Een kofferset kopen, waar moet je op letten?

Je plant binnenkort een reis en je bent op zoek naar een nieuwe kofferset. Maar wat is een goede koffer die bij je past. Welke valies is op je lijf geschreven? Dat ligt voor iedereen heel anders. Het hangt immers af wat je van plan bent om er mee te gaan doen en ook wat je individuele wensen zijn. In deze blog ‘Een kofferset kopen, waar moet je op letten?' lees je enkele tips die een leidraad kunnen vormen om de juiste koffer aan te schaffen. En vooral: welke vragen kan je jezelf eerst stellen vooraf.

Klik op de foto's om onze favoriete koffersets te bekijken!

Check onze favoriete koffersets hier!

 

kofferset suitline
Deze prachtige set van Suitline is zeer goede “value for money”

Waar gaat de reisbestemming naartoe?

Gaat het om een zakenvakantie of een toeristische vakantie? En hoe lang duurt de vakantie? Is het een reisbestemming voor een aantal weken of gaat het om een kleine citytrip van een paar dagen? Dit bepaalt uiteraard de grootte van de kofferset. Of wil je gaan backpacken. Dan heb je natuurlijk geen koffer nodig.

Op welke manier ga je op vakantie?

Wanneer je een vliegtuigreis plant, is herkenbaarheid van de kofferset enorm belangrijk zodat je makkelijk je bagage kan terugvinden. Of overweeg je met een touringcar te gaan? Dan zal je vooral ook een stootbestendige koffer moeten selecteren. Als je autovakanties plant in de nabije toekomst, volstaat een zachte kofferset.

Rollen of dragen van je koffers?

Koffers als handbagage kunnen ook fungeren als rugzak. Dat is vrij handig wanneer je niet alleen maar een koffer op wieltjes wil hebben. Als je opteert voor rollen, heb je twee opties. Twee of vier wieltjes. Het grote voordeel van twee wielen is dat het op oneffen en hobbelige ondergronden beter rolt. Wanneer je echter met de regelmaat van een klok reist op verschillende luchthavens, dan zijn vier wielen meer geschikt omdat je de kofferset makkelijker kan vooruit duwen.

american tourister set
Deze mooie rode set van American Tourister spinners zijn van topkwaliteit!

Hoe groot moet de afmeting van de koffers zijn?

De vuistregel bij het kopen van een nieuwe koffer is dat een grote bagage niet altijd een stuk beter is. Naast het totaalgewicht is er bij diverse luchtvaartmaatschappijen ook een maximaal gewicht voorzien. Bij het overgrote deel van de luchtvaartmaatschappijen schommelt dit tussen de 20 en 32 kilogram. Voor dat je afreist, kan je best even de regels online van de vliegtuigmaatschappij raadplegen.

Is een bagageslot nodig en waarom?

Hoe belangrijk is het om een slot voor je kofferset te kopen? Als je met de wagen op reis gaat en je de auto meestal in de gaten kunt houden, heeft een slot weinig belang. Het is wel een heel ander verhaal als je naar Amerika afreist. Dan is een TSA-slot – staat synoniem voor Transportation Security Administration – een absolute must. Het is een slot dat werkt als een gewoon klassiek slot, maar je sluit het af met een cijfercode.

De sloten kunnen ook worden opengemaakt met een speciale sleutel die door de Amerikaanse douane wordt gebruikt. Vroeger werden de bagages beschadigd of kapot gemaakt. Met een TSA slot is dat niet meer het geval.

 

Een dure of goedkope koffer kopen?

Reis je regelmatig of niet? Hoe meer dat je een kofferset nodig gaat hebben, hoe meer je bagage aan de juiste persoonlijke eisen zal moeten voldoen. Wanneer je slechts om de drie jaar één keer op vakantie gaat, volstaat een goedkope valies.

Kono kofferset kopen
Een stijlvolle kofferset het merk Kono. Bij onze redactie een échte favoriet!

Een koffer met een ritssluiting of niet?

Over het algemeen gaat een rits vlugger kapot en is het voor dieven kinderspel om in een valies in te breken. Bovendien zal een bagage zonder rits minder opengaan tijdens je reistraject om de eenvoudige reden dat die meer afsluit dan eentje met een ritssluiting.

Kiezen tussen een zachte of harde kofferset?

Als je heel veel kledingstukken wil inpakken tijdens je reis, dan neem je bij voorkeur een zachte koffer. Een zachte valies zet immers nog uit als je nog vlug vlug een kledingstuk in je volgestouwde bagage wil meenemen. Bovendien hebben zachte koffers heel dikwijls nog een extra gescheiden vak waar je kledij in kunt doen zonder dat je de hele koffer ondersteboven moet gooien.

Als je uiteraard breekbare spullen wil meenemen, biedt een harde koffer het perfecte alternatief. Meestal hebben zachtere koffers minder te lijden aan slijtage dan de hardere versies. Dat komt omdat mensen uit een natuurlijke reflex de harde bagages ostentatief onder plaatsen. Dit betekent ook dat ze alle gewicht moeten dragen. Als je toch de voorkeur geeft voor een harde kofferset, zal je moeten kiezen voor een valies van betere kwaliteit.

Het kiezen van kleuren: zorg dat iemand anders niet je koffer meeneemt

Amazon Basics zachte spinner kofferset
Amazon Basics maakte deze zachte spinnerset die je tegen een supersterke prijs kan kopen!

Reiskoffers heb je in verschillende kleuren. Daarnaast zijn er koffers met een hele authentieke speciale print. De meerderheid van de bagages zijn zwart en vallen nauwelijks op. Hierdoor bestaat de kans dat iemand je koffer per ongeluk meeneemt als hij op de roterende bagageband voorbijkomt.

Wanneer je dit misverstand kost wat kost wil voorkomen, biedt het aanschaffen van een koffer met kleurenprint een uitstekende wisseloplossing. Een valies met print geeft je bovendien in vele gevallen een soort van vakantiegevoel.

Krijg je garantie op een kofferset?

Een veel gestelde vraag is of je na een aankoop van een koffer een garantiewaarborg krijgt voor een bepaalde periode. De meeste merken geven een garantie van twee tot tien jaar.

In uitzonderlijke gevallen zijn er zelfs merken die een life time garantie geven om aan te tonen dat de valies heel stabiel en betrouwbaar is. Het mag duidelijk zijn dat je je aankoopbon of garantiebewijs moet bewaren bij aankoop. Als je online koopt is dat natuurlijk niet nodig, je verkoper heeft al jouw gegevens in je account staan!

Het aantal koffers dat je op reis meeneemt?

CaoDquan PU Lederen kofferset
Mag het wat meer zijn? Deze prachtige PU Lederen bagageset is een echte eyecatcher!

Het aantal koffers dat je meeneemt op reis hangt af van individu tot individu. Hou je het bij een grote en twee kleinere of een grote valies met handbagage. Hoeveel bagage je mag meenemen hangt ook een beetje af van de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Naast een handbagage bijvoorbeeld mag je een gewoon koffer meenemen die niet groter mag zijn dan 55 x 40 x 25 centimeter of 55 x 35 x 20 centimeter. Raadpleeg de richtlijnen van de verschillende vliegmaatschappijen. Nog vermelden dat je soms met een handbagage voldoende hebt wanneer je slechts enkele dagen wegblijft. Vaak is 10 kilogram het toegelaten gewicht als handbagage.

Kofferset kopen: onze conclusie

Er zijn verscheidene koffersets. De keuzemogelijkheden zijn bijna oneindig. Maar er zijn uiteraard ook verschillende soorten reizen. Met deze vragenlijst kom je er wellicht helemaal achter welke koffer het beste bij je persoonlijke behoeften past, afhankelijk van de individuele situatie die bij iedereen anders is. Neem een koffer die er een beetje uitspringt zodat je vermijdt dat iemand anders je kofferset per ongeluk meeneemt. Klik hier om onze favoriete koffersets te checken!

Check onze favoriete koffersets hier!

Last update: 7 september 2021

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *