De beste kofferriemen voor op reis (2024)

Op reis wil je al je spullen zo goed mogelijk beschermen tegen invloeden van buitenaf. Soms kan het ook gebeuren dat deze negatieve invloeden van je eigen spullen komen, bijvoorbeeld wanneer de vergrendelingsmethode van je koffer zelf faalt. Om dat te voorkomen, kan een kofferriem een ideale uitkomst zijn. Zo’n kofferriem of kofferband doe je van buitenaf om je koffer voor extra stevigheid. Een “kofferriem” is een bagageriem die wordt gebruikt om koffers of andere soorten bagage te beveiligen en te identificeren tijdens het reizen. Deze riem wordt om de koffer gewikkeld om deze gesloten te houden en beschikt vaak over een gesp of slot voor extra veiligheid.

Dat is niet alleen veiliger, maar zorgt ook voor een stukje personalisatie en extra herkenbaarheid. Nog een bijkomend voordeel: een kofferriem hoeft niet eens veel te kosten, waardoor je eigenlijk nooit een miskoop begaat. Wij onderzochten een hoop kofferriemen en maakten hieronder een selectie van wat voor ons de beste en meest handige kofferriemen zijn.

Merkloos

Kofferriem geel 180 cm. Deze gele riem voor om uw reiskoffer is gemaakt van polyester, weegt maar 90 gram en heeft een afmeting van ca. 180 x 5 cm.

Merkloos

2 Fijne stevige bagageriemen. De bagageriemen zijn gemaakt van polyester en zijn verstelbaar, waardoor deze gemakkelijk om iedere koffer passen. De kofferriem zijn voorzien van een kliksluiting.

Merkloos

Houd je ervan om je koffers tot het uiterste te drijven? Met een maximale krachtspanning van meer dan 180KG, zorgen onze heavy-duty bagageriemen ervoor dat uw spullen in uw tas blijven, precies waar ze thuishoren! Stop met geld verspillen! Het gebruik van onze bagageriemen kan helpen om de...

BOTC

Wat u krijgt: u ontvangt 2 stuks bagageriemen en 2 stuks siliconen bagagelabels met naam-ID-kaarten, goede combinaties en voldoende hoeveelheid voor u om te gebruiken en te vervangen terwijl u reist of op zakenreis gaat, wat u meer gemak brengt om uw bagage mee te nemen....

Navaris

VEILIG TSA SLOT: Je bagage neem je vanaf nu veilig mee op reis. Je kiest zelf je unieke en persoonlijke veiligheidscode, zodat alleen jij het slot kan openen. PROBLEEMLOOS DOOR DE SECURITY: Mit dit TSA slot reis je zonder problemen naar en van Amerika. Het slot kan tijdens...

Waarom is een kofferriem nodig?

Echt nodig is een kofferriem niet. Het is nergens verplicht en is ook niet van levensbelang tijdens het vliegen. Als je echter een makkelijke manier zoekt om je koffer extra te verstevigen, te beveiligen en unieker te maken, is een kofferriem een schot in de roos. Je maakt je koffer namelijk extra stevig door de band zo strak mogelijk om de koffer te doen. Mocht de rits of de originele sluiting het begeven, houdt de kofferriem alles keurig op zijn plaats.

De meeste kofferbanden zijn uitgerust met een codeslot, waarmee je koffer een stuk lastiger open te maken is. Ten slotte maakt een kleurrijke kofferriem je blauwe, grijze of zwarte koffer een stuk opvallender, wat weer handig is bij het ophalen van de bagageband. Een opvallende koffer wordt ook nog eens minder vaak gestolen dan een onopvallende koffer, dus dat is direct mooi meegenomen.

Welke soorten kofferriemen zijn er allemaal?

Grofweg zijn er drie verschillende soorten kofferriemen beschikbaar. Dat begint bij de meest simpele, namelijk een eenvoudige bagageriem. Deze bagageriem gaat een keer rond de koffer in de lengte. Daarmee houdt deze riem de koffer keurig dicht, mocht deze van binnenuit openspringen. Ook kun je hiermee je koffer prima individualiseren en opvallender maken.

Een stapje hoger vind je de dubbele 2-wegs bagageband. Deze wordt bevestigd in een kruisvorm en houdt alles zo nog steviger op zijn plek. Mocht het dubbel misgaan bij zowel de koffer als een van de twee bagagebanden, is er altijd nog de andere bagageband om alles op de plaats te houden. Het bevestigen van een 2-wegs bagageband kan in het begin wat lastig zijn, maar eenmaal onder de knie is dat ook zo gepiept.

Ten slotte is er de kofferriem met het cijferslot. Hiermee ga je voor optimale veiligheid, aangezien de riem alleen open gaat als ook de juiste code wordt ingevoerd. Dat maakt het extra veilig en minder aantrekkelijk om te stelen. Deze extra veiligheid komt vaak wel tegen een iets hoger prijskaartje, maar dat kleine verschil is het in onze ogen absoluut waard. Ook moet je de code van het slot natuurlijk goed onthouden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kofferriem?

Het is handig om een kofferband te kopen die past bij het formaat van je koffer. Je wilt dat de riem minimaal één keer volledig rond je koffer kan, zodat je zeker weet dat deze goed vast zit. Meet daarom altijd de omtrek van je koffer voor je een kofferriem bestelt. Een kofferriem die te kort is, doet zijn werk namelijk niet goed.

De afmetingen van de kofferriem zijn eigenlijk het enige écht belangrijke aspect om op te letten tijdens de aankoop. Andere eigenschappen zijn afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de riem: je wilt graag iets unieks, maar wel een uitvoering die jij mooi vindt. Ook extra opties, zoals het toevoegen van een cijferslot, zijn afhankelijk van je eigen voorkeuren hierin.

Onze top 3 beste kofferriemen

Nummer 1: TravelMore kofferriem met TSA cijferslot

Met deze dubbelverpakking krijg je twee extra lange kofferriemen in een leuk regenboogpatroon opgestuurd. De riemen zijn in lengte verstelbaar en kunnen zo tot wel 180 centimeter lang worden. Daarmee zijn deze geschikt voor vrijwel elk koffertype.

De riem is beveiligd met een extra TSA-codeslot die je supersnel kunt instellen door de bijgeleverde instructies te volgen. Aangezien je twee riemen opgestuurd krijgt, kun je direct twee koffers óf 1 koffer dubbel beschermen.


Nummer 2: Beefree dubbele kofferriem met TSA cijferslot

Als je zoekt naar dubbele bescherming voor één koffer, moet je deze dubbele kofferriem van Beefree hebben. Deze is namelijk dubbel uitgevoerd, waardoor je je koffer zowel in de lengte als de breedte kunt ondersteunen.

De lengte van de totale kofferriem varieert tussen de 125 en 230 centimeter, waardoor je deze altijd passend kunt maken voor jouw eigen koffer.  Ook op deze kofferriem zit een TSA-codeslot als extra beveiligingslaag. De kofferriem is in het zwart verkrijgbaar, maar ook in een opvallende roze, blauwe of oranje kleur.


Nummer 3: Kofferriem met eigen tekst

Dit is de perfecte oplossing als je op zoek bent naar een volledig unieke kofferriem! Je kunt hier namelijk je eigen tekst op laten drukken. Ten eerste kun je al kiezen uit 10 verschillende kleuren, waarmee je je koffer al een stuk unieker kunt maken.

Verder kun je ook een lettertype en een opdruk bedenken. Kies bijvoorbeeld voor je eigen naam of een ludieke tekst die je koffer écht onderscheidend maakt. De kofferriemen met eigen tekst zijn verkrijgbaar met een kliksluiting of met een TSA-codeslot, afhankelijk van je eigen voorkeur.


Veelgestelde vragen over kofferbanden

Welke soorten kofferriemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kofferriemen, elk met hun eigen functies en voordelen. Allereerst zijn er de standaard kofferriemen die je om je koffer heen wikkelt en strak trekt met een gesp. Dan heb je ook kofferriemen met een cijferslot voor extra beveiliging. Deze zijn vooral handig als je naar landen reist waar de kans op diefstal groter is. TSA-gecertificeerde kofferriemen zijn speciaal ontworpen voor reizen naar de Verenigde Staten. Ze hebben een speciaal slot dat alleen door de TSA (Transportation Security Administration) kan worden geopend. Dan zijn er nog de kofferriemen met ingebouwde weegschaal. Dit type kofferriem helpt je om overgewicht en bijkomende kosten te voorkomen.

Hoe stel je een cijferslot in op een kofferriem?

Het instellen van een cijferslot op een kofferriem is eenvoudiger dan je misschien denkt. Meestal ontvang je de kofferriem met een standaardcombinatie, zoals 000 of 123. Zorg eerst dat deze code correct is ingevoerd. Vind vervolgens het reset-knopje, dat meestal aan de onderkant van het slot zit. Gebruik een pen of een ander puntig voorwerp om dit knopje in te drukken terwijl je de nieuwe code invoert. Laat het knopje los en test de nieuwe code een paar keer om er zeker van te zijn dat hij correct is ingesteld. Het is belangrijk om de nieuwe code ergens op te schrijven en op een veilige plek te bewaren.

Kan ik mijn kofferriem ook personaliseren?

Ja, je kunt je kofferriem zeker personaliseren! Dit is niet alleen leuk, maar ook erg praktisch. Een gepersonaliseerde kofferriem maakt je koffer onmiddellijk herkenbaar op de bagageband en verkleint de kans dat iemand per ongeluk jouw koffer meeneemt. Je kunt kiezen voor een kofferriem met je naam, initialen of een andere tekst. Sommige bedrijven bieden ook de mogelijkheid om een kofferriem te personaliseren met een logo, foto of speciale kleuren. Het proces is meestal heel eenvoudig: je kiest het type en de kleur van de riem, voert de gewenste tekst of uploadt een afbeelding, en binnen een paar dagen heb je een unieke kofferriem.