Corendon handbagage meenemen: lees onze 5 beste tips

Corendon handbagage

Wanneer je met Corendon op een korte vakantie of een zakenreis gaat, is het handig om alleen handbagage mee te nemen. Op reis met alleen Corendon handbagage is goedkoper, kost je veel minder tijd bij het inchecken en scheelt een hoop gesjouw met koffers.

Net zoals bij de vliegmaatschappij KLM, zijn er bij Corendon ook wel strenge regels verbonden aan handbagage, het is verstandig om je hier goed over in te lezen om teleurstellingen en discussies te voorkomen. Elke maatschappij heeft bovendien zijn eigen specifieke regels dus als je vorige keer met een andere maatschappij vloog is het best mogelijk dat er andere regels van toepassing zijn.

Vlieg je met Corendon dan zijn daar andere regels voor Corendon handbagage dan bij een andere maatschappij. Kan je niet aan de voorwaarden en regels voldoen dan is het verstandig om voor zekerheid te gaan en te kiezen voor ruimbagage. Dit kost misschien wat meer tijd bij het inchecken en uitchecken maar bespaart dan wel een hoop ellende.

Afmetingen Corendon handbagage

Helaas is er geen richtlijn voor de afmetingen van handbagage. Elke maatschappij mag deze regels grotendeels zelf bepalen. Bereid je goed voor, voordat je op reis gaat. Vlieg je met Corendon, dan mag de handbagage uitsluitend bestaan uit een kleine handtas, een laptop tas of een rugzak. Het gewicht mag maximaal 8 kilo zijn. Trolleys of kleine koffers zijn niet toegestaan.
De handbagage moet onder de stoel voor je geplaatst worden en een maximale afmeting van 40cm x 20cm x 25 cm hebben. Vergeet hierbij niet dat dit inclusief baby spullen zijn die je eventueel aan boord moet gebruiken.

Corendon handbagage meenemen: wat mag er in?

In handbagage is het passen en meten met wat je mee wil nemen. Je moet creatief zijn met de ruimte en het gewicht. Naast kleding moet je ook je laptop, je foto of video camera en meegenomen boeken en tijdschriften in je handbagage een plek geven. Lees je veel boeken dan is het aan te raden om een e-reader aan te schaffen, dit scheelt een hoop ruimte en gewicht.

Voorwerpen die opgeblazen moeten worden en voetballen mogen niet mee aan boord. Wanneer je deze meeneemt kunnen ze niet in je handbagage mee. Bij het inchecken zal hierop gelet worden. Ook wordt er streng gelet op de maximale afmeting en gewicht. Als de handbagage is toegestaan krijgt het een label als bewijs.

Vloeistoffen meenemen in handbagage?

Zonnebrandcrème, deodorant en lekkere parfums nemen veel plaats in beslag. Daarnaast is het niet meer toegestaan om zomaar vloeistoffen mee te nemen in je Corendon handbagage. Hier zijn strenge regels aan gebonden. Het is aan te raden om mini verpakkingen mee te nemen. Je mag potjes en tubes van maximaal 100 ml per stuk meenemen in je handbagage. Deze moeten allemaal in een plastic zak passen welke hersluitbaar is. Totaal mag je 1 liter vloeistof meenemen in je handbagage.

Medicijnen en babyvoeding zijn tijdens een vlucht toegestaan, maar alleen als je kunt aantonen dat je deze nodig hebt. Het is aan te raden om alle vloeistoffen die je meeneemt vanuit huis en niet nodig hebt niet in je handbagage te vervoeren. Het risico is heel groot wanneer je niet aan de regels hebt voldaan dat je alle vloeistoffen moet weggooien. Hier zijn ze heel streng in bij de controle.

De vloeistoffen die je koopt op het vliegveld na de paspoortcontrole worden in een seal bag gestopt. Deze mogen wel mee in het vliegtuig als handbagage.

Corendon handbagage: wat mag er niet in?

Niks is vervelender om niet door de paspoortcontrole te komen. Het kost veel tijd en het levert je ook nog eens een boete op. Wanneer je je niet aan de regels van de vliegmaatschappij houdt, krijg je een boete van € 75 per stuk aan je broek. Let dus goed op de afmeting, het gewicht en hoe je de vloeistoffen verpakt. Wanneer je online incheckt houdt hier dan ook rekening mee om teleurstellingen te voorkomen.

Top-5 Beste handbagage koffers

#1 Beoordeeld
ONYX® Handbagage Koffer 35 L - Spinner wielen - Lichtgewicht Trolley - Dubbel TSA Slot - Handig voorvak - 55 cm - Zwart

Je hebt altijd al je spullen binnen handbereik met de lichtgewicht ONYX handbagage koffer met wielen. Dankzij het handige voorvak pak je snel je laptop, tablet, boeken of andere belangrijke items. De trolley is daarom perfect te gebruiken als handbagage. Het dubbele TSA-slot zorgt ervoor dat je...

ONYX® Handbagage Koffer 35 L - Spinner wielen - Lichtgewicht Trolley - Dubbel TSA Slot - Handig voorvak - 55 cm - Beige

Je hebt altijd al je spullen binnen handbereik met de lichtgewicht ONYX handbagage koffer met wielen. Dankzij het handige voorvak pak je snel je laptop, tablet, boeken of andere belangrijke items. De trolley is daarom perfect te gebruiken als...

Eastpak - Tranverz S Reiskoffer 51 cm - Ultramarine

Onze kleine reistrolley voor vliegtripjes en weekendjes weg. Vul de dubbele vakken van deze lichtgewicht tas en vervoer hem moeiteloos dankzij het soepele wieltjessysteem. In onze kleurstelling Ultra Marine Twee vakken met ritsvak aan de voorkant Hoogte: 51 cm....

TravelZ Horizon Handbagagekoffer - 54cm Handbagage Trolley met gevoerde binnenkant - Groen

De TravelZ Horizon is een betrouwbare lichtgewicht koffer van slechts 2.5 kilo. Het materiaal (ABS) en de ribbelstructuur van de koffer maken de Horizon sterk en krasvast. Met vier 360-graden wielen, een prettig handvat én verstelbare trolleystang is de Horizon ook qua comfort een uitblinker. Het...

Princess Traveller Sydney - Handbagagekoffer - Laptop vak - Zwart - S - 55cm

De Sydney koffers zijn zeer praktisch afgewerkte handbagage koffers, vervaardigd uit topkwaliteit materiaal ABS. De koffers hebben een separaat afsluitbaar hardshell voorvak voor een laptop, dit helpt beschadigingen aan je laptop te voorkomen. De koffers kunnen als...

Last update: 25 februari 2022

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *