De beste wereldstekkers voor jouw volgende reis

Als je op reis gaat naar een bestemming verder weg zoals de Verenigde Staten, kom je er soms niet omheen dat daar gewerkt wordt met een ander soort stopcontact. Onhandig, want onze Europese stekkers werken daar dan dus niet. Om te voorkomen dat je in plaatselijke winkels op zoek moet naar compatibele stekkers die zowel met het stopcontact in je vakantieland als met jouw apparaat werkt, is er een handig apparaat in het leven geroepen: een wereldstekker. Wil je meer weten over dit product? Lees dan snel verder.

Northwall

- Reisstekker Engeland - Reisstekker Amerika - Reisstekker Zuid Afrika - Reisstekker USA - Reisstekker Italië - Reisstekker UK - Reisstekker Australië Deze Northwall universele wereld stekker beschikt over de allernieuwste technologie en is overal...

TRVLMORE

Deze zeer geavanceerde universele wereldstekker van TRVLMORE beschikt over de allernieuwste technologie en is in de meeste landen ter wereld te gebruiken! De wereldstekker is uitgerust met vier razendsnelle USB-A poorten en een USB-C poort, hiermee kun je vrijwel al je...

Travelhawk

TravelHawk Wereldstekker Ga jij nou lekker op vakantie of moet jij voor je werk naar het buitenland? Dan komt een wereldstekker altijd van pas! Deze wereldstekker is in 150+ landen te gebruiken. De wereldstekker beschikt over 4 super snelle USB poorten. Erg ...

Benson

Reisstekkerset 4-delig Type A,E,C,GVoor apparaten met Euro- of US-stekker (niet geschikt voor stekkers met randaarde)Stekker voor Zuid-Europa: geschikt voor o.a. Frankrijk, Griekenland, Itali?, Spanje, Portugal, Turkije en diverse andere Zuid-Europese landenAmerikaanse stekker: voor vrijwel de...

Dutch Quality

Productbeschrijving Op reis, zakelijk of privé? Omdat je gebruik wilt blijven maken van al je elektronica zoals je smartphone, tablet, camera maar ook laptop is een reisadapter (wereldstekker) een onmisbaar item in je koffer. Deze reisadapter van Dutch...

Wat is een wereldstekker precies?

Een wereldstekker wordt vaak gebruikt door reizigers die op reis gaan in het buitenland. Het handige hulpmiddel bevat aansluitingen voor alle verschillende soorten stekkers die wereldwijd worden gebruikt. Zie het als een adapter die een verbinding kan maken tussen het apparaat dat stroom nodig heeft en het stopcontact in de muur. Je kunt op de wereldstekker de stekker die bij het apparaat hoort kiezen en zo stroom gebruiken.

Weet je niet zeker welke stopcontacten worden gebruikt in het land van bestemming? Dan is het mogelijk om gewoon de wereldstekker in zijn geheel mee te nemen. Hier zitten (in de meeste gevallen) namelijk alle stekkersystemen van over de hele wereld op. Ook kunnen deze de spanning van het stopcontact matchen met de spanning die het apparaat aan kan. Dit betekent niet dat je koffer direct vol zit: een volledige wereldstekker is alsnog compact en licht.

Waar moet ik op letten bij een wereldstekker?

Niet alle wereldstekkers zijn hetzelfde, dus ook niet elke wereldstekker past even goed bij jouw reis. Om de beste voor jou te vinden, moet je rekening houden met een paar belangrijke verschillen. Hieronder bespreken we kort drie van de belangrijkste aspecten van een wereldstekker.

1: Een adapter of een omvormer?

Er zijn twee soorten wereldstekkers. Je hebt een adapter, die ervoor zorgt dat jouw eigen adapters en opladers passen op elk stopcontact in de wereld. Je hebt ook een omvormer, die ervoor zorgt dat de spanning die uit het stopcontact komt past bij de spanning die het apparaat zelf aan kan. Bekijk dus goed welke van de twee je nodig hebt in jouw vakantieland. Wil je het jezelf gemakkelijk maken, zijn er ook wereldstekkers beschikbaar die dit allebei kunnen.

2: Prijzen

Je hebt vrij goedkoop een simpele wereldstekker, maar de prijzen kunnen ook flink oplopen. Dat heeft allemaal te maken met de kwaliteit en de functionaliteit van de wereldstekker. Een wereldstekker waar je alleen Europese stopcontacten op aan kunt sluiten is logischerwijs goedkoper dan een stekker die alle stopcontacten ter wereld herkent. Minder specificaties is zeker niet erg wanneer je precies weet wat je nodig hebt en niet van plan bent naar veel andere landen te reizen.

3: Compatibiliteit

Zoals we hiervoor al aanhaalden, werkt niet elke wereldstekker op elk stopcontact. Sommige zijn alleen gemaakt voor een specifiek land en hebben daarbuiten geen enkel nut. Bekijk daarom goed welke wereldstekker jij nodig hebt voor je vakantieland, of investeer in een wereldstekker waar direct alle mogelijke stopcontacten op zitten.

Onze top-3 beste wereldstekkers

Nummer 1: Northwall Universele wereldstekker

Deze wereldstekker is overal ter wereld te gebruiken. Met de twee USB-A poorten die supersnel zijn (fast-charge 5.6A) kun je in totaal tot wel drie apparaten tegelijkertijd van stroom voorzien of opladen.

Om te voorkomen dat de stoppen springen, zijn er 55 verschillende van de meest nieuwe veiligheidsfuncties aangebracht zodat je ook met een hoog wattage al je producten nog kunt gebruiken. Zo heb je een passende stekker in meer dan 150 verschillende landen over de hele wereld.


Nummer 2: TravelHawk Universele Wereldstekker met USB-C en USB-A

De universele wereldstekker van TravelHawk beschikt niet alleen over 3 supersnelle USB-A poorten, maar heeft ook een nieuwere USB-C uitgang.

Zo kun je elk apparaat opladen en van stroom voorzien. Aan de zijkant zitten eenvoudige schuifregelaars, waarmee je snel de juiste aansluiting op het stopcontact kunt selecteren. De wereldstekker is enorm compact en weegt slechts 120 gram. En reis je met een nieuwsgierige baby? Dan is het fijn om te weten dat er een veilige sluiting met anti-schok technologie in de wereldstekker verwerkt zit.


Nummer 3: Dutch Quality Universele wereldstekker voor 170+-landen

Als je op reis bent is het laatste waar je je zorgen over wilt maken het stopcontact. Deze must-have reisadapter is ontworpen voor gemak, draagbaarheid en veiligheid – zodat u hem mee kunt nemen in meer dan 170 landen over de hele wereld.

Met zijn 4600mA vermogen en ingebouwde veiligheidszekering om tegen overbelasting te beschermen, is deze reisadapter perfect om al uw elektronica opgeladen te houden. Bovendien is de adapter gemaakt van brandvertragend en valbestendig materiaal, zodat u hem met een gerust hart kunt gebruiken.

De wereldstekker in houtlook valt goed op in je koffer en is licht van gewicht. Je houdt dus genoeg ruimte over voor je andere spullen.