De beste nekkussens voor in het vliegtuig

Je hebt je vakanties vaak helemaal tot in de puntjes uitgewerkt. Je hotel is geboekt, de activiteiten die je wil ondernemen zijn ingepland, de vliegtickets liggen klaar en je koffer is ingepakt. Je vakantie kan beginnen, toch? Niet helemaal. Veel mensen slaan namelijk een heel belangrijk deel van de vakantie over in hun voorbereiding: de vliegreis zelf!

Die kun je namelijk nog een stuk comfortabeler maken, bijvoorbeeld met een nekkussen. Maar: waar moet je echt op letten bij een nekkussen? En welke nekkussens zijn het allerbeste? Wij geven je tips en zetten de beste drie nekkussens voor jouw volgende vliegreis op een rijtje.

SCHEF MAN

Ideaal voor kleine kinderen als ze in slaap vallen in hun autostoel zo kunnen ze niet met hun hoofd naar voren vallen dus extra veilig Materiaal: Katoen, Nylon en plastic Hoofd band is 30 cm lang en 8 cm breed. Achter de tape tot ongeveer 70 cm lang

Travel Time

Heeft u een reiskussen nodig dat gemakkelijk mee te nemen is en snel en gemakkelijk op te blazen is? Dan is de nekkussen iets voor jou! Ergonomisch ontworpen biedt super-zachte en360 ° ondersteuning tegelijkertijd aan het hoofd en de nek, het houdt uw nek in een ergonomische positie...

Komfortec

Reiskussen: Het Komfortec reiskussen gebruik je gemakkelijk op al je reizen. De opvouwbare structuur maakt het gemakkelijk te dragen en neemt geen ruimte in beslag in uw bagage. Dankzij de speciale structuur past het zich aan je nekvorm aan en zorgt het voor een...

Merkloos

Dit nekkussen is multifunctionneel, het verlicht nek- en schouderpijn, zorgt voor een betere houding en kan gebruikt worden als reiskussen. Ontspan je schouders en stretch je nek na, of tijdens een dagje thuis werken. EFFECTIEVE THERAPIEDit cervicaal nektractie kussen zorgt...

TRVLMORE

Met dit vernieuwende Cool Gel & Bamboo Memory-Foam nekkussen van TRVLMORE ga je echt comfortabel op reis. Het nekkussen is gemaakt van memory-foam en ondersteunt je nek, hoofd en schouders. Het kussen is uitgerust met Cool Gel-technologie en het memory-foam is geïnjecteerd met...

Merkloos

Opblaasbare nekkussen zwart voor bijvoorbeeld in de auto, trein of vliegtuig. Formaat nekkussentjes: 43 x 26,5 cm.

TRVLMORE

Reis altijd comfortabel met het TRVLMORE Microbeads Reiskussen De Luxe. De U-vorm van dit super zachte nekkussen garandeert een optimale ondersteuning voor je nek, schouders en hoofd tijdens lange of korte reizen. Het nekkussen is verkrijgbaar in diverse kleuren.

ForDig

De trein naar dromenland heeft nooit vertraging met het ForDig premium Nekkussen! Dit ergonomische reiskussen voorkomt en vermindert pijnklachten door het corrigeren van je houding. Gemaakt van hoogwaardig memory foam met wasbare antizweet mesh hoes. De speciale treksluiting...

ForDig

De trein naar dromenland heeft nooit vertraging met het ForDig premium Nekkussen! Dit ergonomische reiskussen voorkomt en vermindert pijnklachten door het corrigeren van je houding. Gemaakt van hoogwaardig memory foam met wasbare antizweet mesh hoes. De speciale treksluiting...

GoGoods

Comfortabel reizen? Dan is een nekkussen een must! Tijdens een (lange) reis wil je lekker kunnen relaxen, maar helaas kan de reis ook nadelen hebben. Denk bijvoorbeeld aan te weinig ruimte in het vliegtuig, trein of bus. Toch zijn er mogelijkheden om het slapen in de auto, bus, trein,...

Wat is een nekkussen precies?

Een nekkussen is een felbegeerd item tijdens veel vliegvakanties. Dat heeft alles te maken met het comfort dat een nekkussen kan bieden. Het kussen heeft de vorm van een hoefijzer. Door het kussen om je nek te plaatsen, kan het kussen alle ruimte tussen jouw nek en je schouders opvullen. Hier kun je dus lekker met je hoofd op rusten.

Doordat een nekkussen is gemaakt van zacht materiaal of je deze op moet blazen met lucht, ligt dat heerlijk comfortabel. Je hoeft een nekkussen natuurlijk niet alleen in het vliegtuig te gebruiken. Je kunt deze ook gebruiken tijdens een langere autorit (natuurlijk niet als jij de bestuurder bent) of tijdens een busreis.

Waar moet je op letten bij een nekkussen?

Hoewel veel nekkussens allemaal hetzelfde lijken, zijn er toch een aantal factoren die flink kunnen verschillen. Om de perfecte voor jou te vinden, zal je hier wel rekening mee dienen te houden. We lopen drie korte punten met je door: het ontwerp, het gewicht en de mogelijke accessoires bij het nekkussen.

1: Het ontwerp

In veel gevallen zul je een nekkussen tegenkomen in de vorm van een hoefijzer. Deze vorm is simpelweg het meest comfortabel. Toch kunnen er kleine aanpassingen aan dit standaardontwerp gedaan worden om het nog net wat prettiger te maken. Zo kan het uiteinde van het kussen vastzitten met een simpele sluiting, of juist met een verstelbare sluiting. Ook het patroon of de kleur van het nekkussen kan natuurlijk flink afwijken. Wat een goed ontwerp is voor een nekkussen, is erg verschillend per persoon.

2: Het gewicht

Het liefst wil je natuurlijk een zo licht mogelijk nekkussen tijdens de reis. Anders drukt het nekkussen zwaar op je schouders en je nek en schiet het kussen eigenlijk zijn doel voorbij. Het gewicht wordt met name bepaald door het materiaal dat in het kussen zit. De beste opties zijn in dat geval kussens die je moet opblazen of kussens gevuld met pellets van anime of plastic. Deze varianten zijn licht en toch comfortabel. Er zijn ook kussens gevuld met rubber of veren, maar deze twee materialen worden toch minder aanbevolen.

3: Extra accessoires

Ook dit onderdeel is erg afhankelijk van je eigen voorkeuren. Sommige reizigers zijn op zoek naar enkel en alleen een hoofdkussen. Anderen vinden het fijn wanneer er ook direct een slaapmasker of een setje oordopjes bij het nekkussen geleverd worden.

Onze top-3 beste nekkussens

Nummer 1: Traveltime opblaasbaar nekkussen met opbergtas

Dit kussen is een combinatie van vrijwel alle goede eigenschappen die een nekkussen kan hebben. Het kussen ligt comfortabel dankzij de velours hoes en het feit dat het kussen opblaasbaar is. Dat je het kussen vervolgens ook leeg kunt laten lopen, zorgt ervoor dat je het makkelijk mee kan nemen.

Na gebruik is de hoes afneembaar en mee te wassen in de wasmachine, zodat je de volgende reis weer met een fris nekkussen kunt gaan slapen. Je krijgt er daarnaast nog een handige draagtas, een bijpassend oogmasker én oordopjes bij. Al met al krijg je dus een ontzettend complete set, die de volgende vliegreis een stuk prettiger maakt.


Nummer 2: TRVLMORE Microbead reiskussen

Dit design heeft het meeste weg van het standaard nekkussen zoals vrijwel iedereen het kent. Het is simpel, maar enorm doeltreffend. In het kussen zitten zogeheten Microbeads: zachte en kleine balletjes die comfortabel liggen en toch een hoop ondersteuning bieden. Ook werken de balletjes verkoelend aan je nek en laten ze genoeg lucht door.

De Microbeads zorgen er samen met de vorm van het kussen voor dat het kussen altijd een goede ondersteuning biedt. De druksluiting aan de voorkant van het nekkussen voorkomt dat je hoofd tijdens het slapen naar voren valt.


Nummer 3: ForDig Premium nekkussen

Dit nekkussen is inderdaad ‘premium’ te noemen. Ook bij dit nekkussen komen een hoop voordelen kijken. Het eerste dat opvalt, is de iets afwijkende vorm van het nekkussen. Er zitten namelijk specifieke rondingen in die passen bij je nek en je schouders, wat zorgt voor de perfecte pasvorm.

In combinatie met het memory-foam heeft dit kussen de beste pasvorm mogelijk. Met de sluiting aan de voorkant kun je het kussen nog iets beter op maat maken. naast het kussen krijg je ook hier een oogmasker, oordopjes en een handige opbergzak bij.