Ryanair Handbagage afmetingen en regels

Is handbagage of ingecheckte bagage beter?

Voor velen van ons is het antwoord “beide!” Afhankelijk van de bagagevrijdom die uw luchtvaartmaatschappij biedt, wilt u misschien profiteren van elke vierkante centimeter. Als u slechts een weekend gaat, of als u over het algemeen graag licht reist, kunnen de voordelen van minder sjouwen overwinnen. Zelfs met een enkele tas kan van verschillende factoren afhangen of u besluit om in te checken of mee te nemen.

ryanair bagage regels handbagageHet gemak van ingecheckte bagage en handbagage

Ryanair Handbagage bijvoorbeeld, geeft u toegang tot uw spullen tijdens de vlucht. Het stelt u ook in staat om waardevolle spullen in het zicht te houden en u hoeft niet te wachten bij de bagageband nadat u bent geland. Aan de andere kant betekent het inchecken van uw bagage dat u deze gewoon kunt overhandigen en u geen zorgen hoeft te maken dat u deze door de beveiliging en de rest van de luchthaven sleept. Zorg ervoor dat u op tijd arriveert om uw koffers te controleren. Een minimum van 30-40 minuten voor uw vlucht wordt aanbevolen, maar neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij, vooral voor internationale vluchten.

De spullen die u wilt meenemen

De inhoud van alle bagage is onderworpen aan regels en voorschriften voor bijvoorbeeld Ryanair Handbagage; handbagage moet aan strengere beperkingen voldoen. Hoewel we allemaal beter weten dan de voor de hand liggende smokkelwaar (explosieven komen in ons op), zijn sommige verboden niet zo voorspelbaar. De richtlijnen veranderen van tijd tot tijd, dus het is logisch om de regels door te nemen voordat u gaat vliegen. Deze officiële TSA-lijst is duidelijk over wat u kunt doen en wat moet worden gecontroleerd.

De luchtvaartmaatschappijbeperkingen voor handbagage en ingecheckte bagage:

Luchtvaartmaatschappijen kunnen erg streng zijn over de grootte van handbagage. Om veiligheidsredenen moet uw tas in bagagevakken of onder de stoel voor u passen. Als een handbagage of persoonlijk item te groot is, moet deze worden gecontroleerd. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kan het controleren van een extra grote tas aan de gate onaangename kosten met zich meebrengen. Door vooruit te plannen, bespaart u ongemakkelijke verrassingen. Bij Ryanair werkt zo: passagiers met voorrang bij het instappen mogen één kleine tas (40 cm x 20 cm x 25 cm) plus een grotere handbagage (55 x 40 x 20 cm) met een maximaal toegestaan ​​gewicht van 10 kg gratis in de cabine meenemen.

Klanten zonder prioriteit kunnen slechts één kleine tas (40 cm x 20 cm x 25 cm) meenemen, die in de ‘sizer’ moet passen. Als klanten zonder ‘prioriteit’ een tweede grotere tas willen meenemen, kunnen ze op het moment van online boeken een goedkopere inchecktas van 10 kg kopen. Deze moet worden ingecheckt bij de balie voor het inleveren van bagage op de luchthaven, voordat het de luchthavenbeveiliging bereikt.

Reizen met grotere items

De gemakkelijkste manier om te besparen op bagagekosten is door minder in te pakken, maar dat is helaas niet altijd een optie. Dit geldt met name als u reist met grote voorwerpen, waaronder sportartikelen, medische uitrusting of zelfs kinderartikelen. Hier zijn enkele tips om het gemakkelijker te maken en de kosten te verlagen.

Voor sportartikelen

Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij: laden ze op per object (dwz: per surfplank) of per de tas? Als het in de tas zit, kun je gemakkelijker meerdere items vervoeren en kunt u uzelf wat geld besparen.

Laat het er zo normaal mogelijk uitzien:

hoewel een surfplank niet kan worden vermomd, kunnen sommige grotere items, zoals een fiets, in het frame en de wielen worden afgebroken. Als u ze afzonderlijk in normaal uitziende koffers kunt verpakken, bespaart u uzelf door geen kosten voor ingecheckte bagage te betalen voor een ‘speciaal item’. Heroverweeg: is uw eigen persoonlijke sportuitrusting echt nodig? Het is misschien veel budgetvriendelijker om gewoon op uw eindbestemming te huren wat u nodig heeft. Of, als u van plan bent om lang te blijven, om het artikel naar uzelf te verzenden met een service zoals UPS of DHL.

Last update: 21 oktober 2020

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *