Reizen naar Nepal – 7 onmisbare tips

Nepal is het land waar India en China samenkomen. Een land van uitersten dat geliefd is om haar vele hoge bergen, indrukwekkende cultuur en prachtige natuur. Het land waar elk jaar opnieuw moedige trekkers de strijd met zichzelf aangaan om de hoogste berg van de wereld, de Mount Everest, te beklimmen.

Maar Nepal heeft veel meer dan alleen maar bergen. De landschappen die je tegenkomt als je reist door het land zijn ongelofelijk mooi. Je vindt er zoveel bezienswaardigheden en het is een smeltkroes van culturen en religies. Duik onder in de drukte van de hoofdstad Kathmandu of maak kennis met de lokale bevolking in één van de vele pittoreske dorpjes. Ontdek de pracht van een Hindoeïstische tempel en ervaar de eenvoud van een Boeddhistisch klooster. Of je nu een actief avontuur wilt beleven of cultuur wilt snuiven. De lokale bevolking ontvangt je vriendelijk en draagt graag bij aan een onvergetelijk verblijf. Heb jij je koffer al gepakt en ben je klaar voor de reis van je leven? Lees dan verder voor 7 tips om van jouw reis een geweldige ervaring te maken.

Ontdek het hart van Nepal: Kathmandu vallei

Het hart van Nepal wordt gevormd door de vallei rondom Kathmandu, de hoofdstad van het land. We raden je aan om de tijd te nemen om het gebied te verkennen in plaats van meteen door te reizen na je aankomst. Kathmandu is een indrukwekkende ervaring. Op 1300 meter hoogte staat deze stad met bijna een miljoen inwoners. Duik het centrum van de stad in en ervaar het echte leven van de Nepalees bij een bazaar. In de vallei vind je nog veel meer historische steden zoals Patan en Bhaktapur en idyllische dorpjes zoals Bungamat. Laat je op rondreis door de vallei verrassen door de prachtige landschappen. Zeker voor backpackers is dit gedeelte van Nepal een énorme aanrader.

Dompel je onder in je jungle van Chitwan en Bardia National Park

Wil je het wilde leven ervaren zoals je dat nog nooit hebt gezien? Ook dat heeft Nepal. Je kunt kiezen voor verschillende nationale parken. Chitwan is het bekendste park van het land met een tropisch regenwoud en een schat aan wilde dieren. Je komt er neushoorns en olifanten tegen, maar ook herten, tijgers en vogels. Een minder bekend park en daardoor nog heel puur is Bardia National Park. Het staat bekend om de vele soorten vogels die er hun plek vinden. Ook hier kun je zomaar een neushoorn, tijger of olifant spotten. Het is een combinatie van grasland, echte jungle en savanne.

vakantie nepalTrotseer de bergen en stijg tot grote hoogte

Wil jij bergen beklimmen? Dan kom je in Nepal wel aan je trekken. Je kunt de hoogste berg ter wereld beklimmen en stijgen tot een hoogte van 5364 meter. Hiervoor moet je wel echt trainen en heb je goede begeleiding nodig. De mensen die je voorgingen vinden het een ervaring die je leven verandert. Toch hoef je niet meteen een klim expert te zijn om te genieten van het outdoor leven in dit land. Je kunt op verschillende plekken heerlijk wandelen en er zijn genoeg bergen die een stuk beter te doen zijn dan de Mount Everest.

Ga op bedevaart en dompel jezelf onder in heilig water

Wil je ervaren hoe het is om als pelgrim het land te ontdekken? Ook dat kan! Er zijn meerdere bedevaartsoorden waar je in pelgrimshutten kunt slapen in Nepal. De Goisankund meren hebben als hart een grote witte rots. Je kunt baden in het heilige water en daarmee de God Shiva eren. Wil je de plek bezoeken waar Boeddha geboren is en waar historische schatten te vinden zijn? Dan is de stad Lumbini een must-see op je lijstje.

Ga raftend op avontuur

Wil jij een spannend avontuur op het water beleven? In Nepal vind je de wildste rivieren van de wereld waar je naar hartenlust kunt raften. Als beginnend rafter kun je het beste Trisuli kiezen. Heb je meer ervaring dan zijn Bhote Kosi en Sunkosie een aanrader.

Bezoek bezienswaardige steden

We noemden al de steden rond Kathmandu. Patan is een stad vol prachtige monumenten en het prachtige Durbar Square dat zeker een bezoek waard is. Daarnaast is Bhaktapur een interessante stad waar je je in de middeleeuwen waant. Een echte toeristentrekker is Pokhara, een stad waar je kunt starten met allerlei actieve activiteiten en ook gewoon kunt genieten van een adembenemende zonsopkomst op de Sarngkot heuvel. Deze stad is heerlijk om fietsend te verkennen.

Geniet van adembenemende dorpjes

Nagarot is een dorpje op 2000 meter hoogte dat je een geweldig uitzicht geeft op de Mount Everest. Daarnaast is Bandipur een aanrader. Het is een historisch dorp met knusse straatjes waar je kunt deelnemen aan het echte authentieke leven.

Last update: 10 januari 2023

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *