Corendon handbagage meenemen: lees onze 5 beste tips

Corendon handbagage

Wanneer je met Corendon op een korte vakantie of een zakenreis gaat, is het handig om alleen handbagage mee te nemen. Op reis met alleen Corendon handbagage is goedkoper, kost je veel minder tijd bij het inchecken en scheelt een hoop gesjouw met koffers.

Net zoals bij de vliegmaatschappij KLM, zijn er bij Corendon ook wel strenge regels verbonden aan handbagage, het is verstandig om je hier goed over in te lezen om teleurstellingen en discussies te voorkomen. Elke maatschappij heeft bovendien zijn eigen specifieke regels dus als je vorige keer met een andere maatschappij vloog is het best mogelijk dat er andere regels van toepassing zijn.

Vlieg je met Corendon dan zijn daar andere regels voor Corendon handbagage dan bij een andere maatschappij. Kan je niet aan de voorwaarden en regels voldoen dan is het verstandig om voor zekerheid te gaan en te kiezen voor ruimbagage. Dit kost misschien wat meer tijd bij het inchecken en uitchecken maar bespaart dan wel een hoop ellende.

Afmetingen Corendon handbagage

Helaas is er geen richtlijn voor de afmetingen van handbagage. Elke maatschappij mag deze regels grotendeels zelf bepalen. Bereid je goed voor, voordat je op reis gaat. Vlieg je met Corendon, dan mag de handbagage uitsluitend bestaan uit een kleine handtas, een laptop tas of een rugzak. Het gewicht mag maximaal 8 kilo zijn. Trolleys of kleine koffers zijn niet toegestaan.
De handbagage moet onder de stoel voor je geplaatst worden en een maximale afmeting van 40cm x 20cm x 25 cm hebben. Vergeet hierbij niet dat dit inclusief baby spullen zijn die je eventueel aan boord moet gebruiken.

Corendon handbagage meenemen: wat mag er in?

In handbagage is het passen en meten met wat je mee wil nemen. Je moet creatief zijn met de ruimte en het gewicht. Naast kleding moet je ook je laptop, je foto of video camera en meegenomen boeken en tijdschriften in je handbagage een plek geven. Lees je veel boeken dan is het aan te raden om een e-reader aan te schaffen, dit scheelt een hoop ruimte en gewicht.

Voorwerpen die opgeblazen moeten worden en voetballen mogen niet mee aan boord. Wanneer je deze meeneemt kunnen ze niet in je handbagage mee. Bij het inchecken zal hierop gelet worden. Ook wordt er streng gelet op de maximale afmeting en gewicht. Als de handbagage is toegestaan krijgt het een label als bewijs.

Vloeistoffen meenemen in handbagage?

Zonnebrandcrème, deodorant en lekkere parfums nemen veel plaats in beslag. Daarnaast is het niet meer toegestaan om zomaar vloeistoffen mee te nemen in je Corendon handbagage. Hier zijn strenge regels aan gebonden. Het is aan te raden om mini verpakkingen mee te nemen. Je mag potjes en tubes van maximaal 100 ml per stuk meenemen in je handbagage. Deze moeten allemaal in een plastic zak passen welke hersluitbaar is. Totaal mag je 1 liter vloeistof meenemen in je handbagage.

Medicijnen en babyvoeding zijn tijdens een vlucht toegestaan, maar alleen als je kunt aantonen dat je deze nodig hebt. Het is aan te raden om alle vloeistoffen die je meeneemt vanuit huis en niet nodig hebt niet in je handbagage te vervoeren. Het risico is heel groot wanneer je niet aan de regels hebt voldaan dat je alle vloeistoffen moet weggooien. Hier zijn ze heel streng in bij de controle.

De vloeistoffen die je koopt op het vliegveld na de paspoortcontrole worden in een seal bag gestopt. Deze mogen wel mee in het vliegtuig als handbagage.

Corendon handbagage: wat mag er niet in?

Niks is vervelender om niet door de paspoortcontrole te komen. Het kost veel tijd en het levert je ook nog eens een boete op. Wanneer je je niet aan de regels van de vliegmaatschappij houdt, krijg je een boete van € 75 per stuk aan je broek. Let dus goed op de afmeting, het gewicht en hoe je de vloeistoffen verpakt. Wanneer je online incheckt houdt hier dan ook rekening mee om teleurstellingen te voorkomen.

Top-5 Beste handbagage koffers

#1 Beoordeeld
Princess Traveller - Handbagagekoffer - Cabin Size - Cijferslot - 4 Wielen - 360° draairichting

Wil je op je volgende citytrip de show stelen met deze handige en Princess Traveller Cabin Size Koffer? Je trip verloopt helemaal op rolletjes met deze hippe koffer die vier wieltjes heeft die 360° met je meedraaien. Hierdoor rol je zelfs met gemak door de oudste straten van Europa in...

Reiskoffer - Decent Basic-Line Handbagage Trolley 53 cm - Zwart

Stoffen handbagage koffer uit de Basic-Line serie van Decent. De koffer is voorzien van een rits rondom die op slot te zetten is middels een sleutelslotje. In de koffer zitten pakriemen en in de deksel zit een groot ritsvak dat handig is voor kleine essentials. Op de voorzijde van de koffer...

TravelZ Horizon Handbagagekoffer - 54cm Handbagage Trolley met gevoerde binnenkant - Zwart

De TravelZ Horizon is een betrouwbare lichtgewicht koffer van slechts 2.5 kilo. Het materiaal (ABS) en de ribbelstructuur van de koffer maken de Horizon sterk en krasvast. Met vier 360-graden wielen, een prettig handvat én verstelbare trolleystang is de Horizon ook qua comfort een uitblinker. Het...

TravelZ Horizon Handbagagekoffer - 54cm Handbagage Trolley met gevoerde binnenkant - Zeegroen

De TravelZ Horizon is een betrouwbare lichtgewicht koffer van slechts 2.5 kilo. Het materiaal (ABS) en de ribbelstructuur van de koffer maken de Horizon sterk en krasvast. Met vier 360-graden wielen, een prettig handvat én verstelbare trolleystang is de Horizon ook qua comfort een uitblinker. Het...

Hoffmanns Reiskoffer 76cm – Harde Lichtgewicht Trolley met cijferslot en dubbele wielen - Zwart

Een veilige hardschalen buitenkant, vier soepele dubbele wielen, een aluminium trekstang, 3-cijferige slotcombinatie en een echte lichtgewicht. Dat maakt de Hoffmanns koffers een fijne reispartner voor reizigers die naast een sportief design het comfort van reisbagage ook belangrijk vinden. In de...

Last update: 25 februari 2022

Tags:
Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.