Beste Samsonite koffers van 2024

Een van de meest bekende en meest geliefde koffermerken ter wereld is toch wel Samsonite. Dit merk staat al vanaf de oprichting in 1910 bekend door de innovatieve reisproducten die het op de markt bracht. Jesse Shwayder, de oprichter van het merk, wilde doordachte en kwalitatieve reisproducten uitbrengen, zonder te verliezen op de stijl van deze producten. Nu, 122 jaar later, is het bedrijf nog altijd een familiebedrijf en zijn de eerder genoemde waarden nog altijd even belangrijk. Daarom kunnen wij een handbagage koffer of reiskoffer alleen maar aanraden!

Samsonite

Samsonite reiskoffer - S'CURE SPINNER 55/20 (Handbagage) Zwart - Ontdek S'Cure, onze lichtste polypropyleen collectie met driepuntsluiting tot nu toe. Samsonite slaagde erin om een ultralichte en supersterke collectie te maken dankzij Flowlite®; een revolutionaire polypropyleenmix. Dit materiaal...

Samsonite

Samsonite reiskoffer - S'CURE SPINNER 69/25 (Medium) Turquoise - Ontdek S'Cure, onze lichtste polypropyleen collectie met driepuntsluiting tot nu toe. Samsonite slaagde erin om een ultralichte en supersterke collectie te maken dankzij Flowlite®; een revolutionaire polypropyleenmix. Dit materiaal...

Samsonite

Citybeat is geïnspireerd op de beats van het bruisende stadsleven en is geschikt voor iedereen die houdt van eenvoud, topprestaties in stijl. Deze lichte collectie met een uitgebreid aanbod handbagage ziet er bijzonder fris en eigentijds uit. Dankzij het design, logo accent en metalen details...

Samsonite

Samsonite reiskoffer - S'CURE SPINNER 75/28 (Medium) Zwart - Ontdek S'Cure, onze lichtste polypropyleen collectie met driepuntsluiting tot nu toe. Samsonite slaagde erin om een ultralichte en supersterke collectie te maken dankzij Flowlite®; een revolutionaire polypropyleenmix. Dit materiaal...

Samsonite

Magnum Eco vermindert afval en biedt tegelijkertijd veiligheid van topkwaliteit, lichtheid en een groot inpakvolume. Vervaardigd in Europa. Schalen samengesteld uit polypropyleen afkomstig van gerecycleerd huishoudelijk afval. Binnenstof gemaakt van 100% gerecycleerde petflessen. Praktisch...

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Met een koffer van Samsonite koop je niet alleen een kwalitatief product voor jezelf; je steunt ook een bedrijf dat zich hard maakt voor duurzaamheid. Het merk wil namelijk het meest duurzame merk ter wereld worden binnen de markt voor tassen en reisbagage. Voor 2030 wil Samsonite allerlei doelen gehaald hebben rondom het verkleinen van hun impact op het milieu. Hierbij staan medewerkers maar ook klanten en partners centraal.

De koffers van Samsonite zelf worden zo licht mogelijk ontworpen. Hoe lichter een koffer namelijk is, hoe minder belastend materiaal gebruikt wordt. Het materiaal is niet alleen licht, maar heeft ook een gegarandeerd lange levensduur. Gaat het product onverhoopt eerder stuk? Dan kun je terecht bij een van de 200 reparatiecentra in bijna 70 landen om je koffer te laten repareren. Met Recyclex, een nieuwe technologie, worden koffers van Samsonite vervaardigd uit gerecyclede plastic flessen. Win win dus!

De beste kwaliteit uit Europa

Samsonite is een echt Europees merk en daar is het merk trots op. Zo trots, dat ze eigenaar zijn van twee gigantische productiefabrieken. Eentje hiervan staat in Oudenaarde, België. Hier kan Samsonite naar eigen zeggen werken aan de beste technologieën om hun producten helemaal geschikt te maken voor de toekomst. Dat is niet het enige, want er staat nog een tweede vestiging in Szekshard, Hongarije. In totaal heeft Samsonite nu 40.000 vierkante meter aan productieruimte beschikbaar, waar ze de productie van alle koffers van over de hele wereld aankunnen. Ondanks hun wereldwijde bekendheid blijft het bedrijf voorlopig nog veilig in Europa produceren om zo de kwaliteit van hun producten te kunnen waarborgen.

Naast het produceren houdt Samsonite zich ook extensief bezig met het testen van alle producten. In meer dan 10 verschillende tests worden alledaagse aspecten van de koffer uitvoerig getest. Zo wordt gekeken hoe flexibel een koffer echt is, maar ook hoe goed een koffer een val kan overleven of zich gedraagt op elke ondergrond. Aangezien een koffer vaak met veel inhoud gebruikt wordt, testen ze ook hoe stevig de handvaten zijn in een trektest, opheftest, rijtest en trekstangtest. Ten slotte wordt de waterdichtheid, de kwaliteit van de ritsen en de slijtvastheid van de koffer nog getest. Zo kan Samsonite echte kwaliteit garanderen.

Onze top 3 beste Samsonite koffers

Nummer 1: Samsonite S’Cure Spinner Reiskoffer

Een koffer die perfect alle voordelen van een Samsonite koffer laat zien, is de S’Cure Spinner reiskoffer. Deze koffer is namelijk voor meer dan de helft gemaakt uit gerecyclede materialen volgens het Recyclex principe. Dat gaat absoluut niet ten koste van de kwaliteit. Daar zorgt de Flowlite technologie voor: deze technologie houdt de koffer zo licht mogelijk, terwijl de harde buitenkant alsnog al je producten goed beschermd. Dit gaat via een innovatieve techniek, waarbij de schaal geïnjecteerd wordt met kleine injecties van polypropyleen.

Verder kun je de koffer dichtmaken met een handige driepuntsluiting, geniet je van dubbele wielen én een dubbele trekstang. Naast een uitstekende buitenkant heeft de koffer ook een handige binnenkant. De koffer is namelijk ingedeeld in verschillende onderdelen, waardoor je je spullen kwijt kunt in twee ruime hoofdvakken waarvan één met tussenschot en één met verlaagde inpakriemen en een zijvak.

Specificaties

Afmetingen: H69 x B49 x D29 cm
Gewicht: 4 kg
Inhoud: 79 liter
Soort koffer: Hardcase
Materiaal: Polypropyleen
Aantal wielen: 4
Koffersluiting: Vaste sluiting


Nummer 2: Samsonite S’Cure DLX Spinner 69

Deze koffer is te zien als de grotere broer van de S’Cure Spinner die we hiervoor bespraken. Dit is namelijk geen reiskoffer, maar een reguliere reiskoffer. Zo geniet je bij deze koffer van maar liefst 79 liter opbergruimte in een koffer van 69 bij 49 bij 29 centimeter. Daardoor heb je beschikking over twee ontzettend ruime hoofdvakken, die je met behulp van een ingenieus kliksysteem zelf ruimer of minder ruim kunt maken. Opnieuw is de koffer gemaakt van stevig polypropyleen van gerecyclede materialen. De koffer is veilig af te sluiten met een TSA cijferslot.

Specificaties

Afmetingen: H69 x B49 x D29 cm
Gewicht: 4,1 kg
Inhoud: 79 liter
Soort koffer: Hardcase
Materiaal: Polypropyleen
Aantal wielen: 4
Koffersluiting: Vaste sluiting


Nummer 3: Samsonite SPARK SPINNER

Deze compacte koffer behoort tot de kerncollectie van Samsonite en is daarmee een echte must have voor iedereen die regelmatig op vakantie gaat. In totaal bestaat het assortiment uit 18 verschillende modellen, waardoor je altijd een model naar jouw smaak kunt vinden. Voordelen van deze vernieuwde kerncollectie zijn dat deze lichter zijn, meer opbergruimte hebben en ook nog eens beter beschermen!

Je kunt namelijk 82 liter aan spullen kwijt in deze koffer, terwijl de koffer leeg maar 3 kilogram weegt. De zwenkwielen, stevige ritssluitingen en handige trekstang kun je je spullen heerlijk comfortabel vervoeren. Met de vier kleurenopties kun je de koffer zelfs deels personaliseren.

Specificaties

Afmetingen: H55 x B40 x D20 cm
Gewicht: 2,4 kg
Inhoud: 43 liter
Soort koffer: Hardcase
Materiaal: Polyester
Aantal wielen: 2
Koffersluiting: Ritssluiting