De beste kofferriemen voor op reis (2022)

Op reis wil je al je spullen zo goed mogelijk beschermen tegen invloeden van buitenaf. Soms kan het ook gebeuren dat deze negatieve invloeden van je eigen spullen komen, bijvoorbeeld wanneer de vergrendelingsmethode van je koffer zelf faalt. Om dat te voorkomen, kan een kofferriem een ideale uitkomst zijn. Zo’n kofferriem doe je van buitenaf om je koffer voor extra stevigheid.

Dat is niet alleen veiliger, maar zorgt ook voor een stukje personalisatie en extra herkenbaarheid. Nog een bijkomend voordeel: een kofferriem hoeft niet eens veel te kosten, waardoor je eigenlijk nooit een miskoop begaat. Wij laten je in dit artikel alles zien wat je wilt weten over een kofferriem en doen je ook drie suggesties!

Enrico Benetti

Productbeschrijving 2x Multi Color kofferriem van het merk Enrico Benetti. Deze kofferriemmen zijn voorzien van bagagelabels. Daarnaast zijn de kofferlabels door de samenstelling van diverse kleuren extra opvallend wanneer er diverse koffers op de bagageband van een vliegveld liggen.- Afmetingen:...

Cadebo

Fijne stevige bagageriem.De bagageriem is gemaakt van polyester en is verstelbaar, waardoor deze gemakkelijk om iedere koffer past.De kofferriem is voorzien van een kliksluiting.

Merkloos

2 Fijne stevige bagageriemen.De bagageriemen zijn gemaakt van polyester en zijn verstelbaar, waardoor deze gemakkelijk om iedere koffer passen. De kofferriem zijn voorzien van een kliksluiting.

24ME

Met een maximale spanning van meer dan 180kg, zorgen onze heavy duty kofferriemen ervoor dat je spullen in je koffer blijven, en niet per ongeluk open gaat!De opvallend blauwe kleur is ook de perfecte manier om je koffer op de bagageband snel te herkennen.Onze bagageriem is maar liefst...

Merkloos

Pakket van 2x stuks bagageriemen kofferriemen met cijferslot in de kleur zwart. De nylon koffer spanbanden zijn verstelbaar, heeft een cijferslot en een naamkaartje. Afmeting riem: 200 x 6 cm.

Waarom is een kofferriem nodig?

Echt nodig is een kofferriem niet. Het is nergens verplicht en is ook niet van levensbelang tijdens het vliegen. Als je echter een makkelijke manier zoekt om je koffer extra te verstevigen, te beveiligen en unieker te maken, is een kofferriem een schot in de roos. Je maakt je koffer namelijk extra stevig door de band zo strak mogelijk om de koffer te doen. Mocht de rits of de originele sluiting het begeven, houdt de kofferriem alles keurig op zijn plaats.

De meeste kofferriemen zijn uitgerust met een codeslot, waarmee je koffer een stuk lastiger open te maken is. Ten slotte maakt een kleurrijke kofferriem je blauwe, grijze of zwarte koffer een stuk opvallender, wat weer handig is bij het ophalen van de bagageband. Een opvallende koffer wordt ook nog eens minder vaak gestolen dan een onopvallende koffer, dus dat is direct mooi meegenomen.

Welke soorten kofferriemen zijn er allemaal?

Grofweg zijn er drie verschillende soorten kofferriemen beschikbaar. Dat begint bij de meest simpele, namelijk een eenvoudige bagageriem. Deze bagageriem gaat een keer rond de koffer in de lengte. Daarmee houdt deze riem de koffer keurig dicht, mocht deze van binnenuit openspringen. Ook kun je hiermee je koffer prima individualiseren en opvallender maken.

Een stapje hoger vind je de dubbele 2-wegs bagageband. Deze wordt bevestigd in een kruisvorm en houdt alles zo nog steviger op zijn plek. Mocht het dubbel misgaan bij zowel de koffer als een van de twee bagagebanden, is er altijd nog de andere bagageband om alles op de plaats te houden. Het bevestigen van een 2-wegs bagageband kan in het begin wat lastig zijn, maar eenmaal onder de knie is dat ook zo gepiept.

Ten slotte is er de kofferriem met het cijferslot. Hiermee ga je voor optimale veiligheid, aangezien de riem alleen open gaat als ook de juiste code wordt ingevoerd. Dat maakt het extra veilig en minder aantrekkelijk om te stelen. Deze extra veiligheid komt vaak wel tegen een iets hoger prijskaartje, maar dat kleine verschil is het in onze ogen absoluut waard. Ook moet je de code van het slot natuurlijk goed onthouden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kofferriem?

Het is handig om een kofferriem te kopen die past bij het formaat van je koffer. Je wilt dat de riem minimaal één keer volledig rond je koffer kan, zodat je zeker weet dat deze goed vast zit. Meet daarom altijd de omtrek van je koffer voor je een kofferriem bestelt. Een kofferriem die te kort is, doet zijn werk namelijk niet goed.

De afmetingen van de kofferriem zijn eigenlijk het enige écht belangrijke aspect om op te letten tijdens de aankoop. Andere eigenschappen zijn afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de riem: je wilt graag iets unieks, maar wel een uitvoering die jij mooi vindt. Ook extra opties, zoals het toevoegen van een cijferslot, zijn afhankelijk van je eigen voorkeuren hierin.

Onze top 3 beste kofferriemen

Nummer 1: TravelMore kofferriem met TSA cijferslot

Met deze dubbelverpakking krijg je twee extra lange kofferriemen in een leuk regenboogpatroon opgestuurd. De riemen zijn in lengte verstelbaar en kunnen zo tot wel 180 centimeter lang worden. Daarmee zijn deze geschikt voor vrijwel elk koffertype.

De riem is beveiligd met een extra TSA-codeslot die je supersnel kunt instellen door de bijgeleverde instructies te volgen. Aangezien je twee riemen opgestuurd krijgt, kun je direct twee koffers óf 1 koffer dubbel beschermen.


Nummer 2: Beefree dubbele kofferriem met TSA cijferslot

Als je zoekt naar dubbele bescherming voor één koffer, moet je deze dubbele kofferriem van Beefree hebben. Deze is namelijk dubbel uitgevoerd, waardoor je je koffer zowel in de lengte als de breedte kunt ondersteunen.

De lengte van de totale kofferriem varieert tussen de 125 en 230 centimeter, waardoor je deze altijd passend kunt maken voor jouw eigen koffer.  Ook op deze kofferriem zit een TSA-codeslot als extra beveiligingslaag. De kofferriem is in het zwart verkrijgbaar, maar ook in een opvallende roze, blauwe of oranje kleur.


Nummer 3: Kofferriem met eigen tekst

Dit is de perfecte oplossing als je op zoek bent naar een volledig unieke kofferriem! Je kunt hier namelijk je eigen tekst op laten drukken. Ten eerste kun je al kiezen uit 10 verschillende kleuren, waarmee je je koffer al een stuk unieker kunt maken.

Verder kun je ook een lettertype en een opdruk bedenken. Kies bijvoorbeeld voor je eigen naam of een ludieke tekst die je koffer écht onderscheidend maakt. De kofferriemen met eigen tekst zijn verkrijgbaar met een kliksluiting of met een TSA-codeslot, afhankelijk van je eigen voorkeur.