Mag je een powerbank meenemen in het vliegtuig?

Maak je binnenkort een reis met het vliegtuig en wil je onderweg van je eigen muziek genieten of de video's bekijken die je gedownload hebt? Dan is een powerbank handig om mee te nemen. Maar mag je eigenlijk wel een powerbank meenemen in het vliegtuig? Je komt het te weten in dit artikel!

Een powerbank meenemen in je handbagage, mag dat?

Als jij graag een powerbank wilt meenemen in het vliegtuig en je niet zeker bent of dat wel mag, is er goed nieuws. Het is namelijk toegestaan om een powerbank mee te nemen. Maar er hangen uiteraard wel een aantal voorwaarden aan vast. Zo is het belangrijk dat de powerbank een maximaal vermogen heeft van 100 wh ofwel 27 000 mAh.

Daarnaast mag je er maar twee meenemen. Let op, want het maximaal vermogen geldt voor de twee powerbanks tezamen. Indien je twee powerbanks meeneemt op het vliegtuig, moet het gezamenlijk vermogen dus uitkomen op 27 000 mAh. Meer dan twee powerbanks meenemen, is eveneens niet toegestaan. Ook niet als het gezamenlijk vermogen 27 000 mAh of minder bedraagt.

Beste powerbanks die je mag meenemen in het vliegtuig: top-5

Samsung

Handige Samsung Powerbank met een capaciteit van 10.000mAh en een vermogen van 25W in de kleur grijs.Onmisbaar voor thuis of onderweg. Met een powerbank kun je voor langere tijd je apparaten blijven opladen zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact.Heeft LED-indicatie.Uitgang: 5V/2ASnel...

MOJOGEAR

Dit is de allerkleinste 10.000 mAh powerbank die je zult vinden. Met de MOJOGEAR MINI EVO laad je je telefoon of tablet supersnel op. Voordelen Extreem klein voor de capaciteit. De MOJOGEAR MINI EVO is de allerkleinste 10.000 mAh powerbank. Afmetingen: 7,9 x 5,6 x 2,5 cm. De powerbank weegt...

MOJOGEAR

Met deze extreem kleine powerbank laad je je smartphone supersnel en makkelijk op. Voordelen ±3 keer je smartphone opladen Deze krachtige en compacte 10.000 mAh powerbank is ideaal voor op vakantie, tijdens festivals of op werktrips en past in je broekzak. Snel je smartphone opladen met...

Avalue

Ga je ergens heen maar ben je vergeten je telefoon op te laden? Geen paniek! De Power bank van Avalue zorgt ervoor dat je nooit meer een moment mist door een lege batterij. Deze draagbare oplader heeft een helder LCD scherm om de batterijstatus gemakkelijk te controleren. Heb je meer apparaten?...

LifeGoods

De 10.000 mAh LifeGoods Powerbank laadt een iPhone 12 Pro maar liefst drie keer op. Deze krachtpatser met lithium-ion batterij is klein genoeg voor in je broekzak en weegt slechts 217 gram. Je kunt de powerbank opladen via USB-C of Micro-USB. De 2 output USB-poorten (5V - 2.4A USB) kunnen 2...

Krachtigere powerbank meenemen? Dat hangt af van de vliegtuigmaatschappij

Het is handig om te weten dat de regels over het meenemen van een powerbank in het vliegtuig, verschillen van vliegtuigmaatschappij tot vliegtuigmaatschappij. In sommige gevallen, mag je dus wél een powerbank met een capaciteit van meer dan 27.000 mAh meenemen.

Het is echter nooit toegestaan om er eentje mee te nemen met een vermogen van meer dan 43.000 mAh. Andere luchtvaartmaatschappijen kunnen je dus toelaten om powerbanks met een capaciteit tussen de 27.000 mAh en 43.000 mAh mee te nemen. Als je daar zeker van wilt zijn, dien je contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Tip: toon je powerbank bij de douane

Vind je het niet fijn wanneer je hele tas overhoop gehaald wordt? Dan vermijd je dit eenvoudig door op voorhand je powerbank al uit je handbagage te halen. Ook als je andere elektronica met je mee op reis neemt, is het verstandig om dit te doen. Het verkleint de kans dat je je hele zak open moet maken namelijk aanzienlijk.

Powerbank kopen voor in het vliegtuig: enkele aandachtspunten

Als je van plan bent om een powerbank op reis mee te nemen, dan is het belangrijk dat je niet zomaar de eerste de beste powerbank uitkiest. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een powerbank te kopen die geen grotere capaciteit heeft dan 27 000 mAh. Dat zie je aan de hand van het ratinglabel.

Dit label is bij de ene powerbank duidelijker dan bij de andere. Je kiest het best voor een ratinglabel dat goed leesbaar is. Anders kan het gebeuren dat je powerbank toch niet mee aan boord van het vliegtuig mag.

Het is tevens een goed idee om te kiezen voor een batterijlader en powerbank in één. Op die manier kan jij ook je batterij herladen zonder stopcontact. Dat maakt het je nog makkelijker. Omdat de powerbank in je handbagage moet bewaard worden, is het ook belangrijk om er een compact model uit te kiezen. Zo verlies je niet teveel plaats!

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.