Wat neem ik mee op vakantie met het vliegtuig?

Bij het inpakken voor een vakantie moet je met veel dingen rekening houden. Maar als je gaat vliegen, is de lijst van dingen die je mag meenemen korter en vaak specifieker. Wat mag er mee in een vliegtuig? Hier is een lijst van wat je mag meenemen als je vliegt, en ook wat tips over hoe je ze inpakt.

Wat mag je meenemen als je vliegt?

Vloeistoffen, gels en spuitbussen

U mag een kwart zakje vloeistoffen, gels en spuitbussen meenemen in uw handbagage en ingecheckte bagage. Deze zijn beperkt tot verpakkingen van reisformaat met een inhoud van 100 milliliter of minder per stuk. Alle vloeistoffen, gels en aerosols moeten in één doorzichtige zak van een kwart formaat. Per zak is slechts één stuk toegestaan. Het zakje mag in een handbagage- of een ingecheckte tas worden geplaatst.

Medicijnen

U mag geneesmiddelen op recept en vrij verkrijgbare geneesmiddelen meenemen in het vliegtuig. Zorg ervoor dat u ze in hun oorspronkelijke verpakking meeneemt en stop ze in uw handbagage.

Elektronica

U mag draagbare elektronische apparaten meenemen in het vliegtuig, zoals laptops, tablets en telefoons. Deze moeten in uw handbagage worden gestopt.

Kleding

U mag kleding meenemen in uw hand- en ruimbagage. Zorg ervoor dat u kleding meeneemt die geschikt is voor het klimaat en de activiteiten die u tijdens uw reis gaat doen.

Schoenen

U mag schoenen meenemen in uw hand- en ruimbagage. Zorg ervoor dat ze schoon zijn en geen scherpe voorwerpen bevatten, zoals spikes.

Toiletartikelen

U mag toiletartikelen meenemen in uw hand- en ruimbagage. Hieronder vallen artikelen zoals tandpasta, mondwater, shampoo en conditioner.

Andere voorwerpen

U mag ook andere voorwerpen meenemen in het vliegtuig, zoals boeken, tijdschriften, dekens en kussens. Deze moet u in uw hand- of ruimbagage stoppen.

Inpakken om op vakantie te vertrekken

Tips bij het inpakken

Nu u weet wat u in een vliegtuig mag meenemen, volgen hier enkele tips over hoe u alles kunt inpakken.

Pak licht in

Hoe lichter je bagage is, hoe makkelijker het te dragen is. En als u alleen een handbagage meeneemt, zult u tijd besparen door uw bagage niet te hoeven controleren.

Pak slim in

Gebruik packing cubes of compressiezakken om de ruimte te maximaliseren en uw spullen georganiseerd te houden.

Verpak uw vloeistoffen, gels en spuitbussen in een tas van een kwart: Dit maakt het makkelijker om door de beveiliging te gaan.

Wees voorbereid

Neem uw medicijnen in hun originele verpakking mee en bewaar een lijst met hun generische namen bij de hand.

Zorg ervoor dat uw elektronica opgeladen is: Zo kunt u ze tijdens de vlucht gebruiken als dat nodig is.

Neem zeker ook andere kleren mee. Voor het geval uw bagage zoekraakt, hebt u iets om aan te trekken.

Draag comfortabele schoenen: Je zult veel moeten lopen, dus zorg ervoor dat je schoenen comfortabel zijn.

Last update: 20 juni 2022

Deel dit artikel

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *