Review: Samsonite Reiskoffer Magnum Eco Spinner

De koffer voor je volgende reis moet praktisch zijn. Dat is logisch, want je wil natuurlijk geen frustraties over je koffer op vakantie. Toch wil je ook wel op pad met een beetje een mooi uitziende koffer. Dat komt allebei samen in deze koffer van Samsonite: de Magnum Eco Spinner. Het compacte formaat en het moderne uiterlijk van de koffer maken deze koffer enorm praktisch. Alle details weten? Wij bespreken de Magnum Eco Spinner uitgebreid!

Belangrijke eigenschappen van de Samsonite Magnum Eco Spinner

Laten we maar beginnen bij de vormgeving van de koffer. Die is heel strak, modern en minimalistisch, bijna op het futuristische af. Over de voor- en zijkant van de koffer loopt een lijn die over de zijkanten van de koffer naar beneden toe afloopt. Op het midden van de voorkant wordt de lijn breder en zwart, waar het logo van Samsonite op prijkt. Dit is op alle kleuruitvoeringen van de Magnum Eco Spinner het geval. Naast het plaatje voor het logo zijn ook de wielen, de bescherming rondom de wielen en de trekstang uitgevoerd in dit diepe zwart.

Verder vinden we aan de buitenkant nog een handvat aan de zijkant van de koffer. Achter dit handvat is een handige uitsparing gemaakt, zodat je dit handvat makkelijk vast kunt pakken. Direct naast dit handvat zit het slot van de koffer. Je sluit deze koffer namelijk niet af met een rits, maar met een vaste sluiting. Het geheel is beveiligd met een USA-safe TSA-cijferslot.

Verder kun je aan de achterkant van de koffer de ‘werking’ van de telescopische trekstang zien: het ingeschoven gedeelte wordt normaal weggewerkt, maar is bij deze koffer volledig te zien. als laatste vinden we aan de achterkant nog een adreslabel, waar je je naam en adres op kunt schrijven.

Door naar de binnenkant. Ook deze is vrij uniek vormgegeven. Bij veel koffers is de binnenvoering direct vastgemaakt aan de buitenschelp van de koffer. Hier zit dat met losse clipjes vast, waardoor je de binnenkant makkelijk los kunt maken. dit kost echter ook wel wat inpakmogelijkheden. De binnenkant van de koffer bestaat uit twee compartimenten met een praktische inrichting. Je hebt de beschikking over twee tussenschotten die je in hoogte kunt verstellen. Een van deze tussenschotten heeft nog een ritsvak.

Dan moeten we het natuurlijk ook nog even hebben over de term ‘Eco’ in de naam van de koffer. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze koffer vrijwel volledig is gemaakt met behulp van gerecyclede materialen. Zo is de buitenkant, gemaakt van polypropyleen, tot stand gekomen dankzij het gebruik van huishoudelijk afval. De binnenstof werd vervaardigd uit petflessen. Daarmee worden kostbare grondstoffen bespaard. Voor ons als Nederlanders ook een voordeel: de koffer is volledig gemaakt in Europa en heeft dus weinig afstand moeten afleggen tot jouw huis.

Voor wanneer en voor wie is de Samsonite Magnum Eco Spinner?

Voor welke reis de Eco Spinner geschikt is, hangt helemaal af van welke uitvoering je kiest. De koffer is namelijk verkrijgbaar in vier verschillende groottes. De kleinste uitvoering, met 38 liter inhoud, is geschikt als handbagage en is dus handig op kortere vakanties. Verder kun je kiezen voor 82 liter, 104 liter of een enorme 139 liter.

Met het simpele en toch aantrekkelijke ontwerp en de vele kleuropties biedt de koffer verder voor elke reiziger een passende combinatie. Dankzij het ecologische tintje aan de Magnum Eco Spinner is de koffer een mooie keuze voor iedereen die bewust bezig is met het milieu.

De voor- en nadelen van de Samsonite Magnum Eco Spinner

  • Vrijwel volledig gemaakt van gerecyclede materialen
  • Volledig los te halen interieur
  • Strak en mooi design met verschillende kleuren
  • Handige sluiting met TSA-slot
  • Los te halen interieur gaat ten koste van inpakruimte

Ontdek de Samsonite Magnum Eco Spinner reiskoffers

Last update: 22 december 2022

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *