De beste Roncato koffers van 2024 op een rijtje

Italië staat bekend om de uitgebreide en wereldwijd gewaardeerde keuken, de mooiste kunst en de bijbehorende kunststeden, maar ook vanwege de alle wereldberoemde modemerken die mooi ontwerp hoog in het vaandel hebben staan. Haal je Italiaanse producten in huis, mag je ervan uit gaan dat deze van de hoogste kwaliteit gemaakt zijn. Dat geldt zeker ook voor koffers van Roncato. Dit Italiaanse merk heeft namelijk dezelfde inslag als de meeste Italiaanse merken die consumentenproducten ontwikkelen: het nastreven van alle eisen die huidige consumenten aan het merk stellen en daar nog overheen gaan.

Roncato

Middel maat spinner uit de Light collectie van Roncato. Roncato brengt met de Ligt collectie een sterke serie in het polypropyleen segment. De light serie kenmerkt zich door een sterke schaal welke zowel waterafstotend, schokbestendig als kleur behoudend is. De Light serie is gemaakt van 100%...

Roncato

Handbagage spinner uit de vernieuwde Box 2.0 Young collectie van Roncato. De vrolijke Box Young collectie biedt een overvloed aan kleuren gemixt in misschien wel de perfecte koffer. De koffer is gemaakt van 100% recyclebaar materiaal en van zeer lichtgewicht polypropyleen. Ook in de afwerking...

Roncato

Handbagage spinner uit de vernieuwde Box 2.0 Young collectie van Roncato. De vrolijke Box Young collectie biedt een overvloed aan kleuren gemixt in misschien wel de perfecte koffer. De koffer is gemaakt van 100% recyclebaar materiaal en van zeer lichtgewicht polypropyleen. Ook in de afwerking...

Roncato

Grote maat spinner uit de Butterfly collectie van Roncato. De nieuwe Butterfly collectie biedt een overvloed aan kleuren gemixt in een moderne koffer met de functionaliteiten die nodig zijn. De koffer is gemaakt van sterk polypropyleen materiaal waardoor de koffer tegen een stootje kan. Het...

Roncato

Op zoek naar de perfecte koffer om al je spullen in mee te nemen? Dan is deze Roncato Young 2.0 koffer misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze koffer is geschikt voor al jouw spullen tijdens je volgende (lange) vakantie of zakenreis. De harde koffer is een ruimbagage koffer, wat betekent...

De geschiedenis en eigenschappen van Roncato koffers

Roncato staat bekend om het ontwerpen, het produceren en in de markt zetten van heel verschillende producten in de reisbranche of voor dagelijks gebruik. Kernwoorden hierbij zijn innovatie, functionaliteit, design en comfort. Dankzij de jarenlange ervaring en kennis die het bedrijf sinds de oprichting heeft opgedaan, gaat dat het merk meer dan prima af. Zoals ze zelf ook aangeven, gebeurt dit alles volledig in de Italiaanse traditie.

De wortels van het merk werden in de jaren ’40 van de vorige eeuw geboren, toen oprichter Giovanni Roncato zijn vader, die al in de reisbranche werkte, hielp met het ontwikkelen van allerlei producten. Het merk zelf werd pas in de jaren ’70 opgezet, maar beschikte dus al wel over jarenlange kennis van de reisbranche en de eisen die hierin werden gesteld door mogelijke klanten. Daarmee viel het merk direct in de smaak bij reizigers van die tijd, wat een snelle groei voor het merk betekende.

Tegenwoordig groeit het bedrijf nog altijd flink door, mede dankzij de focus op innovatie om zo de beste producten op de markt te kunnen produceren. Het doel hierbij is om altijd aan te sluiten op de wensen van de reizigers van vandaag de dag. Kwaliteit en zorg voor het product staan hierbij hoog in het vaandel.

Onze keuzes voor de beste Roncato koffers

Nummer 1: Roncato Box 2.0 Young cabin trolley

De vrolijke koffers uit de Roncato Box series zijn te verkrijgen in meerdere leuke kleuren. zo is er dus altijd een kleur die goed bij je past. Elke koffer heeft ook details in de bijbehorende kleur van de koffer. Zo is bijvoorbeeld de lichtblauwe anice koffer voorzien van zowel blauwe wielen en blauwe ritsen. De ritsvoering is uitgevoerd in een iets lichtere tint, vergelijkbaar met de hoofdkleur. Het handvat, de trekstang en de bevestiging van de wieltjes zijn allemaal uitgevoerd in het zwart. Daarmee heb je dus een vrolijke en opvallende koffer die toch chique aanvoelt. Verder is de buitenkant gemaakt van polypropyleen, een stevig maar toch licht materiaal. Ondanks dat deze koffer een cabin trolley is, past er toch een verbazingwekkende 118 liter inhoud in!

