Transavia Handbagage: Afmetingen en Regels

Handig toch, reizen met enkel handbagage? Kom bij het inchecken van je Transavia vlucht niet voor verrassingen te staan en lees even mee in ons handig overzicht hoe het zit met de regeltjes van Transavia handbagag.

transavia handbagage afmetingen regelsOver kleurcodes

Elke persoon mag gratis 1 stuk handbagage van maximum 10 kg meenemen. Transavia hanteert daarbij twee kleurcodes. Is je tas of koffer maximum 45 x 40 x 25 cm groot, dan krijgt hij een groen label en ben je verzekerd van een plaatsje in de cabine onder de stoel voor jou. Is je handbagage iets groter, maar nog steeds binnen de maximum afmetingen van 55 x 40 x 25 cm, dan wordt het een rood label: nog steeds gratis, maar je bent niet meer zeker dat je ze mag bijhouden. Op drukke vluchten kan het gebeuren dat deze bagage gratis in het ruim vervoerd wordt. Je mag er dan wel eerst waardevolle stukken uithalen. Let erop: de maten zijn wielen en handgrepen inbegrepen. Een wandelstok of paraplu kan steeds gratis mee aan boord. Blijft je bagage onder de 40 x 30 x 20 cm, dan mag je op Schiphol de doorgang “Small Bags Only” nemen. Alle handbagage wordt gescand bij de veiligheidscontrole.

Wat mag NIET in je handbagage?

Zoals bij elke luchtvaartmaatschappij, zijn er zaken die om veiligheidsredenen niet in je handbagage mogen. Het gaat om scherpe en stompe voorwerpen, vuurwapens, ontvlambare producten en toxische en chemische stoffen. Ook elektronische sigaretten zijn niet toegelaten.

Volgende zaken mogen WEL in je handbagage.

transavia handbagageMisschien twijfel je, maar heel wat zaken mogen wel degelijk als handbagage vervoerd worden. Vloeistoffen zijn toegelaten, in verpakkingen van maximum 100 ml. Per persoon mag je 1 hersluitbare en doorzichtige plastic zak meenemen van maximum 1 liter met alle vloeistoffen gebundeld. Deze zak toon je apart bij de veiligheidscontrole. Let erop: ook parfum, tandpasta en mascara worden beschouwd als vloeistof. Voor eten en drinken zijn dezelfde regels geldig als voor de andere vloeistoffen.

Medicijnen en koelelementen ervoor vallen buiten de regel van 1 liter. Je mag er zoveel van meenemen als nodig. Ze hoeven niet in een plastic zak, maar je moet ze wel apart aanbieden bij de veiligheidscontrole.

Ook kleine elektronische apparaten zoals smartphones, camera's (zelfs spiegelreflexcamera's!), tablets, e-readers en spelcomputers mogen bij jou het vliegtuig in en die mag je zelfs gedurende de hele vlucht gebruiken. Zet je apparaten wel in vliegtuigmodus. Laptops moeten uit tijdens het opstijgen en landen en wanneer het signaal riemen vastklikken aan is.

Batterijen mogen zelfs enkel als handbagage getransporteerd worden. Je mag er in totaal 20 meenemen. Maximum 2 ervan mogen een rating hebben tussen 100 en 160 Wh. Een uitzondering is er voor lithiumbatterijen voor de rolstoel. Daar is de limiet hoger.

regels handbagage transaviaAparte regeltjes voor baby en kind?

Voor een baby die bij jou op de schoot zit, mag je geen extra Transavia handbagage meenemen. Je babyspullen moeten dus in je eigen bagage. Daar mag ook babyvoeding deel van uitmaken. Die hoeft niet in een doorzichtig zakje, maar moet wel apart getoond worden aan de veiligheidscontrole. Gekookt water (voor flessenvoeding) mag tot maximum 100 ml. Een opvouwbare buggy (tot 10 kg) mag tot aan de gate. Daarna moet hij in het ruim.

Wat als mijn handbagage te groot of te zwaar is en ik méér dan 1 stuk heb?

Wil je méér dan 1 stuk bagage meenemen, dan wordt dit automatisch ruimbagage. Dit kan je bijboeken. Let erop: een handtas, cameratas en laptoptas tellen ook mee als tas.

Bij de check-in en de gate wordt alles gecontroleerd. Weegt je handbagage te veel of is ze te groot, dan zal ze in het ruim vervoerd worden, tegen een toeslag van minimum 40 euro. Voor sommige grotere stukken handbagage zoals bijvoorbeeld een muziekinstrument is het mogelijk om een extra stoel te reserveren.

Last update: 1 oktober 2020

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *