Lufthansa Handbagage: Afmetingen en Regels

Wat zijn de basisregels voor handbagage bij Lufthansa?

Als je met Lufthansa vliegt, is het belangrijk om te weten wat je wel en niet mee mag nemen als handbagage. De basisregels zijn vrij eenvoudig. Je mag één stuk handbagage meenemen met een maximaal gewicht van 8 kg. De maximale afmetingen zijn 55 x 40 x 23 cm. Als je een vouwtas hebt, mag deze niet groter zijn dan 57 x 54 x 15 cm.

Het is ook goed om te weten dat er uitzonderingen zijn voor passagiers die met kinderen reizen of medische apparatuur nodig hebben. In deze gevallen mag je extra items meenemen, zoals een kinderwagen of medische apparatuur, mits deze voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van de luchtvaartmaatschappij.

Hoe zit het met vloeistoffen in je handbagage?

Vloeistoffen zijn altijd een punt van aandacht als je gaat vliegen. Bij Lufthansa mag je vloeistoffen meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml. Deze verpakkingen moeten worden vervoerd in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter. Je mag per persoon één zo'n zakje meenemen.

Het is belangrijk om te weten dat sommige vloeistoffen, zoals medicijnen of babyvoeding, zijn uitgezonderd van deze regel. Als je deze items bij je hebt, zorg er dan voor dat je een doktersverklaring of ander bewijs bij je hebt om aan te tonen dat je deze vloeistoffen nodig hebt.

Kun je extra handbagage meenemen in de Business Class?

Ja, als je in de Business Class of First Class vliegt, heb je wat meer flexibiliteit als het gaat om handbagage. In deze klassen mag je twee stuks handbagage meenemen, elk met een maximaal gewicht van 8 kg. Dit geeft je wat meer ruimte om spullen mee te nemen, zoals een laptop of extra kleding.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat de totale afmetingen van je handbagage nog steeds niet groter mogen zijn dan 55 x 40 x 23 cm per stuk. Dus ook al heb je wat meer gewicht om mee te werken, je moet nog steeds binnen de maatvoorschriften blijven.

Wat gebeurt er als je handbagage te groot of te zwaar is?

Als je handbagage niet voldoet aan de afmetingen of het gewicht, kan het zijn dat je extra moet betalen of dat je bagage moet worden ingecheckt. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, dus het is altijd een goed idee om je bagage van tevoren te meten en te wegen.

Als je twijfelt over de grootte of het gewicht van je bagage, zijn er op de meeste luchthavens speciale meetstations waar je je bagage kunt controleren. Je kan ook een speciale bagageweger aanschaffen zodat je dit thuis al kunt controleren ook. Het is altijd beter om dit van tevoren te doen dan verrast te worden bij de gate.

Zijn er items die je niet in je handbagage mag meenemen?

Ja, er zijn bepaalde items die je niet in je handbagage mag meenemen. Dit zijn meestal items die als gevaarlijk worden beschouwd, zoals scherpe voorwerpen, ontvlambare vloeistoffen of gassen. Het is altijd een goed idee om de lijst met verboden items te controleren voordat je gaat vliegen.

Daarnaast zijn er ook enkele items die je wel in je handbagage mag meenemen, maar die beperkingen hebben. Bijvoorbeeld, je mag een aansteker of lucifers meenemen, maar slechts één per persoon. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze beperkingen om problemen op de luchthaven te voorkomen.

Last update: 24 augustus 2023

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *