TUI Airlines Handbagage afmetingen en regels

Hoe u bagageafmetingen kiest tijdens het vliegen

Luchtvaartmaatschappijen hebben strikte regels voor bagagegewichten en -formaten, dus het is belangrijk dat u de beperkingen kent van de luchtvaartmaatschappij die u gebruikt om vertragingen en kosten tijdens het reizen te voorkomen. De belangrijkste regel is om de individuele websites van luchtvaartmaatschappijen te raadplegen om de afmetingen en gewichtslimieten te bepalen voordat u een nieuwe tas koopt voor een reis en voordat u vliegt. Deze tips helpen u bij het kiezen van de perfecte bagage voor je reisavonturen.

Ken de beperkingen van TUI Airlines Handbagage

Maatbeperkingen van bijvoorbeeld TUI Airlines Handbagage en vele andere maatschappijen omvatten limieten voor de hoogte, breedte, diepte en het gewicht van een tas voor zowel handbagage als ingecheckte bagage. Over het algemeen is de maximale handbagage meestal 45 lineaire inch en de maximale grootte van de ingecheckte tas is meestal 62 lineaire inch. (Lees hieronder hoe u lineaire inches kunt meten.) Luchtvaartmaatschappijen hebben ook gewichtsbeperkingen voor elke tas. Als u de gewichtslimieten overschrijdt met handbagage, kan u worden gevraagd om tegen betaling uw tas te controleren en als u de limiet voor ingecheckte bagage overschrijdt, moet u mogelijk een extra vergoeding betalen. Het toegestane gewicht varieert sterk per luchtvaartmaatschappij, vooral als u internationaal reist. Beperkingen voor handbagage variëren over het algemeen van 8 pond tot 35 pond, en beperkingen voor ingecheckte tassen beginnen bij 50 pond. De kosten voor bagage met overgewicht beginnen bij ongeveer €50 en lopen op tot €200 per tas.

foto handbagage trolleyWat zijn lineaire inches?

Omdat bagage in veel verschillende vormen en afmetingen verkrijgbaar is, baseren luchtvaartmaatschappijen hun maatbeperkingen op lineaire inches in plaats van vaste afmetingen. Om de lineaire inch-meting van een item te krijgen, meet u eerst de hoogte, breedte en diepte van de tas, waarbij u ervoor zorgt dat u de wielen, zachte handvatten en ingetrokken handvatten in uw meting opneemt. Tel vervolgens alle drie deze getallen bij elkaar op. De som van die afmetingen is de lineaire centimeter van je tas. Onthoud dat zelfs als een handbagage technisch voldoet aan de lineaire inch-beperkingen, deze nog steeds in een compartiment boven het hoofd of onder een stoel moet passen om in aanmerking te komen als handbagage.

Begrijp de afmetingen van de tas – Uw bagage meenemen die is ingepakt voor een vakantie:

Bagagefabrikanten vermelden bagagematen vaak op hoogte en lengteafmetingen en niet op lineaire inches. Een tas die wordt beschreven als een staander van 31 inch is bijvoorbeeld 31 inch hoog. Afhankelijk van de stijl van de tas, worden rechtopstaande tassen gemeten vanaf het ingetrokken handvat tot aan de onderkant van de tas, inclusief eventuele wielen of staande haringen. Online retailers hebben over het algemeen extra afmetingen voor breedte en diepte vermeld voor elk stuk bagage, zodat u lineaire inches van een verpakte tas kunt benaderen. Houdt er rekening mee dat het daadwerkelijke opbergvak iets kleiner is dan de vermelde centimeters, wat van invloed is op het aantal items dat in uw tas past. Lees Hoe u verpakkingskubussen gebruikt om te veel inpakken te voorkomen.

Controleer op tasverlengingen

Veel tassen worden geleverd met een verlengstuk dat kan worden dichtgeritst of uitgepakt om aan veranderende reisbehoeften te voldoen. Hoewel dit een paar centimeter ruimte toevoegt voor souvenirs of onverwachte aankopen tijdens het reizen, moet je ervoor zorgen dat de uitbreiding de afmetingen van je tas niet verder brengt dan de beperkingen van de luchtvaartmaatschappij. Let bij het gebruik van een zakverlenging ook goed op het extra gewicht of de verpakte artikelen om binnen de limieten te blijven.

Overweeg het materiaal

Wanneer u de capaciteit van tassen overweegt en hoe deze uw lineaire inch-afmetingen beïnvloeden, kan het belangrijk zijn dat u ook rekening houdt met de dikte van het bagagemateriaal. Tassenmaterialen van nylon en leer hebben over het algemeen een vergelijkbare dikte, maar sommige hoogwaardige materialen kunnen veel dunner zijn, zo kan die goedkope koffer eventueel toch nog duurder uitvallen, natuurlijk. Bovendien kan, vanwege verschillende constructiemethoden en tassenframes, de werkelijke capaciteit van sommige tassen variëren, zelfs als de buitenafmetingen hetzelfde zijn. Het materiaal van de tas en het frame heeft ook invloed op het gewicht. Dus als je een zware inpakker bent, zal een tas met lichtere stof en frame het beste voor u werken.

Last update: 16 februari 2021

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *