De beste TSA sloten voor jouw koffer (2022)

Als je op reis gaat, neem je vaak een groot deel van je waardevolle spullen mee. Je leukste kleding, persoonlijke verzorging, elektronische apparaten tegen de verveling en natuurlijk je portemonnee. Die wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen dieven. Een slot op je koffer kan in dat geval een goede uitkomst bieden.

Maar reis je ook naar Amerika? Let dan goed op. Sinds de aanslagen van 9/11 heeft de Amerikaanse douane het recht om jouw koffer te controleren. Krijgen ze daarbij het slot niet open, mogen ze dat forceren. Met een TSA slot kan de douane dankzij een universele sleutel altijd in jouw koffer. Hoe dat zit en welke opties je hebt, laten we zien in dit artikel!

Merkloos

Met deze TSA gecertificeerde bagagesloten beveiligt u uw koffers en tassen wanneer u op reis bent. Door het flexibele staaldraad ( 14 cm) omhulsd met plastic heeft u genoeg ruimte en flexibiliteit om uw koffer of tas af te sluiten. Het kofferslot bevat een sleutelgat zodat de douane uw koffer kan...

TRVLMORE

Dit TSA gecertificeerde 3-cijferig kabelslot van TravelMore is een verademing voor de echte reiziger. De kabel van het slot is gemaakt van stevig zink (alloy), is 9 centimeter lang en zeer gebruiksvriendelijk. Het kabelslot is er in de kleuren zwart en oranje. Met dit stevige en sterke kabelslot...

TRVLMORE

Dit TSA gecertificeerde 3-cijferig kabelslot van TravelMore is een verademing voor de echte reiziger. De kabel van het slot is gemaakt van stevig zink (alloy), is 9 centimeter lang en zeer gebruiksvriendelijk. Het kabelslot is er in de kleuren zwart en oranje. Met dit stevige en sterke kabelslot...

Voyage

Internationaal erkend TSA Cijfercombinatieslot met 3 cijfers. Ideaal om aan je kofferrits, backpack of reistas te bevestigen ter veiligheid van je bagage. Als je naar Amerika reist, is het verstandig dat je een TSA-slot gebruikt voor je koffer. Maar waarom heb je dit eigenlijk nodig en hoe werkt...

Spilbergen

Dit zeer stevige TSA gecertificeerde kofferslot biedt beveiliging voor uw koffer en bagage op reis en is getest door duizenden tevreden klanten. Het TSA kabelslot gaat op slot met een 3-cijferige pincode die zelf gemakkelijk in te stellen is met behulp van de bijgeleverde instructie....

Wat is een TSA slot?

TSA staat voor Transport Security Administration. Dit is een Amerikaanse veiligheidsinstantie, opgericht door de Amerikaanse overheid na de aanslagen van 9/11. Op die manier wilde de overheid makkelijker controles kunnen uitvoeren in de bagage van reizigers. Je herkent een TSA slot aan het opvallende rode logo in de vorm van een ruit. Dit betekent dat je slot TSA-approved is.

Een TSA slot heeft, naast het unieke logo, nog een belangrijk aspect. Een TSA slot is namelijk te openen met een speciale loper. Deze is alleen in handen van de Amerikaanse douane, waardoor je koffer verder wel veilig blijft. Op die manier kan de douane je koffer altijd makkelijk openen en weer sluiten, zonder hiervoor een slot te hoeven forceren. Dat betekent dus dat je je koffer niet terugkrijgt met een kapot slot.

Waar is een TSA slot nodig?

De Verenigde Staten waren het eerste met het invoeren van TSA-sloten, maar inmiddels zijn ze zeker niet meer het enige land. Ook in Canada, Australië, Israël en Finland wordt gebruik gemaakt van deze TSA-technologie. Ga je dus op reis naar deze landen? Dan doe je er zeker slim aan om je koffer te beveiligen met een TSA slot.

Welke soorten TSA sloten zijn er?

Naast de loper van de douane moet jij je koffer zelf ook open kunnen krijgen. Hiervoor zijn een aantal uitvoeringen beschikbaar. Zo kun je aan de hand van je eigen voorkeuren een passend slot vinden. De eerste uitvoering is het bekende cijferslot, waarmee je via een code van 3 of 4 cijfers je koffer kunt beveiligen.

Ben je nogal vergeetachtig, kun je beter een slot met externe beveiliging kopen. Denk in dat geval aan een hangslot of kabelslot dat werkt met een sleutel of een keycard slot dat werkt met een speciale kaart.

Naast losse sloten zijn er ook koffers beschikbaar die al uitgerust zijn met een TSA slot. Dit is echter alleen het geval bij de nieuwere edities van koffers. Ook hier kun je een TSA slot herkennen aan het TSA logo. Wil je in het vervolg niet meer moeilijk doen met een los slot, doe je er verstandig aan een koffer te kopen waar een TSA slot al geïntegreerd is.

Onze top 3 losse TSA sloten

Nummer 1: TRVLMORE TSA Kofferslot – cijferslot

Dit driecijferige slot van Travelmore heeft een kabel van 9 centimeter lang, waardoor je het overal makkelijk aan vast kunt maken. Het slot zelf is gemaakt van kwalitatief verzwaard zink en staal, waardoor het slot lang mee gaat en altijd goed beveiligd is. Het kabelslot, wat je vast kunt maken aan je koffer maar bijvoorbeeld ook aan een openbaar kluisje, is gemaakt van zink en alloy.

Daarmee is het kabeltje ontzettend stevig maar toch flexibel. Het cijferslot kun je eenvoudig zelf instellen door de meegeleverde instructies te lezen. De knoppen om de cijfers in te voeren zijn duidelijk te lezen en bovendien slijtvast, waardoor je cijferslot nooit onbruikbaar wordt.


Nummer 2: Travelmore TSA kofferslot met kabel

Dit slot is net wat uitgebreider dan het hiervoor besproken slot. Je kunt je spullen opnieuw beveiligen met een cijfercode, die bij dit slot bestaat uit 4 in plaats van 3 cijfers. De kans dat iemand daarmee willekeurig je code kraakt, is al een heel stuk kleiner. Aan het slot zelf zit een kleine lus, die je al handig aan dingen vast kunt maken. als dat niet voldoende is, kun je ook de bijgeleverde gecoate staalkabel van 120 centimeter gebruiken gebruiken.

Die is uitgerust met een lusje aan beide uiteindes, zodat je deze ook heel eenvoudig kunt vastmaken aan bijvoorbeeld je koffer. Bovendien krijg je op dit slot levenslange garantie!


Nummer 3: Travelsafe TSA hangslot

Naast cijfersloten kun je je TSA hangslot ook afsluiten met een ouderwetse sleutel. Zo ben jij echt de enige die in je koffer kan, aangezien niemand per ongeluk je code kan raden zoals dat bij een cijferslot wel kan.

Elk slot wordt geleverd met twee sleutels, zodat je je koffer altijd nog kunt openen mocht je er eentje kwijtraken. In de verpakking zitten direct twee sloten, waardoor je makkelijk meerdere voorwerpen kunt beveiligen.

Veelgestelde vragen

Wie heeft TSA sleutel?

Een TSA-sleutel is een fysieke beveiligingssleutel die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat alleen bevoegd personeel toegang heeft tot bagage of andere voorwerpen die met een TSA-goedgekeurd slot zijn beveiligd. De douanediensten beschikken over een unieke sleutel waarmee zij de sloten kunnen openen en weer sluiten. Zo voorkom je dat je je koffer met een geforceerd slot op de lopende band aantreft.

Voor welke landen is een TSA slot aanbevolen?

De Verenigde Staten waren de eersten die TSA-sloten invoerden, maar zij zijn zeker niet het enige land dat dit doet. Canada, Australië, Israël en Finland maken ook gebruik van deze TSA-technologie.