Is het de moeite om je koffer te laten sealen op de luchthaven?

Een veelgestelde vraag onder reizigers is of het de moeite waard is om je koffer te laten sealen op de luchthaven. Het sealen van een koffer kan helpen om diefstal of beschadiging van je eigendommen te voorkomen, maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden. Hieronder zullen we de voordelen en nadelen van het sealen van je koffer op de luchthaven bespreken.

Voordelen van het sealen van je koffer

Beveiliging

Het sealen van je koffer kan helpen om diefstal te voorkomen. Als iemand het seal verbreken, zal het duidelijk zijn dat de koffer is geopend en kan dit alarmbellen afgaan bij de eigenaar of de luchthavenbeveiliging.

Bescherming van eigendommen

Als je waardevolle eigendommen zoals juwelen of elektronische apparaten in je koffer hebt, kan het sealen ervoor zorgen dat deze eigendommen beter beschermd zijn tegen beschadiging of verlies.

Gemoedsrust

Als je weet dat je koffer is ge sealed, kun je geruster zijn tijdens je reis, omdat je weet dat je eigendommen beter beschermd zijn.

Nadelen van het sealen van je koffer

Kosten

Het sealen van je koffer kost vaak geld. Dit kan variëren van luchthaven tot luchthaven, maar het kan een aanzienlijk bedrag zijn.

Inspektie

Als je koffer is ge sealed, kan deze niet worden geopend voor inspectie zonder het seal te verbreken. Dit kan problemen veroorzaken als de luchthavenbeveiliging besluit dat je koffer moet worden gecontroleerd.

Beperkingen

Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben beperkingen voor het sealen van koffers. Dit kan betekenen dat je koffer niet geaccepteerd wordt als hij is ge sealed, of dat het seal moet worden verbroken voordat de koffer kan worden ingecheckt.

Hoeveel kost het sealen van je koffer?

Het kost geld om je bagage te laten sealen op de luchthaven. Op Schiphol, bijvoorbeeld, bedraagt de prijs van Seal&Go voor een normale koffer 12 euro en voor een grotere koffer 15 euro. Dit is echter afhankelijk van de afmetingen van je bagage. Bijzondere afmetingen kosten meer.

Er is ook de optie om extra bescherming toe te voegen door middel van bubbelfolie, hiervoor zal er extra kosten in rekening gebracht worden.

Last update: 13 januari 2023

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *