Milan City Pass: perfect voor jouw citytrip naar Milaan

De Italiaanse steden zijn al tijdenlang populair onder de toeristen. De cultuurliefhebber kiest al snel voor het historische Rome, maar ook Milaan staat hoog op het verlanglijstje van menig vakantieganger. Milaan is gelegen in het noorden van het land en ongeveer anderhalf miljoen inwoners. De toerist kan genieten van diverse bekende bezienswaardigheden, attracties en nog veel meer. Milaan is echter ook een drukke stad, mede vanwege het grote aantal toeristen dat naar Noord-Italië afreist. Je staat soms een lange tijd in de wachtrij voor een bezienswaardigheid en je moet de volle mep betalen.

Dat is anders wanneer jij voor vertrek alvast de Milan City Pass aanschaft. Dat is een speciale toeristenkaart die toegang biedt tot de bekendste bezienswaardigheden en attracties. Je hoeft niet langer meer in de rij te staan en je kan gelijk met volle teugen genieten van een welverdiende vakantie in het mooie Milaan. Hieronder vertellen wij meer over de voordelen van de Milan City Pass.

Stedentrip in Milaan

Milaan is een geweldige bestemming voor een stedentrip. Dat blijkt ook wel uit de statistieken, want er reizen jaarlijks meer dan zes miljoen toeristen naar de Noord-Italiaanse modestad. Je kan met de Milan City Pass op een lucratieve en fijne manier de stad gaan verkennen. Neem een kijkje in de Duomo, het Museum voor Wetenschap en Techniek Leonardo da Vinci of een ritje maken in de toeristenbus.

De Milan City Pass is vooral ideaal voor de toerist die bijvoorbeeld een weekendje in Milaan verblijft. Je zal enkel de bekendste bezienswaardigheden bezoeken tegen een goede prijs. Het fijnste is nog wel dat er geen tijdslimiet op de kaart zit en jij dus op jouw eigen tempo de stad kan gaan verkennen. De Milan City Pass is online verkrijgbaar, waardoor je gemakkelijk kan afrekenen met één van de bekende betaalsystemen.

Skip the Line

De Milan City Pass scheelt niet alleen geld, maar ook tijd. Je kan met de toeristenpas namelijk alle rijen bij de bezienswaardigheden overslaan en direct gaan genieten van al het moois dat Milaan heeft te bieden. Je kan de Duomo bezoeken en zelfs het dak bereiken. Daarnaast kan je een kijkje nemen in het Teatro alla Scala of een museum betreden. Het Skip the Line concept is beschikbaar bij alle bezienswaardigheden en attracties die zijn aangesloten bij de Milan City Pass.

Duomo MilanDuomo in Milaan

Milaan is een stad met veel hoogtepunten, maar er is toch wel één grote trekpleister die jij niet mag missen. Je kan een bezoekje aan de Duomo alvast op de 1e plaats zetten op jouw lijstje. De grote kerk staat te boek als één van de mooiste van de wereld en dat heeft natuurlijk een goede reden. Je kan het helemaal zelf gaan ontdekken met de Milan City Pass. Geniet van het Skip the Line concept en stap direct binnen in de Duomo. Het is met jouw pas ook mogelijk om het dak van de kerk te bereiken en te genieten van een bijzonder uitzicht over Milaan. Je kan ook nog het bijbehorende museum bezoeken en de San Gottardo kerk bewonderen met de toeristenkaart.

Toeristenbussen in Milaan

De toeristenbussen zijn een zeer geschikte vervoersmethode voor de toeristen. De zogeheten ‘hop-on hop-off’ bussen rijden langs alle bekende plekken in de stad. Je kan bij de bezienswaardigheden instappen en uitstappen. Het is ook mogelijk om een OV-kaart te kopen voor één of meerdere dagen. Je kan dan onbeperkt reizen met de bussen, trams en de metro’s.

Daarnaast kan jij na aankoop van de Milan City Pass ook de bijbehorende applicatie downloaden. Vergeet je oortjes niet, want de app beschikt over een audiogids. De gids zal je van alles vertellen over de bezienswaardigheden, maar ook over andere hotspots in Milaan. Je kan zelfs gebruik gaan maken van een speciale wandelroute door de prachtige Italiaanse stad.

Extra korting

Natuurlijk zijn niet alle bezienswaardigheden, attracties en musea beschikbaar met de Milan City Pass. Je kan met de toeristenkaart wel vrijwel overal een mooie extra korting van 10% incasseren. Dat is bijvoorbeeld mogelijk bij de toeristenbussen, het voetbalstadion van AC Milan en Internazionale, maar ook voor speciale tours. De kortingen zijn soms ook geldig bij aangesloten restaurants en bars.

Milan City Pass online kopen

De Milan City Pass kan jij alleen online kopen en is dus niet in de stad te koop. Je zal ook geen fysieke toeristenkaart krijgen, want je kan alles online regelen. Kies de data uit en bepaal welke tickets jij graag wilt ontvangen. Daarnaast krijg je nog een code toegestuurd waarmee jij korting kan krijgen bij de overige aanbieders in Milaan.

Last update: 28 februari 2022

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *