Travelbags The Base Eco S review

Als iemand die vaak reist, weet ik hoe belangrijk een goede koffer is. De Travelbags The Base Eco S Jade is een koffer die me recentelijk is opgevallen, vooral vanwege zijn milieuvriendelijke aspecten en unieke design. Laten we eens dieper ingaan op mijn ervaringen met deze koffer.

Duurzaamheid als prioriteit

Wat me direct aantrok in deze koffer, is het gebruik van rPet-materiaal, afkomstig van gerecyclede petflessen. In een tijd waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, voelt het goed om een product te gebruiken dat bijdraagt aan een beter milieu. Het is sterk, flexibel en heeft een mooie textuur die niet snel krast. Echt een pluspunt!

De koffer is ideaal als handbagage, met precies genoeg ruimte voor korte reizen. De afmetingen van H 55 x B 35 x D 22 cm zijn perfect om hem moeiteloos in de bagagevakken te passen. En met een inhoud van 35 liter kun je verrassend veel meenemen. Het TSA-slot geeft een veilig gevoel, vooral als je naar de VS reist. En de wielen? Die draaien zo soepel dat het bijna voelt alsof de koffer zelfstandig door de luchthaven manoeuvreert.

Vergelijking met Andere Koffers

In het verleden heb ik al heel wat diverse koffers uitgeprobeerd, waaronder de bekende Samsonite S'Cure en de American Tourister Bon Air. Wat de Travelbags The Base Eco S van deze onderscheidt, is zijn unieke combinatie van milieuvriendelijkheid en stijl. De Samsonite S'Cure, hoewel zeer stevig en veilig dankzij het polypropyleen materiaal, mist de duurzaamheidsfactor die de Eco S wel heeft met zijn gebruik van gerecycled rPet. De American Tourister Bon Air is een lichtgewicht en kleurrijke optie, maar in vergelijking voelt de Eco S steviger en robuuster aan, ondanks zijn lichte gewicht.

Wat echt opvalt aan de Eco S is hoe deze balans vindt tussen duurzaamheid en praktisch design. Terwijl andere koffers vaak kiezen tussen ecologisch bewustzijn en esthetiek, lijkt de Eco S beide moeiteloos te combineren. Je kan hem in vier verschillende kleuren kopen, namelijk blauw, groen, zwart en jade. Het jade-kleurige ontwerp vind ik wel een zeer mooie en geeft het een frisse en moderne uitstraling, iets wat ik bij de meer traditionele ontwerpen van Samsonite en American Tourister minder terugzie. Dit maakt de Eco S niet alleen een functionele keuze voor reizen, maar ook een statement van persoonlijke stijl en milieubewustzijn.

Een Tip voor toekomstige gebruikers

Let op de grootte als je hem aanschaft. Voor langere reizen zou ik een grotere maat aanbevelen, maar voor weekendtrips of korte zakenreizen is deze maat perfect. Je kan de The Base Eco in 35l, 65l en 94l formaat kopen. Je vindt dus sowieso wel een maat die geschikt is.

Voor wie is deze geschikt?

De Travelbags The Base Eco S Jade is een koffer die bij uitstek geschikt is voor de milieubewuste reiziger die waarde hecht aan stijl en functionaliteit. Met zijn afmetingen van H 55 x B 35 x D 22 cm en een inhoud van 35 liter is deze koffer perfect voor korte trips, zoals weekenduitjes of zakenreizen van een paar dagen. Hij past moeiteloos als handbagage in de meeste luchtvaartmaatschappijen, wat hem bijzonder praktisch maakt voor vliegreizen.

Deze koffer spreekt vooral de jonge, moderne reiziger aan die zich bewust is van zijn ecologische voetafdruk. Het gebruik van gerecycled rPet materiaal maakt het een verantwoorde keuze. De stijlvolle jade kleur en het strakke ontwerp passen goed bij een urban en trendy levensstijl.

De Travelbags The Base Eco S is ook ideaal voor mensen die vaak op zakenreis gaan. Zijn robuuste bouw, lichtgewicht en flexibiliteit zorgen ervoor dat je je professionele kleding en essentiële items veilig en georganiseerd kunt vervoeren. Het TSA-slot is een toegevoegde geruststelling voor internationale reizen, vooral naar bestemmingen zoals de Verenigde Staten.

Specificatie Details
Afmetingen H 55 x B 35 x D 22 cm
Inhoud 35 liter
Gewicht 2.55 kg
Materiaal Gerecycled rPet
Kleur Blauw (ook beschikbaar in andere kleuren)
Wielen 4 360 graden roterende wielen
Slot TSA-cijferslot
Handvat Telescopisch, dubbel
Interne Organisatie Pakriemen, afsluitbaar tussenvak
Garantie 2 jaar

Last update: 30 januari 2024

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *