Handbagage koffer wat mag mee? Lees het hier!!

Als je een weekend of een midweek weg gaat dan is het misschien makkelijker om te kiezen voor een handbagage koffer. Een handbagage koffer mag namelijk mee met je aan board en gaat in de meeste gevallen niet in het bagage ruim van het vliegtuig. Hiervoor moet je koffer wel voldoen aan de eisen van het vliegtuigmaatschappij. Allereerst moet je koffer voldoen aan de afmetingen en het gewicht wat het vliegtuigmaatschappij eist. Dan krijg je wat wel en wat niet mee mag in je handbagage koffer.

Handbagage koffer wat mag meeHandbagage koffer wat mag mee?

In principe mag je alles mee nemen in je handbagage koffer behalve als het op de lijst van gevaarlijk en verboden voorwerpen staat. Je mag bijvoorbeeld wel een kleine schaar, nagelvijl of pincet meenemen als he scherpe gedeelte niet langer is dan 6 centimeter. Hieronder een mooi overzicht van wat wel mag en wat niet.

Wat mag mee? 

  • Vloeistoffen, gels, Cremes en pasta's: Deze dienen verpakt te zitten verpakkingen van max 100 ml elk. Deze samen kan je weer verpakken in een hersluitbaar transparant zakje van maximaal 1 liter. (per persoon.)
  • Medicijnen, dieet en babyvoeding eventueel met een medische verklaring.
  • Vloeistoffen gekocht na de security, deze moet wel verzegeld zijn en je moet een geldig aankoopbewijs hebben.
  • Kleine schaar, nagelvijl of pincet van max 6 centimeter.
  • Camera's, tablets, mobiele telefoon en laptops.

Wat niet? 

  • Vuurwapens (duh) en andere voorwerpen die projectielen kunnen afvuren of die daarop lijk. Ook een speelgoedpistool die lijkt op een echt mogen niet mee.
  • Verdovingsapparaten.
  • Voorwerpen met een scherpe punt waar ernstig letsel kan worden toegebracht.
  • Stompe slagvoorwerpen. (denk aan honkbalknuppel)
  • Explosieven of brandgevaarlijke stoffen.

Twijfel je op je een voorwerp mee mag nemen dan is het verstandig om contact op te nemen met het vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt.

Hoeveel vloeistof mag mee in je handbagage?

Hierboven had ik het al uitgelegd, je mag in je handbagage maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen in verpakkingen van elk 100 ml. kleiner en halfvolle verpakkingen mogen natuurlijk ook. Als je al je vloeistoffen in verpakkingen van 100 ml hebt zitten moet je deze in een hersluitbare plastic 1 liter zak stoppen.

Mijn advies is om ook altijd deze doorzichtige hersluitbare plastic zak binnen handbereik te houden bovenin je handbagage koffer. Hierdoor ga je sneller de de veiligheidscheck.

Mogen medicijnen mee in de handbagage koffer?

Medicijnen mogen mee in je handbagage koffer, hier geldt ook dat de verpakking niet groter mag zijn dan 100ml en je moet met een doktersverklaring aantonen dat je deze ook echt nodig hebt.

Hoe groot mag mijn handbagage zijn?

De algemene regels id dat je handbagage koffer niet groter mag zijn dan 56cm hoog, 46cm breed en 25cm diep. Hierbij zijn de handvatten en wieltjes inbegrepen. Vaak verschillen de handbagage afmetingen pet vliegtuigmaatschappij. Ook moet je rekening houden met het gewicht. Het is dan altijd beter dit bij het vliegtuigmaatschappij waar jij mee vliegt te controleren zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Hier een lijst met alle vliegtuigmaatschappijen. 

Tot slot

Bedankt voor het lezen van dit artikel ik hoop dat je er iets aan had, mocht je nog vragen hebben dan kan je het beter contact opnemen met het vliegtuigmaatschappij waar jij mee vliegt, je kan dan het beste de website bezoeken en zoeken naar jouw vraag.

 

 

Last update: 24 februari 2022

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *