De 3 beste vliegtuig voetensteunen om comfortabel met het vliegtuig te reizen

Heb je tijdens een lange reis snel last van ongemak? Dan is dit het teken om eindelijk een kwalitatieve vliegtuig voetensteun in huis te halen. Met behulp van de juiste voetsteun zit je een stuk comfortabeler in de auto, de bus of in het vliegtuig. Het aannemen van een correcte zithouding is erg belangrijk, maar we weten allemaal dat het tijdens een lange reis lastig is om zo’n houding te behouden.

Met behulp van de juiste voetsteunen zit je niet alleen een stuk comfortabeler, maar hou je ook een betere houding aan. Zo voel je en je lichaam zich gedurende de reis een stuk beter. In dit artikel bespreken we onze top drie aan vliegtuig voetensteunen. Daarnaast geven we ook een aantal handige tips om op te letten wanneer je je voetensteun gaat kopen. Lees dus snel verder om meer te weten te komen.

Wat is een vliegtuig voetensteun?

De voetensteunen worden steeds vaker gebruikt in het dagelijkse leven. Je ziet steeds meer voetensteunen voorbij komen op een kantoorruimte, maar ook op reis komt dit item steeds meer terug. Dat is niet voor niets zo. wanneer je een lange tijd achter elkaar op dezelfde plek moet zitten, bijvoorbeeld tijdens een lange vliegreis, dan komt het snel voor dat je pijn krijgt aan je spieren, rug of benen.

Dit komt omdat je niet in een fijne houding zit. Er staat bijvoorbeeld snel te veel spanning op je spieren. Met behulp van vliegtuig voetensteunen kan je je houding verbeteren. Dit zorgt niet alleen voor minder druk op je lichaam, maar het zorgt ook voor een comfortabele reis. De vliegtuig voetensteunen zijn zo ontworpen dat ze makkelijk mee te nemen zijn op reis. De klassieke voetensteun die je op het kantoor ziet is vaak gemaakt van plastic of hard materiaal. Dit is een te lomp item om mee te nemen op reis.

De voordelen van een voetensteun

Er zijn verschillende voordelen aan een vliegtuig voetensteun. Allereerst zorgt deze voetensteun ervoor dat je de juiste ergonomische houding aanneemt, ook tijdens een lange vliegreis. Zo voel je je gedurende de vlucht energieker en heb je minder last van pijn aan jouw spieren na het reizen. Het is belangrijk dat je je voeten in een hoek van 90 graden brengt.

Deze positie zorgt voor de minste druk op je lichaam. Met behulp van de verstelbare voetensteun voor op reis kan je deze houding altijd behalen. Mocht je tijdens de vlucht in een luie houding komen, dan kan je dat met behulp van de voetensteun ook op een verantwoordelijke manier realiseren.

Belangrijke functies om op te letten

Doordat iedere stoel een beetje anders kan zijn en we uiteraard allemaal een andere lengte hebben, is het een groot voordeel om te kiezen voor een vliegtuig voetensteun die verstelbaar is. Dit type voetensteun groeit namelijk met jou en je familie mee. Zo kan je het niet alleen voor jezelf gebruiken, maar heeft je partner of kinderen er ook plezier van.

Aan de hand van je stoel stel je de hoogte van de voetsteun in, zodat je kan genieten van de perfecte houding. Ook tijdens dezelfde reis kan je met behulp van een verstelbare voetensteun je positie continu een beetje veranderen. We zijn namelijk snel uitgekeken wanneer je voor meerdere uren dezelfde houding moet aannemen. Daarnaast is het voor op reis ook mooi meegenomen als de voetensteun gemaakt is van zacht materiaal en dat hij makkelijk mee te nemen is.

Wanneer je de voetensteun na gebruik makkelijk kan opvouwen en kan opbergen in een zijvakje in je tas, heb je er de rest van de reis of vakantie geen last van.

De 3 beste vliegtuig voetensteunen

Voetensteun voor op reis

Deze voetensteun is ideaal om mee te nemen in het vliegtuig. Wanneer je tijdens de vliegreis snel last krijgt van kramp of vermoeidheid in jouw benen, dan helpt deze hangende voetensteun je gegarandeerd verder. Met behulp van een handig koord hang je hem makkelijk vast. Uiteraard kan je de hoogte aanpassen met behulp van dit koord.

Zo krijg je altijd de perfecte positie. Het ondervlak heeft een afmeting van 55 x 20 x 1,5 centimeter. Op dit vlak leg je jouw benen neer of zet je jouw voeten op. Het is gemaakt van fluweel, wat zorgt voor een zachte en sterke ligging. Het stof is waterafstotend, waardoor het makkelijk schoon te maken is.


Footrest Voetenhangmat met Opbergzak + SIMIA™

De Footrest voetenhangmat zorgt voor twee oplossingen in één. Bij aankoop geniet je niet alleen van een fijn voetbed om jouw voeten op te hangen, maar ook van een handige ondersteuning die jouw houding verbetert. De vliegtuig voetensteun is gemaakt van kwalitatief materiaal. De mix van polyester en katoen zorgt voor een ademende stof.

Met behulp van de verstelbare banden kan je hem altijd op de juiste hoogte hangen. Wanneer je graag de tijd in het vliegtuig wilt gebruiken om uit te rusten, dan geniet je bij deze set van een extra paar siliconen oordopjes. Zo verstoort al het geluid rondom je heen niet jouw rust en kan je volledig tot jezelf keren. Uiteraard zijn deze oordopjes niet alleen handig voor in het vliegtuig, maar ook voor in de auto, de bus of de trein. Hetzelfde geldt voor de voetensteun. Deze komt ook altijd van pas in huis, op werk of zelfs op school.


Premium Voetkussen Opblaasbaar

Ben je op zoek naar een handige en multifunctionele voetensteun? Dan is deze opblaasbare voetensteun een geweldige uitkomst. Deze is namelijk zowel als voetensteun te gebruiken als kussen. Tijdens een autorit kan je met behulp van dit kussen zorgen dat je meer egale ruimte op de achterbank hebt om op te liggen, maar uiteraard kan je hem ook gebruiken in het vliegtuig als voetensteun.

Doordat dit kussen opblaasbaar is neemt hij niet veel ruimte in beslag. zodra je klaar bent met het gebruik laat je de lucht er simpelweg uitlopen. Zodra de lucht eruit is, vouw je hem op en stop je hem weg in een tas of een zijvak. Het gebruik van dit kussen gaat verschillende lichamelijke klachten tegen, waaronder het opzwellen van jouw voeten, het pijn krijgen aan jouw onderrug of het stoppen van de doorbloeding. Met behulp van dit kussen wordt reizen weer een stuk plezieriger.