Je reiskoffer thuis wegen: hoe doe je dat?

Vertrek je binnenkort op reis? Dan zijn er heel veel dingen om aan te denken. Iets waar je misschien niet meteen aan denkt, is het wegen van je reiskoffer. Toch is dit erg belangrijk, omdat je zo problemen vermijdt. Wil je weten hoe hoe je je reiskoffer thuis het best kan wegen? Lees dan verder!

Waarom is je reiskoffer thuis wegen zo belangrijk?

Het wegen van je koffer voordat je op vakantie vertrekt, is belangrijk. Vliegtuigmaatschappijen hanteren namelijk een maximumgewicht dat je koffer mag bedragen en als je koffer daar niet aan voldoet, moet je een boete betalen. Hoeveel dit maximumgewicht precies is, hangt af van maatschappij tot maatschappij. Wettelijk gezien is dat 32 kilo, maar vele luchtvaartmaatschappijen hanteren slechts 20 kilo als maximumgewicht.

Als je wilt weten hoeveel het maximaal gewicht is bij de vliegtuigmaatschappij waarmee jij reist, vind je deze informatie zeker terug op de website. Je kan hen natuurlijk ook contacteren. Het is erg belangrijk om dit na te kijken en je koffer op voorhand te wegen, want het wordt op de luchthaven altijd nagewogen om te kijken of het niet te zwaar is.

De oplossing: een kofferweegschaal

Als je je koffer thuis wilt wegen, kan je dat door op een personenweegschaal te gaan staan zonder en mét koffer. Dit is echter niet de beste methode, omdat je zo geen exact gewicht van je koffer krijgt. Het geeft dus geen nauwkeurig resultaat. Gelukkig is er een betere manier: je reiskoffer wegen met een kofferweegschaal. Dit soort weegschaal is namelijk speciaal gemaakt om je reiskoffer te wegen.

Zo heeft het een haakje waaraan je je reiskoffer kan bevestigen. Het werkt ook erg snel, want wanneer je je koffer aan het haakje hangt, zie je al binnen een paar seconden hoeveel het precies weegt. Een bagageweger is tevens erg accuraat. Het weegt meestal tot op tientallen correct. Doordat het erg compact is, neem je het ook nog eens eenvoudig overal mee. Dat is handig, want als je terugkomt van op vakantie dien je je koffer eveneens te wegen. Je neemt dan namelijk allerlei souvenirs mee waardoor het een stukje zwaarder kan zijn.

Beste kofferweegschalen van 2024

BOTC

Reizen zonder stress: Travel Inspira hangende bagageweegschaal voorkomt eenvoudig overgewicht-bagagekosten; een must have voor op reis.Capaciteit - 110lb/50kg, Gradatie: 0.1lb/50g,Cool Backlight LCD Display - Gemakkelijk af te lezen bij weinig licht;Rubber Paint Handgreep - Zorgt voor een...

Rheme

WeegschaalDigitale hang koffer weegschaal weegt de koffers/tassen tot 50 kg. Draagbare bagage weegschaal die je echt niet mag missen! Dit artikel heeft een weeg capaciteit van 50 KG. Ideaal om thuis gebruik van te maken voordat je op vakantie gaat. Het heeft vele praktische functies waar je veel...

Nuvance

Weeg gemakkelijk je bagage met de digitale bagageweger van Nuvance en reis zonder stress! Met de digitale kofferweegschaal weeg je tot 50kg. Til je koffer eenvoudig op dankzij de comfortabele handgreep en weeghaak. Binnen een oogopslag lees jij het gewicht van je bagage af. Zo voorkom...

Merkloos

Weeg eenvoudig jouw koffer (of andere spullen) met deze koffer weegschaal. Hang de koffer aan het stevige handvat en je weet meteen hoe veel je koffer weegt, u kunt dit digitaal aflezen. Zo kun je gedoe op het vliegveld en eventuele bijkomende kosten voorkomen. Je kunt met de kofferweegschaal tot...

TIKAI

Beschrijving: Weegschaal Met deze digitale kofferweegschaal heb je nooit meer last van te zware bagage. Nauwkeurige digitale en gemakkelijk te lezen lcd-scherm. Haal de band door het handvat van je...

Welke kofferweegschaal kopen?

Een kofferweegschaal is dus een handig apparaatje om te hebben als je vaak reist met het vliegtuig. Maar er zijn uiteraard veel verschillende modellen verkrijgbaar. Welke bagageweegschaal moet je dan kopen? Er zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden om het juiste model uit te kiezen!

Maximale belastbaar gewicht

Hoewel bagageweegschalen speciaal gemaakt zijn voor het wegen van reiskoffers, hebben ze niet allemaal hetzelfde maximaal gewicht dat ze kunnen meten. Aangezien je volgens de regels maximaal 32 kilo mag meenemen op reis, is het dus goed om erop te letten of dat wel mogelijk is met de kofferweegschaal.

Nauwkeurigheid

Een ander aandachtspuntje is de nauwkeurigheid waarmee een bagageweegschaal meet. Sommige weegschalen wegen tot op 10 gram juist, andere tot op 100 gram of meer. Als je vaak veel meeneemt, is het belangrijk dat je een weegschaal koopt die zo nauwkeurig mogelijk is. Dus een kofferweegschaal die afrondt op tientallen.

Formaat en gewicht

De bedoeling van een bagageweegschaal is dat je het meeneemt op reis, zodat je ook als je terugkomt je koffer kan wegen. Daarom is het belangrijk om voor een weegschaal te kiezen die licht in gewicht en compact is. Gelukkig zijn de meeste bagagewegers erg compact.

Kwaliteit

Het laatste aandachtspuntje is de kwaliteit. Kijk dus naar het materiaal waaruit de weegschaal gemaakt is, want dat verklapt je hoe duurzaam het is. Dat is belangrijk, omdat een duurzame kofferweegschaal veel langer meegaat en dus gerust ietsje meer mag kosten.

Last update: 7 april 2022

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *