Review: American Tourister Hyperspeed Spinner Reiskoffer

De meeste koffers van tegenwoordig bestaan allemaal uit een hardschalen buitenkant. Ideaal om je spullen goed te beschermen, wordt dan gezegd. Toch biedt een koffer met een zachte buitenkant ook heel wat voordelen. Zo is een zachte koffer flexibel, enorm licht en vaak nog uit te breiden ook. Dat maakt hem enorm geschikt voor een vakantie met de auto of zelfs het openbaar vervoer als de trein. Daarom zetten we in dit artikel een zachte koffer in de spotlight: de American Tourister Hyperspeed Spinner.

Belangrijke eigenschappen van de Amerian Tourister Hyperspeed Spinner

De ‘Hyperspeed Spinner’ bestaat eigenlijk niet: dit is de benaming die American Tourister aan een aantal zachte koffers heeft gegeven. Grofweg zijn er twee soorten Hyperspeed Spinners. Een uitvoering heeft 37 liter inhoud, de ander 116 liter. De modellen zijn over het algemeen vrij gelijk. Zo hebben ze allemaal een TSA-slot en een extra voorvak. Enkele modellen zijn zelfs uit te breiden en bieden daarmee nog meer inpakruimte dan hun normale uitvoeringen.

Nog even over dat voorvak: dat zorgt voor heel wat handigheid tijdens het inpakken. Met dit voorvak kun je kiezen uit grofweg twee verschillende plaatsen om je spullen in op te slaan. Dit voorvak is uitermate geschikt voor de kleinere spullen of de producten die je vaak nodig hebt. Denk hierbij aan zaken als je paspoort, een papieren kaart, je laptop of alle opladers die je mee hebt op reis.

Het achterste vak is het grootste vak. Hier kun je eenvoudig je kleding of toiletspullen in opbergen. Deze twee verschillende vakken zorgen dus voor heel wat organisatiemogelijkheden en zorgen dat je spullen ook tijdens de reis lekker georganiseerd in je koffer blijven. Het hoofdvak van de koffer is af te sluiten met een TSA-slot in de vorm van een cijfercode.

De binnenkant van de koffer is volledig gemaakt van gerecyclede petflessen. Daarmee is het interieur van de koffer helemaal ecologisch. Door deze petflessen te hergebruiken in bijvoorbeeld een koffer, worden andere kostbare grondstoffen gespaard. Zo reis je toch een stukje bewuster met deze Hyperspeed Spinner.

Verder is de buitenkant dus gemaakt van zacht materiaal. Om te voorkomen dat hier snel slijtage optreedt, zijn met name de gevoelige onderdelen zoals de ritsen voorzien van een extra versteviging. Ook bij de wielen is een extra stevige kap aangebracht. Over die wielen gesproken: dit zijn vier dubbel uitgevoerde wielen die extreem licht zijn. Dat zorgt dus voor heel soepele bewegingen en een koffer die fijn mee te nemen is. verder vind je aan de buitenkant nog twee extra handvaten om de koffer zowel aan de bovenkant als de zijkant mee op te pakken.

Voor wanneer en voor wie is de American Tourister Hyperspeed Spinner?

Doordat de Hyperspeed Spinner serie uit meerdere koffers bestaat, kan elk type reiziger een passende koffer vinden voor elk type reis. Ga je vaak op wat kortere vakanties? Dan is het kleine model een prima uitkomst voor jou. Je kunt er dan prima al je spullen in kwijt en mag deze koffer vaak nog meenemen als handbagage ook. Maak je vaak langere reizen of heb je veel spullen om mee te nemen?

Kies dan juist voor de grotere uitvoering. De kleuropties zijn met enkel zwart, lichtblauw en donkerblauw wat beperkt. Ben je een reiziger die graag een unieke en opvallende koffer heeft, kom je met de Hyperspeed Spinners helaas van een koude kermis thuis.

De voor- en nadelen van de American Tourister Hyperspeed spinner

  • Koffer met een zachte buitenkant, ideaal voor auto- of openbaar vervoer-vakanties
  • Twee verschillende vakken voor handige organisatie van je spullen
  • Verschillende uitvoeringen zodat er altijd een bij jou past
  • Af te sluiten met veilig TSA-cijfercodeslot
  • Niet elke koffer is uit te breiden

Ontdek de American Tourister Hyperspeed Spinner reiskoffers

Last update: 22 december 2022

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *