koffer af.

Deze meting is ontzettend nauwkeurig, omdat de bagageweger afrondt op tientallen grammen. Verder gaat de weegschaal automatisch aan en uit, is deze gemaakt van kwalitatief roestvrijstaal en krijg je er een CR2032 batterij bij inbegrepen zodat je direct aan de slag kunt.


Nummer 2: BeeFree digitale kofferweegschaal

Ook deze kofferweegschaal werkt met het handige riemsysteem waaraan al je bagage eenvoudig op tehangen is. Opnieuw kun je tot 50 kilogram aan bagage wegen. Het grote voordeel van deze kofferweegschaal, is de nauwkeurigheid ervan.

Deze bagageweger heeft namelijk een nauwkeurigheid van 0,01 kilogram; nauwkeuriger kan dus haast niet! Handig als zelfs de laatste grammen meetellen. Het gewicht is eenvoudig af te lezen van het digitale display. Deze weegschaal werkt op CR2032 batterijen, waarvan er eentje is inbegrepen om direct te kunnen wegen.


Nummer 3: Bo-Camp Bagageweger

Een bekend merk onder fervente vakantiegangers is Bo-Camp. Ook zij hebben een digitale kofferweegschaal uitgebracht. Deze super compact weegschaal met riemsysteem heeft een klikgesp om de bevestiging van je bagage nog gemakkelijker te maken.

De weegschaal zelf is enorm compact. Onder de handige aan- en uitknop vindt je een digitaal scherm dat gemaakt is om zo energiezuinig mogelijk te zijn. De CR2032 batterijen, die overigens niet zijn inbegrepen, hoef je daarom bijna nooit te vervangen.