British Airways Handbagage: Afmetingen en Regels

Als je binnenkort met British Airways reist, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de afmetingen en regels met betrekking tot handbagage. In dit artikel geef ik je gedetailleerde informatie over wat je kunt verwachten, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Wat zijn de afmetingen van British Airways handbagage?

Als het gaat om de afmetingen van handbagage bij British Airways, zijn er enkele belangrijke richtlijnen om rekening mee te houden. Het is essentieel dat je handbagage voldoet aan deze afmetingen om problemen of extra kosten te voorkomen.

De maximale toegestane afmetingen voor handbagage bij British Airways zijn 56 cm x 45 cm x 25 cm, inclusief handvatten, zijvakken en wielen. Deze afmetingen zijn van toepassing op zowel koffers als tassen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je handbagage deze limieten niet overschrijdt, zodat je zonder zorgen aan boord kunt gaan.

Wat zijn de regels voor British Airways handbagage?

Naast de afmetingen zijn er ook regels waaraan je handbagage moet voldoen bij British Airways. Het is handig om op de hoogte te zijn van deze regels om een soepele reiservaring te garanderen.

  1. Gewichtslimiet: British Airways staat toe dat je handbagage maximaal 23 kilogram weegt. Zorg ervoor dat je het gewicht van je handbagage controleert voordat je naar de luchthaven gaat, om verrassingen te voorkomen.
  2. Aantal toegestane stuks: Bij British Airways mag je één stuk handbagage meenemen, samen met een kleine tas zoals een handtas of laptoptas. Dit betekent dat je in totaal twee stuks handbagage bij je mag hebben. Zorg ervoor dat je de grootte en het gewicht van beide stukken binnen de toegestane limieten houdt. Dit accessoire dient een maximale grootte te hebben van 40 x 30 x 15 cm. Het totale gewicht van het handbagage-item en het accessoire mag niet meer dan 23 kg bedragen.
  3. Veiligheidsvoorschriften: Houd er rekening mee dat er beperkingen zijn op het meenemen van bepaalde items in je handbagage, zoals scherpe voorwerpen, vloeistoffen in grote hoeveelheden en andere verboden artikelen. Controleer de meest recente veiligheidsvoorschriften van British Airways voordat je gaat reizen om ervoor te zorgen dat je geen verboden items meeneemt.

Praktische tips voor British Airways handbagage

Nu je op de hoogte bent van de afmetingen en regels voor handbagage bij British Airways, wil ik enkele praktische tips met je delen om je reiservaring nog beter te maken.

  1. Pak slim in: Overweeg om een compacte koffer of tas te gebruiken die optimaal gebruik maakt van de toegestane afmetingen. Gebruik inpaktechnieken zoals het rollen van kleding om ruimte te besparen en zorg ervoor dat je alleen de essentiële items inpakt.
  2. Vloeistoffen en toilettassen: Als je vloeistoffen in je handbagage wilt meenemen, moet je ervoor zorgen dat ze in flesjes zitten van maximaal 100 ml. Plaats deze flesjes in een doorzichtige hersluitbare plastic zak, zodat je ze gemakkelijk kunt laten zien tijdens de veiligheidscontrole.
  3. Hou belangrijke items bij de hand: Zorg ervoor dat je belangrijke documenten, zoals je paspoort, instapkaart en eventuele medicatie, bij de hand houdt in je handbagage. Op die manier heb je ze altijd binnen handbereik en hoef je niet door je hele koffer te graven.
  4. Controleer voor vertrek: Voordat je naar de luchthaven gaat, is het altijd een goed idee om de afmetingen en het gewicht van je handbagage nogmaals te controleren. Op die manier voorkom je onnodige stress en kun je met een gerust hart vertrekken. Om je gewicht vooraf te controleren bestaan er handige bagagewegers.

Last update: 2 juni 2023

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *