De beste March koffers van 2024 op een rijtje

Veel mensen zijn op zoek naar een koffer die zowel een hoge kwaliteit heeft maar er ook goed uit ziet. Natuurlijk wil je ook niet te veel voor een koffer betalen. Als je al deze elementen in een mixer gooit, komt er een merk uitrollen dat aan al deze voorwaarden voldoet: March. Dit Nederlandse merk staat bekend om duurzame, mooie en niet erg dure koffers.

March

Grote maat spinner uit de S104 serie van March. Deze March koffer is gemaakt van het ultra lichte en supersterke polycarbonaat met een mix van ABS. De koffer is daardoor licht van gewicht en dankzij de geribbelde structuur (body surface protection) in de schaal ook zeer krasbestendig. De details...

March

Grote maat spinner uit de S104 serie van March. Deze March koffer is gemaakt van het ultra lichte en supersterke polycarbonaat met een mix van ABS. De koffer is daardoor licht van gewicht en dankzij de geribbelde structuur (body surface protection) in de schaal ook zeer krasbestendig. De details...

March

De Bon Voyage koffer van March is jouw perfecte reiskoffer als je gaat voor een veilige en super sterke koffer met lekker veel opbergruimte. De Bon Voyage serie van March is gemaakt van flexibel en supersterke polypropyleen. De manier waarop March de techniek van fabricatie heeft gemixt met...

March

Grote maat spinner uit de S104 serie van March. Deze March koffer is gemaakt van het ultra lichte en supersterke polycarbonaat met een mix van ABS. De koffer is daardoor licht van gewicht en dankzij de geribbelde structuur (body surface protection) in de schaal ook zeer krasbestendig. De details...

March

Grote spinner uit de Gotthard serie van March. De Gotthard serie van March is gemaakt van flexibel en supersterke polypropyleen. De manier waarop March de techniek van fabricatie heeft gemixt met het materiaal (high impact polypropylene) zorgt er eigenlijk voor dat schaal van de koffer...

De geschiedenis en eigenschappen van March

March is sinds een aantal jaar actief als aanbieder van allerlei soorten koffers en reisbagage. De focus hierbij wordt met name gelegd op het zo moeiteloos laten verlopen van jouw volgende reis. Ze benoemen zelf dat ze juist verder kijken dan de typische deur-tot-deur reis en rekening houden met lange wandelingen op bijvoorbeeld het vliegveld of tijdens een bootreis. Met een March koffer begeef jij je dus zo makkelijk mogelijk van A naar B.

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van de koffers, wat allemaal in Nederland gebeurd, wordt zowel rekening gehouden met de degelijkheid én het uiterlijk van de koffer. Zo ontstaat een perfecte mix tussen bruikbaarheid en schoonheid. Niet alleen dat: alle koffers voldoen ook aan vrijwel alle standaarden die tegenwoordig voor koffers gelden. Dit komt mede doordat alle materialen en losse onderdelen van de koffers aan strenge kwaliteitscontroles moeten voldoen. Hiervoor gebruikt March het zogeheten SIX step product testing-model, waarbij de koffers in zes verschillende stappen worden getest. Zo wordt er een valtest, een rentest, een trappentest, een draaglusttest, een impacttest en een temperatuurtest met de koffer uitgevoerd.

Verder staat March bekend om zes centrale functies die op alle koffers terugkomen. Zo zijn alle koffers enorm licht van gewicht. Door een unieke samenstelling van lichte maar toch stevige materialen kun je je koffers overal eenvoudig mee naar toe nemen, maar hoef je niet in te leveren op kwaliteit of beveiliging van je spullen. Al deze materialen zijn daarnaast van enorm hoge kwaliteit die nog eens extra verhoogd wordt door processen als het vacuum drukken of het injecteren van de materialen met een speciale vloeistof. Alle koffers worden voorzien van een TSA beveiliging en van 4 dubbele wielen voor veiligheid en comfort. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je koffer, heb je na aankoop nog 5 jaar garantie op fabrieksfoutjes. Ten slotte hebben veel March koffers een expansion feature, waarmee je door het open ritsen van een compartiment tot wel 20% meer inhoud kunt realiseren.

Onze keuzes voor de beste March koffers

Nummer 1: March Gotthart Spinner 77

We beginnen direct met een echte topper: de Gotthart Spinner 77. Deze kofferserie van March laat direct alle kernelementen van het merk goed zien. Dat merk je direct aan de buitenkant: het ontwerp en het uiterlijk van de koffer is simpelweg erg mooi. Er zijn diverse lijnen op de koffer te zien, wat zorgt voor een simpel maar toch uniek aanzicht. Zeker in combinatie met de zwarte kleur die wij hebben getest staat dat enorm mooi, maar ook bij de andere kleuren is dit ontwerp erg sprekend.

De buitenkant van de koffer is gemaakt van high impact polypropyleen, wat door de unieke mix van March haast onbreekbaar is. Door gebruik van een zandstructuur aan de buitenkant van de koffer én het toevoegen van verstevigde hoeken is de koffer nog beter bestand tegen krassen, vallen en stoten. Verder vind je aan de buitenkant de typerende vier dubbele wielen, een trekstang in de kleur van de koffer zelf en een verzonken TSA slot. Al met al ziet de koffer enorm slank uit, ondanks het volume van 111 liter.

Binnen gaan alle handigheidjes van March vrolijk verder. Je vindt er twee hoofdcompartimenten. Eentje hiervan is af te sluiten met twee gekruiste inpakriemen, zodat al je spullen mooi op de plaats blijven. Het andere compartiment is volledig af te sluiten met een ritsvak. Op dit ritsvak zelf vind je nog eens extra ritsvakken, waar je eenvoudig wat kleine of belangrijke spullen op kunt bergen. Genoeg ruimte om je koffer volledig naar eigen wens in te pakken dus!

Specificaties

Afmetingen: H77 x B52 x D30 cm
Gewicht: 3,4 kg
Inhoud: 100 liter
Soort koffer: Hardcase
Materiaal: Polypropyleen
Aantal wielen: 4
Koffersluiting: Ritssluiting


Nummer 2: March S104 Spinner 75

De volgende koffer in ons lijstje is de March S104 Spinner koffer. Ook deze koffer is enorm licht door de gebruikte materialen; in dit geval een mix tussen polycarbonaat en ABS. In combinatie met de geribbelde structuur die dient als body surface protection zorgt dit voor een ijzersterke en krasbestendige buitenkant. Deze stevige buitenkant betekent niet dat de koffer er niet meer mooi uit kan zien, want ook dat is bij deze koffer weer mooi gedaan. De koffer wordt extra mooi doordat de details op de koffer, bijvoorbeeld de handgreep of de wielen, uitgevoerd zijn in dezelfde kleur als de koffer zelf. Zo ziet ook deze koffer er weer enorm luxe uit.

Aan de binnenkant is een vergelijkbare indeling te vinden als bij de koffer die we eerder al bespraken. Opnieuw zijn er twee hoofdvakken, waarvan eentje af te sluiten is met pakbanden en de ander met een ritsvak. In dit ritsvak zelf zitten nog een kleiner ritsvak én twee extra steekvakken verwerkt.

Specificaties

Afmetingen: H75 x B47 x D30 cm
Gewicht: 3,7 kg
Inhoud: 97,5 liter
Soort koffer: Softcase
Materiaal: Polycarbonaat
Aantal wielen: 4
Koffersluiting: Ritssluiting


Nummer 3: March Bon Voyage Spinner 77

Ook de laatste koffer is een ware topper van March. Opnieuw zijn veiligheid, een praktische inslag én stevigheid verwerkt in een koffer met een vrolijk en speels design. De koffer is verkrijgbaar in drie kleuren, waarvan elke kleur streepjes als ontwerp heeft in een iets donkerdere tint van dezelfde kleur. Het ontwerp is daarmee wat simpel, maar enorm doeltreffend. Ook bij deze koffer zijn alle details in dezelfde kleurstelling als de koffer zelf. Verder zien we weer een geïntegreerd TSA-slot, dubbele wielen en high impact polypropyleen terug bij deze koffer, net als de opdeling van de hoofdvakken met ritsvakken en inpakbanden.

De March Bon Voyage koffer is een uitstekende keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een veilige en stevige koffer met veel opbergruimte. De koffer is gemaakt van flexibel en supersterk polypropyleen, en de manier waarop March dit materiaal heeft verwerkt zorgt ervoor dat de schaal van de koffer vrijwel onbreekbaar is. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het beschadigen van uw bagage tijdens het transport. Een ander voordeel van deze koffer is dat hij relatief licht is, ondanks zijn stevigheid. Dit maakt het gemakkelijk om de koffer te verplaatsen, of het nu in een vliegtuig, trein of bus is. Bovendien is de schaal ontworpen om maximale opbergruimte te bieden, zodat u alles kunt meenemen wat u nodig heeft voor een lange reis van 8 tot 21 dagen.

De driepuntsluiting van de koffer biedt extra veiligheid tijdens het transport. Naast het vaste hoofdslot met TSA combinatieslot in het midden van de koffer, zijn er ook twee zijsloten aan beide zijden. Hierdoor klikt u de koffer op drie punten veilig op slot, zodat deze eigenlijk niet open te krijgen is zonder de toegangscode of onverhoopt tijdens de reis.

Specificaties

Afmetingen: H77 x B54 x D28 cm
Gewicht: 5 kg
Inhoud: 42 liter
Soort koffer: Hardcase
Materiaal: Polypropyleen
Aantal wielen: 4
Koffersluiting: Vaste sluiting