Ook aan de binnenkant kom je bij deze koffer niets te kort. De koffer is op te delen in twee hoofdcompartimenten. Elk vak is volledig af te sluiten met een rits. Dit ritsvak is deels ontworpen met gaasjes waar je doorheen kunt kijken. Zo kun je eenvoudig zien welke spullen in welk compartiment zitten, zonder het vak helemaal open te ritsen.


Nummer 2: Roncato Harde koffer Light

De koffers in de Light series hebben hun naam logischerwijs te danken aan hun gewicht. De koffers zijn gemaakt van enorm stevig polypropyleen, dat ook nog eens volledig gerecycled is. dit materiaal is stevig, maar ook heel licht. De koffer weegt dus maar zo’n 4 kilo. Daarmee is de koffer zowel Light voor jou om te hanteren als Light voor het milieu: een ideale combinatie dus!

Verder heeft deze serie alles wat je van een koffer van Roncato mag verwachten. Zo vind je er vier soepele, dubbel uitgevoerde wielen, een TSA-cijferslot om van en naar de VS te reizen, een verstelbare trekstang en handige organisatiemogelijkheden. In de twee hoofdvakken heb je beschikking over een compartiment met pakbanden en een compartiment met een volledig afsluitbaar ritsvak.


Nummer 3: Roncato Zachte koffer Joy

Voor iedereen die niet op zoek is naar een harde, maar juist een zachte koffer, is Roncato met de Joy series gekomen. Deze kofferreeks is volledig gemaakt van zachte materialen en daarmee beter geschikt voor bijvoorbeeld autoreizen. De koffers komen in 3 verschillende groottes en 2 verschillende kleuren.

De buitenkant is gemaakt van een zacht polyester. Dat is dus nog flexibel, waardoor je koffer makkelijk mee kan in de auto. Aan de buitenkant vind je verder nog twee handige extra ritsen. Hier kun je wat extra bagage instoppen, zonder dat je je heel je koffer hoeft open te maken. De ritssluiting van het hoofdvak kun je vergrendelen met een geïntegreerd cijferslot. Dit cijferslot is TSA-goedgekeurd, waardoor je er ook mee naar de Verenigde Staten kunt reizen.

Als je de koffer openmaakt, vind je aan de binnenkant opnieuw twee hoofdvakken. Eentje hiervan is volledig dicht te ritsen. De afsluiting is ook bij deze koffer deels van gaas, zodat je er alvast doorheen kunt kijken. De andere kant is af te sluiten met twee inpakbanden.


Zijn Roncato koffers duurzaam?

Een van de belangrijkste aspecten van duurzaamheid is de levensduur van een product. Roncato koffers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals polypropyleen, en zijn ontworpen om te weerstaan aan de slijtage van het reizen. Dit betekent dat de koffers langer meegaan dan goedkopere alternatieven, waardoor ze minder snel vervangen hoeven te worden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de consument.

Daarnaast is Roncato bezig met het verminderen van hun milieu-impact. Het bedrijf maakt gebruik van recyclebare materialen en tracht hun energie- en waterverbruik te verminderen. Ook zetten zij zich in om de CO2-uitstoot te verminderen. Dit zijn allemaal stappen in de juiste richting om de duurzaamheid van de producten te verbeteren.

Zijn Roncato koffers gemakkelijk te manoeuvreren?

Roncato koffers zijn gemakkelijk te manoeuvreren dankzij hun wielen en handvatten. De wielen zijn meestal van hoge kwaliteit en rollen soepel, waardoor de koffer gemakkelijk achter je aan kan rollen zonder veel moeite. Bovendien hebben de meeste Roncato koffers een telescopische handgreep, waardoor je de koffer gemakkelijk met één hand kunt dragen of trekken. Dit maakt het verplaatsen van de koffer een stuk eenvoudiger, vooral als je door drukke luchthavens of stations moet navigeren.