De beste reisdagboeken om je herinneringen op vakantie in neer te schrijven

Op je vakantie doe je vaak ontelbaar veel herinneringen op. Een dagje naar het strand, cultuur snuiven in een stad, toeristische attracties bezoeken, het dorpje om de hoek verkennen … Te veel om op te noemen. Vaak koester je deze herinneringen enorm, maar ben je tegelijkertijd ook bang dat je ze ooit eens zult vergeten. Om dat te voorkomen, kan een reisdagboek je helpen. Wat dit precies is en welke reisdagboeken wij je aanraden, laten we je zien in dit artikel.

nvt

Schrijf alles op wat u onderweg tegenkomt. In Travel Reisdagboek vindt u tevens belangrijke adressen en andere tips, zoals checklist, tijdtabel, kaarten, talen en munteenheden, de adressen en telefoonnummers van de Nederlandse en Belgische ambassades. Een must voor elke...

Fitly

Wil jij later terugkijken op de mooie herinneringen van jouw vakanties en reizen? Gebruik dan nu dit reisdagboek om je daarbij te helpen! Handige afstreeplijstjes: In het reisdagboek zijn voor iedere reis handige to-do lijstjes en...

Thousandtravelmiles

Dit Reisdagboek van Thousandtravelmiles stelt jou in de gelegenheid om je reizen bij te houden in een Reisboek dat je makkelijk tijdens jouw reizen mee kan nemen. In het Reisdagboek zitten kraskaarten van alle wereld delen waardoor je ook nog eens gemakkelijk bij kan houden waar je...

ZNU

Leg je unieke reisverhalen en -ervaringen vast in dit dagboek. Door zijn handige compacte vorm kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Behalve je reisverslagen kun je ook praktische zaken noteren, zoals contactgegevens van mensen die je ontmoet of een overzicht van je uitgaven. Zo houd...

A-Journal

A-Journal My Travel Journal Het travelbook voor alle mooie verhalen, herinneringen, tips en nog veel meer. Met handige envelope voor alle tickets, bonnetjes en krabbels. Een travelbook om al die fantastische herinneringen van je reis in op te schrijven. Maar ook voor het...

Wat is een reisdagboek precies?

Een reisdagboek helpt je om al je avonturen en activiteiten tijdens je vakantie vast te leggen in een fysiek boek. Al je herinneringen aan een specifieke reis of meerdere reizen zijn zo gebundeld in een specifieke plek. Er zijn reisdagboeken die je alle ruimte geven om je eigen verhalen op te schrijven, maar andere geven je juist concrete opdrachten of manieren om je belevenissen te structureren. Kortom: door al je ervaringen direct op te schrijven in een reisdagboek, weet je zeker dat je nooit meer iets van je vakanties vergeet.

Wat zijn de voordelen van een reisdagboek?

Het grote voordeel aan een reisdagboek is natuurlijk dat je nooit meer iets aan je vakantie vergeet. De grote en spectaculaire dingen onthoud je vaak wel, maar het zijn juist de kleine details die je sneller vergeet. Dat terwijl deze kleinere dingetjes juist heel speciaal of bijzonder kunnen zijn. door ze op te schrijven, raak je ze zeker niet meer kwijt.

Het bundelen van al je vakantieherinneringen op een centrale plek maakt het ook een heel stuk handiger om dingen van je vakantie terug op te zoeken. Wil je bijvoorbeeld heel graag weten wat dat ene restaurant was waar je zo lekker hebt gegeten of in welke stad je reisgenoot zo grappig op de foto staat? Grote kans dat je reisdagboek het antwoord nog voor je heeft.

Door al je ervaringen op vakantie op te schrijven, krijg je een beter overzicht van wat je allemaal wel leuk vindt op vakantie, maar ook juist niet. Het opschrijven van je dagelijkse ervaringen heeft een bewezen therapeutische werking: het helpt je je dag namelijk beter verwerken. Door het op te schrijven moet je actief nadenken over wat je precies van een activiteit vond, waardoor je beter weet of iets bevalt of niet. Zo kun je in de toekomst kijken welke activiteiten je zeker meer wilt doen, of welke juist liever niet meer.

Onze keuzes voor de beste reisdagboeken

Nummer 1: A-Journal My Travel Journal

Dit reisdagboek is de ideale plaats om al je verhalen, herinneringen, foto’s en nog veel meer in op te bergen. Het reisdagboek is namelijk voorzien van een handige insteekenvelop, waar je allerlei papieren in kunt stoppen. Denk in dat geval aan tickets of bonnetjes. Naast alle ruimte voor aantekeningen en papieren die je krijgt, kun je ook naar hartenlust geprinte foto’s en dergelijk in dit boek plakken.

Dit dagboek helpt je niet alleen tijdens en na je reis, maar kan je ook al helpen tijdens de voorbereiding. Zo kun je lijstjes maken van dingen die je zeker niet moet vergeten met inpakken of die je écht moet doen op de plaats van bestemming. Het is de ideale plaats om alle aanbevelingen van anderen overzichtelijk te bundelen en niet meer te vergeten.


Nummer 2: Fitly planbook en travel journal

Het reisdagboek van Fitly is voorzien van een ringband en kan dus makkelijk open op tafel liggen. dat is handig tijdens het schrijven. En, geloof ons, dit boek nodigt zeker uit tot het schrijven van de leukste herinneringen! Vooraan in het boek is een pagina om alles voor je reis al te regelen. Hier kun je de bestemming en het reisgezelschap aangeven, net zoals de periode van je reis, de dingen waar je het meest naar uit kijkt en alle reserveringen die je al gedaan hebt.

Op je reis zelf word je actief gestimuleerd om na te denken over alles wat je hebt meegemaakt. Zo stelt het boek je verschillende vragen waar je antwoord op kunt geven. Zo schrijf je misschien dingen op waar je in eerste instantie helemaal niet aan gedacht had, die later toch erg waardevol blijken te zijn. Op de ene pagina heb je voorgedrukte lijntjes waar je op kunt schrijven, terwijl de andere pagina een leeg vel is. hier heb je dus de ruimte om bijvoorbeeld foto’s of souvenirs in te plakken.


Nummer 3: ZNU Mijn reisdagboek

Dit boek is eigenlijk heel veel meer dan alleen een simpel reisdagboek. Natuurlijk heb je alle ruimte om al je persoonlijke verhalen om te schrijven, maar er is ook ruimte voor hele andere zaken. Zo begint het boek met een pagina voor al je persoonlijke gegevens. Wel zo fijn als je je boek kwijtraakt en een eerlijke vinder contact met je op kan nemen. Daarnaast kun je ook zaken als je bloedgroep, allergieën, medicaties, vaccinaties en je contactpersoon in nood kwijt.

Verder zijn er pagina’s met handige algemene reistips, een wereldkaart waarop je kunt aangeven waar ter wereld je allemaal bent geweest en een kaart met alle tijdzones erop. Ten slotte is er ook ruimte voor belangrijke contactpersonen, inclusief hun telefoonnummers.


Hoe begin ik met het bijhouden van een reisdagboek?

Het bijhouden van een reisdagboek is een geweldige manier om herinneringen van je reizen vast te leggen en te delen met anderen. Het is ook een manier om terug te kijken op je ervaringen en om erachter te komen hoe je reis je heeft veranderd. Hier zijn enkele stappen om te helpen bij het beginnen met het bijhouden van een reisdagboek.

  1. Kies een dagboek en pen die je leuk vindt. Er zijn veel verschillende soorten dagboeken beschikbaar, van simpele notitieboekjes tot luxe, harde kaftdagboeken. Kies een dagboek dat bij je past en dat je leuk vindt om in te schrijven. Je kunt ook een pen kiezen die je leuk vindt om mee te schrijven.
  2. Maak een planning voor het bijhouden van je dagboek. Het is belangrijk om regelmatig in je dagboek te schrijven, zodat je herinneringen niet vervaagt. Bepaal hoe vaak je wilt schrijven, bijvoorbeeld elke dag of elke week. Zet een herinnering in je telefoon of kalender om je eraan te herinneren om je dagboek bij te houden.
  3. Schrijf over wat je doet en hoe je je voelt. Het is belangrijk om zowel praktische informatie als emoties vast te leggen in je dagboek. Schrijf bijvoorbeeld over wat je hebt gedaan die dag, welke plaatsen je hebt bezocht en welke gerechten je hebt gegeten. Schrijf ook over hoe je je voelde tijdens deze ervaringen, of je blij, verdrietig, opgewonden, etc. was.
  4. Voeg foto's, kaartjes en andere herinneringen toe aan je dagboek. Een dagboek is een geweldige plek om foto's, kaartjes en andere herinneringen aan je reis te bewaren. Je kunt deze items uitknippen en plakken in je dagboek of ze scannen en digitaal opslaan.

Wat zijn enkele creatieve manieren om mijn reisdagboek te versieren?

Het bijhouden van een reisdagboek is een geweldige manier om herinneringen van je reizen vast te leggen, maar het kan ook leuk zijn om het dagboek op te leuken met versieringen. Hier zijn enkele creatieve manieren om je reisdagboek te versieren:

  1. Gebruik stickers. Stickers zijn een eenvoudige en leuke manier om je dagboek op te leuken. Je kunt stickers kopen die speciaal zijn gemaakt voor dagboeken of gewoon stickers kopen die je leuk vindt. Je kunt ze gebruiken om een thema te creëren, zoals een strand- of stedenthema, of gewoon om een paar leuke accenten toe te voegen.
  2. Maak collages. Je kunt foto's, kaartjes, ticketstubs en andere herinneringen die je hebt verzameld tijdens je reis gebruiken om collages te maken in je dagboek. Je kunt ze plakken of lijmen of gebruik maken van een fotokleefalbum.
  3. Gebruik washi-tape. Washi-tape is een soort transparante tape en is een leuke manier om accenten toe te voegen aan je dagboek. Je kunt het gebruiken om randen van pagina's te versieren of om foto's of tekst te markeren.
  4. Schrijf met verschillende penkleuren. Je kunt je dagboek opleuken door te schrijven met verschillende penkleuren of zelfs met verschillende soorten pennen, zoals stift of markeerstift. Dit maakt je dagboek visueel aantrekkelijker en helpt bij het organiseren van informatie.